Şimdi Ara

'Boş port yok' mazereti yüzünden 87 bin kişi internetsiz kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
6.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 'Boş port yok' mazereti yüzünden 87 bin kişi internetsiz kaldı 
    Turkcell’in fiber bağlantı için ortak altyapı kurma amacıyla Türk Telekom’a yaptığı teklifle başlayan tartışmalara bu kez ADSL’deki sabit hat internet bağlantılarıyla ilgili problemler eklendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Doğuş Kuran, ADSL ve VDSL konularında büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
     
    Süreç gereği ADSL taleplerini öncelikle Türk Telekom’a iletmeleri gerektiğini ve altyapı kullanımı için gelecek onay doğrultusunda aktivasyonu gerçekleştirdiklerini söyleyen Kuran, aktivasyon sürecine gelindiğinde Türk Telekom’dan "Port yok, müşteri vazgeçti, adreste bulunamadı." gibi mazaretlerin öne sürüldüğünü dile getiriyor. Açıklamaya göre 2016 yılında 11 ay içerisinde 87 bin müşterinin internet bağlantısı bu yüzden aktifleştirilemedi ve 50 bin müşteri ise geciken bağlantı ve erken/tekrarlayan arıza sebebiyle mağdur oldu.
     

    Kuran: Devlet fiber internetin önündeki engelleri kaldırmalı

     
    Yaşanan problemlerden ötürü yaklaşık 52 milyon liradan fazla gelir kaybı yaşayan Turkcell, Turk Telekom ile toplantı yaparak tüm şikayetlerin BTK’ya iletti. Sıkıntının halen çözülemediğini ifade eden Doğuş Kuran, bakırın miadını doldurduğunu ve devletin fiber internetin önündeki engelleri kaldırması gerektiğini belirtiyor.
     
    'Boş port yok' mazereti yüzünden 87 bin kişi internetsiz kaldı  
    Diğer taraftan ödenen cezalar arasında da önemli oranda farklılıklar bulunuyor. Yasal düzenleme olmadığı için sunulan her mazeret geçerli bir sebep olarak gösteriliyor. Örneğin TTNet’ten Superonline’a geçerken 'port yok' dediği abone için sinyal vermediğinde, tekrarlayan arıza durumlarında kendisini suçlu görmüyor. Suçlu görmediği gecikmeler için de ceza ödemiyor. Kullanıcı Türk Telekom’a geçmek istediğinde ise işlemleri hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor.
     
    Aynı sıkıntıların arıza süreçlerinde de yaşandığını belirten Kuran arıza çözüm taleplerini yine altyapısını kullandıkları Türk Telekom’a iletmek durumunda olduklarını, talebi ilk ilettiklerinde 'sorun bizden kaynaklı değil’ cevabını aldıklarını ancak daha sonra aynı sorunu bir kez daha ilettiklerinde ise sorunun kendilerinden olduğunu kabul ederek çözdüklerini söylüyor. Yaşanan tüm bu sorunlar kullanıcılar açısından adeta işkenceye dönerken Turkcell’in ise yıllık 52,2 milyon lira kayıp yaşadığı ifade ediliyor.
     







  • bunyesinde gerceklesen bir suru cocuk tecavuzu olayinin duyulmasini engellemeye calisan, tecavuzcu vakif. Tecavuzcu derken, sadece uyelerinin aktif olarak tecavuz etmeleri degil, yonetim olarak sessiz kalan, susturan, boylelikle tecavuzlere suc ortakligi yapan cikar orgutu bence ensar. Siz cocuklara tecavuzden utanmiyorsunuz bir de zeytinyagi gibi uste cikiyorsunuz da biz mi cekinecez sizden. Bizim orda tecavuzcuye tecavuzcu denir. Bu kadar yasanan olaydan sonra, Turkiye'de, bir cocugu bir ensarciyla yanyana gorup de suphe etmeyecek kac kisi var?
  • Rekabet Kurumuna başvurmuşlar mı acaba? Sonuçsuz ise mahkemeye de başvurabilirler. Ondan da mı sonuç alamamışlar?

    Her şey bir kenara burada ağlamaları ilginç...

