Şimdi Ara

Bluetooth 5 resmi olarak kullanıma sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bluetooth 5 resmi olarak kullanıma sunuldu


    Bluetooth standardını bir adım öteye taşıyacak olan Bluetooth 5 sürümü resmi olarak kullanıma sunuluyor. Yakın zamanda Bluetooth 5 sürümünü kullanan ilk cihazları piyasada görebileceğiz.


     


    Yeni Bir Dönem Başlıyor


     


    Hayatımızın her alanında kullandığımız ancak özellikle Nesnelerin İnterneti ve giyilebilir cihazlar için hayati önem taşıyan Bluetooth standardı, 5 sürümü ile birlikte hız ve menzil olarak büyük mesafeler kat ediyor. İlk verilen bilgilere göre, menzilin 4 kat, hızın ise 2 kat artacağı ifade edilmişti.


     


    Her ne kadar Bluetooth SIG net rakamlar vermese de, yapılan araştırmalara göre Bluetooth 5 standardının 300 metreye kadar etkili olacağı ifade ediliyor. Ayrıca teorik olarak veri transfer hızlarının da 100Mbps seviyesine ulaşması bekleniyor. Bluetooth 4.x standardında 90 metre menzil ve 25Mbps teorik veri transfer hızları söz konusuydu.


     


     


    Bluetooth 5 özellikle iç mekanlarda daha iyi iletişim kurabiliyor ve duvarlardan daha etkili bir şekilde geçebiliyor. Bu da daha az gecikme ve daha az kopma anlamına geliyor. Ayrıca enerji tüketiminde de iyileştirmeler söz konusu.


     


    Ayrıca Bkz.Pebble, yolun sonuna geldi: yeni modeller iptal edildi, satış çok yakında!

    Diğer taraftan isimlendirme konusunda da yeni bir strateji hayata geçiyor. Bundan sonra ondalıklı rakamlar kullanmak yerine Bluetooth 5, 6, 7 şeklinde isimlendirme yapılacak ve her rakam artışında önemli güncellemeler yapılacak. Böylece kullanıcı tarafındaki kafa karışıklığının da önüne geçilecek.


     


    Bluetooth 5 standardının 2-6 ay içerisinde ilk cihazlarda yer alması bekleniyor. Muhtemelen MWC 2017 fuarında karşımıza çıkacak yeni amiral gemi akıllı telefonlarda bu teknolojiyi görebileceği. Yine iPhone 2017 serisinde de bu teknoloji karşımıza çıkacaktır.


     







  • Apple ve Bluetooth
    Şu haberde bile apple boş geçilmemiş...
    Bence apple ülkemizden elde ettiği kardan belli bir pay vermeli sayın editörümüze



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 8 Aralık 2016; 19:51:29 >
  • iPhone 7s Bluetooth 5 ve Li-Fi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Yine iPhone 2017 serisinde de bu teknoloji karşımıza çıkacaktır."

    Eskiden Ekrem71 gerçekten sevdiği için apple'ı övüyordur diyordum, artık bunla birlikte özellikle yaptığı kanısındayım. Biz ne kadar "Yine Ekrem yine iphone" dedikçe yukarıda dediğim söylem şekilleri devam edecek, hoşlarına gidiyor, bundan eminim...

  • Bluetooth haberi değil çıkmamış telefonun reklamı olmuş. Sanki iphone daki bluetooth ile bir de herkese bağlanabiliyor.

    Bluetooth v4.x iki telefonum arasında basit bir 2mb dosya paylaşımı bile 30sn den aşağı değil. Nedense hep kağıt üstündeki verilerle hep daha iyi oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 8 Aralık 2016; 20:08:39 >
  • Saniye de 10 mb aktarım gayet iyi

  • Ne kadar itici bir insansın sen Ekrem ya

  • Editörleri suçlamaya gerek yok sonuçta haberin haber diğeri olabilmesi için piyasa diğeri yüksek olan bi şirketi de habere eklemesi gerek.

