Şimdi Ara

Passat 1,6 FSI Otomatik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
18.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Satın almayı düşünüyorum ama performansının yeterli olmayacağından korkuyorum.

Test edemiyorum, sadece 2.0 araçlar test ediliyormuş.

Fikri olan?

• 1.6 kullandım düz olmasına rağmen performansı yeterli değildi çok ağır kalıyor, otomatiğini düşünmek bile istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 9 Şubat 2007; 1:15:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edilhan

1.6 kullandım düz olmasına rağmen performansı yeterli değildi çok ağır kalıyor, otomatiğini düşünmek bile istemiyorum
    D sınıfı araçlarda kullanılan 1,6 motorların sadece fiyat ve vergi avantajı sunmak için bulundukları ve performans değil konfor sundukları bilinen bir gerçek. Yalnız şunu yapabilirsiniz: Almak istediğiniz motor tipinde bir Golf bulup 3-4 kişi binerek test ederseniz ağırlık farkından, Passatın boşuna denk geleceğini düşünebilirsiniz. Performans yaklaşık öyle olacaktır. Konforu için o 2,0'a bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woodpecker

D sınıfı araçlarda kullanılan 1,6 motorların sadece fiyat ve vergi avantajı sunmak için bulundukları ve performans değil konfor sundukları bilinen bir gerçek. Yalnız şunu yapabilirsiniz: Almak istediğiniz motor tipinde bir Golf bulup 3-4 kişi binerek test ederseniz ağırlık farkından, Passatın boşuna denk geleceğini düşünebilirsiniz. Performans yaklaşık öyle olacaktır. Konforu için o 2,0'a bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    1.6 fsi manuel şanzımanda çok da yavaş sayılmaz sanırım 11.4sn gibi çoğu araçtan daha iyi olan bi hızlanması var ama otomatik olarak dsg seçeneği yok o yüzden hem performans yetersiz kalır hem de tüketimi fazladır tavsiye etmem

• quote:

Orijinalden alıntı: Woodpecker

Alıntıları Göster
    Cevaplar için tşk.

Woodpecker, o şekilde 2-3 defa test yaptım.

2004 yazı Golf 1,6 FSI 6 ileri otomatik 4 kişi ile test ettim, gayet memnun kaldım. (1258 kg + 300 kg)
    2006 yazı Golf+ 1,6 FSI 6 ileri otomatik 3 kişi ile test ettim, şehir içi memnun kaldım. (1356 kg + 225 kg)
    dün Golf 1,6 TFSI 140 6 ileri manuel 3 kişi test ettim, gayet memnun kaldım. (1294 kg + 225 kg)(Turbo açınca çok güzel oluyor, ama kompresörden Turboya geçiş çok hafif bir sarsıntı oluyor)

Bu durumda Passat 1,6 FSI 6 ileri otomatik (1386 kg) ortalamada iyi gider gibi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: meke

Cevaplar için tşk.

Woodpecker, o şekilde 2-3 defa test yaptım.

2004 yazı Golf 1,6 FSI 6 ileri otomatik 4 kişi ile test ettim, gayet memnun kaldım. (1258 kg + 300 kg)
    2006 yazı Golf+ 1,6 FSI 6 ileri otomatik 3 kişi ile test ettim, şehir içi memnun kaldım. (1356 kg + 225 kg)
    dün Golf 1,6 TFSI 140 6 ileri manuel 3 kişi test ettim, gayet memnun kaldım. (1294 kg + 225 kg)(Turbo açınca çok güzel oluyor, ama kompresörden Turboya geçiş çok hafif bir sarsıntı oluyor)

Bu durumda Passat 1,6 FSI 6 ileri otomatik (1386 kg) ortalamada iyi gider gibi gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Birazda da arabadan ne beklediğine bağlı, eğer çok fazla performans düşkünü değilsen 1.6 motor yeterli gelir yinede.

