Şimdi Ara

Masaüstü uygulamaları Windows 10 mobil ekosistemine geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Masaüstü uygulamaları Windows 10 mobil ekosistemine geliyor


    Son dönemde Windows 10 mobil ekosistemine cihaz anlamında katkısı olmasa da yenilik anlamında Microsoft vites arttırmaya başladı. Firma masaüstü uygulamaları mobil ekosistemine de sunmak niyetinde.


     


    Emülatör Çözümü


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre Windows 10 masaüstü uygulamaları Windows 10 mobil ekosisteminde de çalıştırılabilecek. Bilindiği üzere Windows 10 mobil ekosistemi ARM mimarisi üzerinde çalışıyor ve bu yüzden x86 uygulamalarını çalıştırma imkanı bulunmuyor. Microsoft ve Qualcomm bu konuya bir çare bulmuş.


     


    Tahmin edileceği üzere ikili bir emülatör üzerinde çalışıyor. ARM sistemlere göre tasarlanan bu emülatör, Snapdragon 820 yonga seti ve 4GB RAM bellek üzerinde akıcı bir şekilde çalışabiliyor. Aslında daha önce pek çok geliştiricinin Android veya iOS üzerinde benzer çözümlerini görebiliyorduk. Microsoft olması gereken akıcılığı kazandırmış görünüyor.


     


    Elbette bunun da bir dezavantajı var. X86 uygulamaları daha çok fare-klavye odaklı olduğu için kullanıcıların rahatlık açısından telefonlarını bir dock ile kullanması gerekebilecek.


     


    Aslında Continuum özelliği ile Microsoft hali hazırda kullanıcıları böyle bir davranışa alıştırmaya çalışıyor. Kim bilir belki de bu konseptin ikinci ayağı dock yardımıyla x86 uygulamalarını kullanmak olabilir. Geliştiricilerin yeni emülatör için uygulamalarında herhangi bir değişiklik yapmayacakları belirtiliyor. Yani enerji tüketimi bu noktada sıkıntı oluşturabilir.


     


    Ayrıca Bkz.Kavisli Lenovo ZUK Edge bu hafta geliyor

    Microsoft, Windows 10 ile birlikte evrensel uygulama konseptine geçmişti. Tek bir çekirdek üzerine inşa edilen evrensel uygulamalar farklı cihaz boyutlarına göre ölçeklendirilebiliyordu. Uygulamalar ayrıca enerji verimliliğini hedefleyen ve dokunmatik ekranlara göre uyarlanmış versiyonlardı.


     


    Microsoft mobil cihazların artık hücresel bağlantı özelliği olan bir bilgisayar haline gelmeye başladığını düşünüyor. Bu bakımdan da potansiyelini kullanmak istiyor. X86 emülatörünün gelecek yıl piyasaya çıkacak telefonlar için geliştirildiği ifade edildi. Yani Snapdragon 835 yonga seti muhtemelen bu kapsamda olacak. Ayrıca yeni Surface telefonu da bu özelliğin ilk duyurulduğu model olabilir.


     


     


     


     



  • bu kez önce cihaz çıkarmak yerine işletim sistemini oturtunca bolca çıkaracaklar yani:) minareyi çalmadan kılıf hazırlıyorlar aferin

  • Mobil işlemciler biraz daha güçlenirse bu özellikle birlikte casual kullanıcıları notebook/masaüstü kullanmaktan tamamıyla uzaklaştırırlar. Bir adet telefonla tüm ihtiyaçlarını çözebilirler.

    Edit: Bu arada bilgisayarında bu kadar çok Windows kullanan varken telefondaki Windows ile bir ekosistem oluşturamamaları çok saçma. Örneğin iPhone ile Macbook arasında çok kuvvetli bir iletişim var ve Apple, Mac kullanıcısını iPhone almaya zorunlu bırakıyor neredeyse. Bu etkileşimi masaüstü Windows ile mobil Windows arasında uygulamayı başarırsa Microsoft gerçekten deli gibi satış yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 8 Aralık 2016; 10:14:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Mobil işlemciler biraz daha güçlenirse bu özellikle birlikte casual kullanıcıları notebook/masaüstü kullanmaktan tamamıyla uzaklaştırırlar. Bir adet telefonla tüm ihtiyaçlarını çözebilirler.

    Edit: Bu arada bilgisayarında bu kadar çok Windows kullanan varken telefondaki Windows ile bir ekosistem oluşturamamaları çok saçma. Örneğin iPhone ile Macbook arasında çok kuvvetli bir iletişim var ve Apple, Mac kullanıcısını iPhone almaya zorunlu bırakıyor neredeyse. Bu etkileşimi masaüstü Windows ile mobil Windows arasında uygulamayı başarırsa Microsoft gerçekten deli gibi satış yapar.