  • Benim de internetim boş port yok diye iptal edildi. Dsmart kullanıyordum. 3 ay internetim bağlanmayınca kendileri internet paketimi iptal etmişler. Televizyon paketimin devamı için aradılar ben de onu da iptal edin madem dedim. Firmalar kafalarına göre iptal ederken sıkıntı yok biz iptal etmeye kalksak yok şu parası yok bu parası bir sürü şey çıkarıyorlar önümüze. Artık şu zamanda boş port yok diye insanların bekletilmesi çok saçma. Devletin diğer internet sağlayıcılarına engel olmaması lazım ama nerde bizde öyle devlet.

  • türk telekom İnternet kullanıyorum ve superonline geçmek istediğimde, turkcel bana port olmadigini ve bunu türk telekoma bildirmem gerektiğini söylemişti, o zamanlar ne olduğunu anlamamıştım :) olay buymuş demek ki

  • yahu bırak superonline a geçmeyi ttnetden internet bağlatmak istediğimde bile boş port bulamıyorlar.



    reklamlarda ronaldoyu oynatacaklarına adam gibi bir altyapı kursalar keşke



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 8 Aralık 2016; 11:10:03 >
  • Onlardan biri de benim

    Turk.net'e başvurdum internetimi bağlayamadılar

    dedim Turk Telekom'a başvurayım bakalım ne olacak

    Ekipler geldi, ankastrede boş yer yok dedi. Dedim ankastrede boş yer olması için ne yapmamız gerekiyor

    ya birinin iptal etmesi gerekiyor

    ya daü yeni kutu koymaları gerekiyor.

    eyvah dedim 2 sene sürer yeni kutu koymaları

    oturduğumuz yer de böyle taşra bir yer değil. Yarım kilometre öteden metro geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 8 Aralık 2016; 11:19:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    Rekabet Kurumuna başvurmuşlar mı acaba? Sonuçsuz ise mahkemeye de başvurabilirler. Ondan da mı sonuç alamamışlar?

    Her şey bir kenara burada ağlamaları ilginç...

    Ordan bakinca haberi giren turkcell ceosu falan mi gozukuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözlükteki cimri sözcüğünün karşıt anlamlısı Türk Telekom. Hatta türk kelimesini kaldırayım. Cimri Telekom

  • quote:

    Orijinalden alıntı: herocem


    quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    Rekabet Kurumuna başvurmuşlar mı acaba? Sonuçsuz ise mahkemeye de başvurabilirler. Ondan da mı sonuç alamamışlar?

    Her şey bir kenara burada ağlamaları ilginç...

    Ordan bakinca haberi giren turkcell ceosu falan mi gozukuyor?

    Bence doğrudan Turkcell CEO'su yazmış bu yazıyı, haber editörü sadece aracılık etmiş gibi görünüyor, nereden bakarsak bakalım... Ben de Turkcell CEO'suna yol gösteriyorum bu vesile ile.
  • Tekelci anlayışın bir sonucudur bu.. Bir olay anlatayım size sene 2005-2006 askere gitmeden önce kiracısı olduğum evden çıkıyorum. İnternet telefon, su ne varsa kapatıyorum. Kapattığımı sanıyorum.. Telekom yetkilileri önce kapatmak istemiyor, adama diyorum ki ben askere gidiyorum oturduğum ev kira evide boşaltıyorum. Neyse bir sürü evrağa imza atıp, kapatıyorum. Sonra bursa da usta birliğinde telefon borcundan dolayı haciz işlemi başlatılacağına dair evrak gelmiş aileme. Onlarda ödemişler borcu bilmediklerinden, benden sonra gelen oo buu evladı, kullanmış telefonu.. Askerde olduğumdan müdahale edemedim, sonradan ulaştığım yetkili evrağı eksik imzaladığımı söylüyor. Evraktaki kapatma gerekçesi var onu da kabul etmiyor.
    Dahası var askerden sonra yine türk telekomdan telefon internet bağlattım 2 sene kullandım, yine bir sebepten kapatayım dedim, kapandı sandığım hat kapanmamış 3 aylık ekstra fatura ödedim..
    Bu türk telekomdan bir halt olmaz.. Personel hatasını müşteriye kesmeyi hak biliyorlar.





