Şimdi Ara

Avrupa Birliği'nden Volkswagen uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Birliği'nden Volkswagen uyarısı

    Almanya ve İngiltere dahil 7 ülke Volkswagen’in emisyon testlerindeki hileye karşı yetersiz tutumu yüzünden ağır eleştiriler almaktaydı ve son olarak Avrupa Birliği; birlik üyesi bu ülkelere gereğinin yapılması için 2 ay süre verdi.

     

    Alman otomotiv devi Volkswagen’in arabalarında gerçek emisyon seviyesini sakladığı ortaya çıkınca Amerika’da yüksek miktarda ceza ödemek zorunda kalmıştı. İngiltere, İspanya ve Lüksemburg; ülkelerinde bulunan 1 milyondan fazla araç için ise bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Yunanistan da ise yasal ihlallere rağmen araba üreticileri cezalandırılmadı bile. 

     

    Avrupa Komisyonu: Tam bir hayal kırıklığı 

    Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği üyelerinin Volkswagen’in bu skandalı karşısındaki boşvermişliğini ise tam bir hayal kırıklığı olarak değerlendirdi. Ülkeler, Volkswagen’in emisyon seviyesini saklamak için kullandığı aygıtla ilgili soruşturmayı bile gündemde tutmadan göz ardı etmişti. Avrupa kanunları araba üreticilerin kanun ihlali yaptığı durumlarda belirli cezaları öngörüyor ancak bu cezaların uygulanması hükümetlere bağlı. Volkswagen ise arabalarında kullandığı yazılımın Avrupa’da illegal olmadığını iddia etmeye devam ediyor.

    Avrupa Birliği'nden Volkswagen uyarısı 

    Dünya çapında 11 milyon arabanın karıştığı skandalın ortaya çıkmasının ardından, Volkswagen Amerika’ya 15 milyar dolar ödemeye razı olmuştu. Ülkesi Almanya’da  1400 Alman sermaye sahibi tarafından açılan ve halen devam etmekte olan davada ise 8.2 milyar Euro ceza tehdidi ile karşı karşıya.
     







  • Bütün dünyaya yüzsüzlük yapıyorlar, artık sıra kendi halkına gelmiş anlaşılan. Şunu yeryüzünde başka bir ülke yapsa ne kadar çirkeflik var hepsini yaparlardı ama kendi pislikleri olunca unutulup gidiyor bir anda. Bkz. Abd pizza olayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medeni, demokrat ve adil avrupa !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde Almanların bi tarafını yalıyoz.

    ABİĞĞ ALMAN MALIII YAĞĞĞ

    PASSAT ABİĞĞ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa Birliği'nden Volkswagen uyarısı
  • Volkswagen'e kayyum atandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah donlarına kadar alırlar.
  • Görüyorum ki insanlarımız iktisadi konulardaki cahilliklerini bir kez daha gözler önüne koymaktan çekinmiyorlar.

    Şimdi herkes diyorki asalım keselim parçalayalım... Evet yaptıklarının bedelini ödeyecek ancak bu öyle hemencecik olacak bir şey değil, bahsi geçen şirket nerdeyse bazı ülkelerin ekonomilerinden daha büyük parasal varlığı bulunmakta.

    Almanya ve diğer ülkeler zaten bunun farkında olduğu için cezaları mümkün olduğu kadar öteliyorlar, ha bu öteleme cezaların affedildiği anlamına da gelmiyor...

    Bahsi gecen ülkeler zamanlamada yapacakları en ufak hatada bedelini çok ağır öderler. Hatırlayalım GM iflas koruma başvurusu yaptığında Amerika ve Almanyanın paçaları tutuştu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

    Bizde Almanların bi tarafını yalıyoz.

    ABİĞĞ ALMAN MALIII YAĞĞĞ

    PASSAT ABİĞĞ



    Öyle deme hocam Almanya bizi kıskanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efendim biz avrupa birliği olarak o kadar medeni o kadar dürüstüz ki bakın şeffaf herşey açıkladık yanlışları

    eee sonuç? sonuç yok

    bunların ne pislikleri varda, medyaya servis edilmediği için bilinmiyor
  • Almanlar bile 8 milyar euro tazminat istiyor, bizim kraldan çok almancılar da bırak hakkını aramayı hileli daha ucuza alabileceğini düşündüğü daha çok dizel dsgli passat, golf, jetta istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayzer75

    Almanlar bile 8 milyar euro tazminat istiyor, bizim kraldan çok almancılar da bırak hakkını aramayı hileli daha ucuza alabileceğini düşündüğü daha çok dizel dsgli passat, golf, jetta istiyor.

    Türkiye'de hilelik bir durum yok ki. Elbetteki hileli motorlar daha fazla zararlı madde salınımı gerçekleştiriyor lakin bu kimin umrunda ?

