Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 7’nin patlamasına tasarımı sebep olmuş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy Note 7’nin patlamasına tasarımı sebep olmuş olabilir
     
    Geçtiğimiz günlerde Instrumental firmasının yaptığı araştırma sonucu Note 7 faciasının Phablet sınıfı telefonun bataryasının oldukça agresif bir şekilde tasarlanması kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre yetkililer, bataryanın cihaz içerisinde oldukça dar bir yere konumlandırıldığını bu sebeple de bataryanın patladığını açıkladılar.
     
     
    Uzmanlar bununla birlikte temel sorularının sorunun sadece bataryadan kaynaklı olmadığını batarya dışında bir etkenin de patlamaya sebep olabileceği olduğunu ve buna odaklanarak araştırmayı yaptıklarını aktardılar zira sorun sadece bataryadan kaynaklı olsaydı değiştirilen cihazlarda sorunun devam etmemesi gerekirdi.
     
     
    Normalde bir pilde iki zıt kutuplu katmanın arasında iyonların geçişine imkan tanıyan fakat iki zıt katmanın birbirine temasını engelleyen bir ayırıcı katman bulunuyor. Görünüşe göre Samsung bu katmanı inceltmiş. Bu da iki kutbun birbirine temas riskini arttırmış. Günlük kullanım esnasında da örneğin arka cepte telefona baskı uygulanması gibi durumlar bu riski daha da arttıryor haliyle de pilde anormal bir ısı artışının akabinde patlama gerçekleşiyor.

    Peki bunu Samsung tahmin ediyor muydu?

    Samsung Galaxy Note 7’nin patlamasına tasarımı sebep olmuş olabilir
     
    Bu sorunun cevabı evet. Böylesi bir tasarıma firmayı iten ise bir önceki cihazdan ve özellikle de en büyük rakibi Apple cihazlarından daha uzun pil ömrü sunmak olduğu düşünülüyor. Bu sebeple de mühendisler mevcut alana en büyük kapasitedeki pili yerleştirmek için riske girerek kapasiteyi arttırmaya çalıştılar ve sonucu ne yazık ki bir faciayla sonuçlandı. Son olarak yaşanan olayla ilgili Samsung’un resmi açıklamasının sene sonunda geleceğini de hatırlatalım.
     







  • bana pek inandirici gelmdi cunku s7 yede ayni batarya ayni donanimi kullandilar birde patlyan note 7ler hepsi acik alanda yada sarj olurken patladi cogu isin icinde baska bisey var

  • Her şeye popo cebi mi sebep olmuş yani :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzgoren90

    bana pek inandirici gelmdi cunku s7 yede ayni batarya ayni donanimi kullandilar birde patlyan note 7ler hepsi acik alanda yada sarj olurken patladi cogu isin icinde baska bisey var

    Haklisin kardesim s7 edge daha dar bir alanda. Note 7 de spen icin bosluk var ancak yine de s7 edgein hacmini daraltacak kadar degil. Usb type c soketinde ya da akim kontrolcusunde bir sorun oldugunu dusunuyorum. Bakalim 20 gune aciklarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle uçuk kaçık tasarımlar yapacağına note-5'in kamera çıkıntısını azaltıp, pilini yükseltip bir de usb type-c ekleselerdi başka şeye gerek kalmazdı. ha bir de hafıza kartı olayı var.
  • S7 Edge niçin patlamadı o zaman? Maliyeti kısmak için ucuz malzeme kullandık demiyecekler tabii ki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S7 Edge de daha büyük pil var ve bu sorunlar yoktu. Samsung SDI becerememiş bu işi. Ben S7 Edge ile devam.

  • daha gerçekçi iddialar bekliyoruz
  • Yine bir Samsung haberi içinde apple övücülüğü sitede Ekrem yalnız değilmiş
    Batarya ömründe apple ı geçmek için yapmışmış bak sen :))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 6 Aralık 2016; 10:45:34 >
  • umrumda değil, olan olmuş torba dolmuş..... biraz boşalır....
  • İyi de bu açıklama neredeyse 1 ay önceki açıklama.

  • Bence Usb type C ile alakalı olabilir. Sonuçta S7 edgede patlama görülmedi telefon son derece soğuk bi şekilde kullanılıyor vede kendini şarj etse dahi hissettirmiyor. USB TYPE C yada Kalemin yerleşiminde bir hatadan kaynaklanıyodur.

  • Niye sadece Amerika'da patlıyor o tasarım, ben onu anlamadım. Telefonun tasarımı Amerika'yı sevmemiş mi?

  • Hic akliniz kesiyor mu 80lerden bu tarafa telefon ureteceksin, en ince telefon odulunu alacaksin(d900) bunda boyle bir hata yapacaksin.

    Bunca yildir olmadi da neden simdi oldu? İphone 7 tam bir cop( 6s plus kullanicisiyim) bu cihazla piyasayi siler supururdu, standart amerikan entrikalarina kurban gitti bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın pil performansını geçmek için, gidip 2 kalem pil alsan da yeterli zaten.

  • Bu açıklama yeni değil. Zaten ilk patlama haberleri sonrası böyle bir ihtimal üzerinde durulmuştu. Eğer doğru olsaydı yenilenen note 7 cihazları patlamazdı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver0021

    Bence Usb type C ile alakalı olabilir. Sonuçta S7 edgede patlama görülmedi telefon son derece soğuk bi şekilde kullanılıyor vede kendini şarj etse dahi hissettirmiyor. USB TYPE C yada Kalemin yerleşiminde bir hatadan kaynaklanıyodur.

    USB C bir bu telefonda mı var?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.