  • Sırf bu yüzden internetimi değiştirmiştim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi partiye oy verirsek verelim ,adalete olan güven %5 çıkmış bu ülkede. Birçok kurum ve kuruluş tutturabildiği ölçüde bu zafiyeti kullanıyor maalesef.

  • acaba btk ne iş yapıyor merak ediyorum. en kalitesiz internete dünyanın parasını ödüyoruz.

  • 2016 gelmişiz bu çağda port yok bahaneleri yoksa yapın kardeşim bu kadar zor olmasa gerek. mobil internet artıkça ttnet kullanan azalacak böyle kendinizi geliştirmeden devam edin.

  • Çözülmesi için devletin üst kademelerinde bulunan kişilerin başına yanlışlıkla gelmesi lazım ki haberleri olsun. O ya da bu partiyi kastetmiyorum ama düzen böyle. Başımıza gelecek daha sonra tedbir alacağız.

  • Bu haberin altına keşke, "ABONE (TAMAMEN DUYGUSAL...) DERDİNE DÜŞÜP DE ÖLÜ-PAMUK İKİLEMİNDE X KİŞİLİK PORTA Y KİŞİ ABANAN KAHIRNET DENEN TEKEL FİRMA YÜZÜNDEN AKŞAMLARI MİLLETİN PING'LERİ ZIPLIYOR!" diye ek başlık ekleyip detaylandırsalardı. Çalışan saha ekiplerinin teknik bilgiyi geçtim daha saha dolabının kapağını kaptmaktan aciz, buldukları devreye kontrolsüz kablo tıkayan hayattan bezmiş KEKOMEN'ler olduğunu da belirtmek lazım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 8 Aralık 2016; 12:26:39 >
  • cansev07 kullanıcısına yanıt
    BİZDE BTK DENEN KURUM KAHIRNET OLARAK BİLİNEN MALUM TEKEL FİRMANIN SIRTINI SIVAZLIYOR, DİĞERLERİNİN AYAĞINA ÇELME TAKIYOR.

    NERDEEEEE...

    YIL 2016, BİZ HALA BAKIR KABLODAN PARAZİTLİ, KOPAN, DÜŞEN, SİNYALİ ZAYIF, SAHA DOLABI YAN YATMIŞ, ÇAMURA BATMIŞ VE KAPAKLARI FULL TIME AÇIK BİR ALTYAPIDAN HİZMET ALIYORUZ, DÜZELTİYORUM SEHVEN ALIYORUZ!

    BAKALIM, 2017 İÇİNDE SUPERONLİNE, TÜRKSAT, VODAFONE ORTAK ŞİRKET KURUYORMUŞ. 3 FİRMA TÜRKİYE GENELİNDE KENTSEL VE KIRSAL TÜM ALANLARA FİBER DÖŞEYECEĞİNİ, AYAKLARINA KONULAN TAŞI BU ŞEKİLDE BİRLİKTE AŞABİLECEKLERİNİ İFADE EDİYOR.

    BAKALIM, GÖRECEĞİZ.

    HER HALÜKARDA 2 YIL DAHA BAKIRLA KAHIRA DEVAM!

    O ZAMAN... OoOoOoOoOo... TÜRKİYE BAKIRLIYOoOoO...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

    yahu bırak superonline a geçmeyi ttnetden internet bağlatmak istediğimde bile boş port bulamıyorlar.



    reklamlarda ronaldoyu oynatacaklarına adam gibi bir altyapı kursalar keşke





    bu durumdan Türktelekomun suçu ne Tukcell TT den fazla para kazanıyor kiralamak yerine altyapı kursun. Tukcell 'e ADSL başvurusunda bulunduk 3 hafta oldu hala gelip kurmadı. Sanki port olunca kuruyorda
  • 'Boş port yok' mazereti yüzünden 87 bin kişi internetsiz kaldı


    internet abonesi olanlar çok mu mutlu

    hepsinin hızları kısıtlanıyor
  • Bu Türk Telekom ülkede internetin gelişmemesinin en büyük sebeplerinden biri insanları yine insanların kendi parasıyla rezil ediyor. Nasıl bir zihniyet tarafından yönetiliyorsa artık.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.