    Fındık dizellerle dolu bir ülkede her araçta hakkettiği motor yokken evlerde halen kömür kullanımı devam ederken?
  • Burada 50 liralık gaz saldıklarından haber degeri tasimiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    TR'de hilelik durum olmaması imkansız. Buraya avrupadan araçlar geldi ve onlarda hile vardı. mesela jettadaki 1.6 tdi ondan kaldırıldı, caddylerde de tekrar 2.0 dizel motorlar kondu.
  • Bizi teğet geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay gereginden fazla buyutuldu , her dizel aracta olabilecek seyler bunlar..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayzer75

    TR'de hilelik durum olmaması imkansız. Buraya avrupadan araçlar geldi ve onlarda hile vardı. mesela jettadaki 1.6 tdi ondan kaldırıldı, caddylerde de tekrar 2.0 dizel motorlar kondu.

    Volkswagen'in yapamadığı en büyük şey zaten motoru.

    Bir hevesle bir işe girişip kollarını sıvayıp bir şeyler üretip kendilerini beğendiriyorlar. 2 sene sonra bir bakıyorsun o motorun üretimi durmuş ne hikmetse ?

    1.4 tsi'lar ilk çıktığında 180'den mi 170 beygirden mi başladı?

    Şimdi 150 HP

    En çok merak ettiğim 240 hp'lik Passat 2.0 tdi'ı nasıl yaptıkları.

    Türkiye'deki Volkswagen araçlara yetkili servislerde yazılımla beygirler düşürülüp bu nox azaltılması için bir şeyler yapılıyorsa ortada müşteriyi yanıltma ve ayıplı mal satma durumu olur. Fakat böyle bir şey olsaydı eğer ülkede Volkswagen'in ciddi bir şekilde satış adetlerinde mahkemelerde ve medya da ceza alması gerekir bunun altının çizilmesi gerekirdi.

    Fakat hem Volkswagen grubunun araçlarını satarak kazanç sağlayan medya gruplarına da sahip şirketlerin olması. Hem ülkemizde doğa ve çevre ile ilgili bir koruma,denetleme olmaması volkswageni bu şekilde özgür kılabiliyor.

    Denetleme olsa bu araçları avrupadaki gibi yazılımla beygirlerini düşürmek zorunda kalacak volkswagen. Beygir düşüncede ne olacak satarken 120 beygir olan dizel hop bir den 110 beygir mi 100 beygir mi artık kaça düştüyse.

    Yurt dışında bu kadar ceza almasının nedenlerinden biri bu.

    Buraya gelen araçlar zaten ayrı bir muamma. Volkswagen Türkiye'den senelik kaç yüz binlik satış yapıyor.

    Bmw,Mercedes,Renault hepsi vergilendirme dilimine göre 1-2 senedir uygun motorlarla kombine ettiler ve kullanıcıları memnun edecek kombinasyonlar oluşturdular. (Mercedes pek mutlu edemedi 1.6 136 beygirlik arka diz mesafesi olmayan araçla)

    Hibrite yeni bir kapı açıldı. Sanki toyotaya özel bir kapı gibi oldu ama aynı motor kombinasyonlarını uygulayan tüm markalar bir alt vergi dilimine girebilecekler. Bmw,Mercedes ve Vw'nin yerinde olsam 2 ayda bu vergi dilimine özel kombinasyonları getirtirim.

    Özellikle c,d segmentteki sedanlara, bir de tucson,crv klasmanında suvlara.

    Hatta benzin+elektrik hybrid yapacağına dizel+hybrid yap. Kilometre'de 15-20 kuruşa iyi performanslı bir model oluştur bak nasıl ekmek peynir gibi satıyor.

    Ey Vw,Mercedes,Bmw gelin bakın işsizim fakat bu otomobillere ilgiyilim bir pm atın toplayın mühendis ekibini konuşalım edelim gerek Türkiye'de gerek Avrupa ve Amerika'da nasıl farklı stratejiler ile insanları daha fazla deli gibi ikna ettirebileceğinizi konuşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 11 Aralık 2016; 13:52:58 >




  • bizimkki gibi liderler olmayınca böyle sorunlarla çok karşılaşırlar. halbuki bizim markalarımızda böyle sorun olsaydı, açıklamalar;
    "Bunlar dış güçlerin oyunu, oyuna gelme Türkiyem."
    "Ey Avrupa sen kimsin."
    "Büyümemizi istemiyorlar; bir olalım, diri olalım."
    Gibi bir yığın açıklamalar duyardık. Yazık ki bizimki gibi liderler Avrupa'da bulunmuyor.

  • İktisadi düşünen bir insanın avrupanın zarar görmesi halinde türkiyeninde dibe çakılacağını bilmesi gerek diye düşünüyorum.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Hire this man!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.