    çok umutlandık bunu yaparlar diye ama malesef olmadı. lumi 620 ile giriş yapmıştım wp dünyasına ama watssapp'ı bile düzgün kullanamayınca hemen çıktım. tek aklımda kalan navigasyon uygulamasıydı, o iyiydi. markette en çok kullanılan 300-500 uygulamayı adam etselerdi kimsenin şikayeti kalmazdı.
  • Telif hakkı OverClocK1ng arkadaşımıza ait olan bir sözle bu habere yorum yapma istiyorum.

    "Microsot'tan bir cacık olmaz"

    Kaç yıldır büyük büyük laflar ettiler hepsini ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelsin, bence cok iyi olur. (kadirirdem tarzı yorum)
  • Başlığa yayımlanan videoyuda ekleyebilirsiniz.Microsoft bu adımları daha önce atmalıydı aslında.x86 uygulamaları performanslı olarak çalışırsa yeni gelecek olan surface phone kurumsal bazda iyi satış yakalar ama standart kullanıcı için şu aşamada çokta önemli olmayacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz çıkartmadan önce işletim sistemini çıkartmak güzel olmuş...



    (kadirirdem klasiği)
  • Yine mi :D

  • Çıktığından beridir insanlar bunun hayalini kurdu. Microsoft cephesinde inanılmaz bir belirsizlik söz konusu. Farkındaysanız son zamanlarda firmanın mobil tarafından çok az açıklama geliyor. Gelen açıklamalarda net ve keskin değil. Hep muallak.
  • İntel bunu beğenmedi.

  • Şu an insanlar telefonda ne kullanıyor? Fotoğraf, video, Whatsapp, Facebook, Messenger, Line, Mesajlaşma, internete girme vs. Windows 10 mobile'da bu uygulamalar rezil çalışıyor, önce bunları düzelttirmesi lazım . Adobe photoshop açmak, masaüstü oyunlarını telefonda oynamak gereksiz bir fantazi neden mi?
    Telefondan açıp baksanız bile normal dokunmatikte kullanamazsınız.bunları kullanmak için fare, klavye ve bunları kullanmak için bir monitöre ve dock a ihtiyacınız var. Küçücük ekranda da bunları kullanmak mantıklı değil. Hadi diyelim telefon için uyarlandı, normal bilgisayardaki kadar kullanışlı değil.
    700 liralık telefon+2000 liralık notebook daha çok işinizi görür.
    Peki ne zaman işlevsel olur motorola atrix'deki gibi notebook dock'u olur ve eğer telefonun soğutması ve şarj durumu çözülürse biraz daha kullanışlı olabilir. Amma dock+klavye+mouse+ monitor şeklinde olacaksa mantıksız...

  • Klavye fare olmadan bit kadar ekranda her iş yapılamıyor. Yeni bir telefon almama ve performansı yüksek olmasına rağmen yine iş 10 yıllık dizüstüne kalabiliyor.

    Yeri geldiğinde projeksiyon özelliği ve hologram klavye özelliği olsa belki bir nebze dizüstü işkencesinden kurtulunabilir. Tabii pil kaç saniye gider bilemem =)

  • Yine dock yine dock.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 8 Aralık 2016; 16:08:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yani king of the roadı telefonuma kurup oynayabilicekmiyim :P

  • continuum ile kablosuz dan bağlanınca telefon klavye ve işaret leme aygıtı oluyor kullanışlı oluyor birde yanına oyun için lg nin SMART tv prosunda yaptığı gibi ekran joystick olarak kullanılırsa x86 oyunları güzel olurdu

  • Güzel bir hamle, ama daha kat edilecek çok yol var.

    Belki tabletler biraz daha adam olur ne dersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Klavye fare olmadan bit kadar ekranda her iş yapılamıyor. Yeni bir telefon almama ve performansı yüksek olmasına rağmen yine iş 10 yıllık dizüstüne kalabiliyor.

    Yeri geldiğinde projeksiyon özelliği ve hologram klavye özelliği olsa belki bir nebze dizüstü işkencesinden kurtulunabilir. Tabii pil kaç saniye gider bilemem =)

    Yanımda bilgisayar taşımayı isterim açıkçası hem pc hem telefon

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil uygulamaları adam etsinler ilk önce. Gereksiz işler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu gelişme Google ve Apple'ın çanlarına ot tıkar...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.