  • Menzil arttıkça taşıdığı enerjinin arttığını ele alırsak dokularımız daha hayırlı ısınabilir. Kim bilir belki DNA yapımızı yamultur.

  • Apple bluetooth'u tam olarak kullanmıyor ki. Neden iPhone yazıyor haberde?

  • IPhone bluetooth kullanıyormuş ve 5.0 değil 10 kullansa ne olur :) Ekrem yine reklamın dibine vurmuşsun...

  • Blueetooth tan aşklar yalan , eskiden cafede vapurda bluettothtan mesaj atıyordum. Kız tavlıyorduk nereden dereye sosyal medya filan yok tabi o zamanlar..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bl hala benim için eski ve nostalji teknoloji anlamına geliyor. Belkide 200 yıl sonra da bl teknolojisi var olacak. Ayrıca bluetooth çok kısa menzile sahip, menzili geçiyorum bl kulaklığın üstüne bere takınca bile çekimde zorluklar yaşıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nehalem

    Editörleri suçlamaya gerek yok sonuçta haberin haber diğeri olabilmesi için piyasa diğeri yüksek olan bi şirketi de habere eklemesi gerek.

    LG var, Samsung var, Google var, HTC vs. var. AMA Apple böyle bir haber için en yanlış seçim, tabi editörümüz de APPLE fanı olunca bizim kullanıcıların çıldırmasına sebep oluyor.
  • Bu forumda bazı tipler var böyle trol ile mazoşist arası, ne bileyim bir şey anlatmaya çalışsan ya anlamaz ya da anlamıyor numarası yapar, çok köşeye sıkışırsa ya hakaret eder ya da kendisine hakaret edecek kadar seviyeyi düşürür, hah işte bunlar neden böyle bir şey yapar ki deniyor... Cevabı basit İmam osurursa cemaati de böyle s*çar bu forum sitesinin içine...

    Tebrik ederim çok iyi gidiyorsunuz. Aynı Akp gibisiniz sadece yoklukta gideriniz var yoksa tutulacak tarafınız yok... Umarım muadil bir site çıkar da burada sinek avlarsınız, bu arada kusura bakmayın ama bu kadar insan sizi uyarıyor ama siz bildiğinizi yapmaya devam ederseniz zerre kadar da kimse size acımaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nehalem

    Editörleri suçlamaya gerek yok sonuçta haberin haber diğeri olabilmesi için piyasa diğeri yüksek olan bi şirketi de habere eklemesi gerek.

    LG var, Samsung var, Google var, HTC vs. var. AMA Apple böyle bir haber için en yanlış seçim, tabi editörümüz de APPLE fanı olunca bizim kullanıcıların çıldırmasına sebep oluyor.

    Apple bunu iphone 9 a getirse şükretsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluetooth kulaklıktan başka bir işe yaramayan teknoloji neyse kulaklıklarda bir işe yarar klavye mauslarda bir işe yarar umarım.

  • Yorumları okuyan birisi Apple'ın cihazlarına Bluetooth koymadığını düşünür. Bluetoothun Apple ekosistemindeki yerini bilmeyenler yorum yapmamalı. Dosya gönderimi ise Bluetoothun en arka planlarından biri durumunda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone, 2017 senesinde karşımıza neyle çıkarsa çıksın, umarım Donanım Haber 2017 senesinde seninle karşımıza çıkmaz Ekrem Bey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 8 Aralık 2016; 23:40:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekrem kadar kafanıza taş düşsün... Ne ezik, ne hasta ruhlarınız var... Şu adamın açıklarını bulmaktan ne tür haz alıyorsunuz, başka işiniz, konuyla ilgili yorumunuz, merakınız yok mu ha? Teknolojiyle uğraşırken insanlıktan veya nezaketten nasıl bu kadar uzaklaştınız?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.