Örnek olarak 1.6 Vectra'lar için de kendini kaldıramıyo falan derlerdi.
    uzun yolda ve şehir içinde kullandım. bana gayet yeterli geldi performansı, sadece vites seçimlerini doğru yapmak gerekiyor.

Sonuç olarak seinin ne beklediğine bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsultan

Birazda da arabadan ne beklediğine bağlı, eğer çok fazla performans düşkünü değilsen 1.6 motor yeterli gelir yinede.

Örnek olarak 1.6 Vectra'lar için de kendini kaldıramıyo falan derlerdi.
    uzun yolda ve şehir içinde kullandım. bana gayet yeterli geldi performansı, sadece vites seçimlerini doğru yapmak gerekiyor.

Sonuç olarak seinin ne beklediğine bağlı.

Alıntıları Göster
    Evet cemsultan.

Ben ayda 2000 km yapıyorum, hemen hepsi de İstanbul şehir içi sabah işe git, akşam işten gel, hafta sonu sağa sola git şeklinde.

Senede 1-2 defa uzun yol tatile çıkıyoruz, onları da çoluk çocuk bazen uçakla yapıyoruz.

Dolayısıyla bütçeme uygun konforlu bir araç, şehir içi dur kalk otomatik rahatlığı, uzun yolda 6.vites rahatlığı vs. diye bakınca passat 1.6 FSI otomatik iyi bir seçim gibi geliyor bana.

eğer performansı yetmezse 1-2 bin € harcayıp bir kompresör veya turbo uygulaması yapılabilir, o zaman daha performanslı olur diye düşünüyorum.

• quote:

Evet cemsultan.

Ben ayda 2000 km yapıyorum, hemen hepsi de İstanbul şehir içi sabah işe git, akşam işten gel, hafta sonu sağa sola git şeklinde.

Senede 1-2 defa uzun yol tatile çıkıyoruz, onları da çoluk çocuk bazen uçakla yapıyoruz.

Dolayısıyla bütçeme uygun konforlu bir araç, şehir içi dur kalk otomatik rahatlığı, uzun yolda 6.vites rahatlığı vs. diye bakınca passat 1.6 FSI otomatik iyi bir seçim gibi geliyor bana.

eğer performansı yetmezse 1-2 bin € harcayıp bir kompresör veya turbo uygulaması yapılabilir, o zaman daha performanslı olur diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    fabrika verilerini vereyim dostum 1.6 fsi tiptr.
    0-100 12.7sn
    max hız 195km/s
    ort. tüketim 7.7lt

• quote:

Orijinalden alıntı: Başar AKTEN

fabrika verilerini vereyim dostum 1.6 fsi tiptr.
    0-100 12.7sn
    max hız 195km/s
    ort. tüketim 7.7lt

Alıntıları Göster
    Ben bu yaz Golf V FSI alırken (tiptronic) aile dostumuz olan VW bayii satış müdürü ben Passat 1,6 FSI düşününce çok dil döktü beni vaz geçirmek için. Alıp, performanstan memnun kalmayıp 1-2bin km'de takasa getiren kişiler olduğunu söyledi. Bence tekrar düşünün. Golf V FSI tiptronic performansı bence ortalama düzeyde, Passat daha da hantal olabilir gibi geliyor bana... Passat kasasına bence en az TDI 2,0 lazım (biliyorum fiyat farkı çok diyeceksiniz, maalesef öyle). Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: brstf

Ben bu yaz Golf V FSI alırken (tiptronic) aile dostumuz olan VW bayii satış müdürü ben Passat 1,6 FSI düşününce çok dil döktü beni vaz geçirmek için. Alıp, performanstan memnun kalmayıp 1-2bin km'de takasa getiren kişiler olduğunu söyledi. Bence tekrar düşünün. Golf V FSI tiptronic performansı bence ortalama düzeyde, Passat daha da hantal olabilir gibi geliyor bana... Passat kasasına bence en az TDI 2,0 lazım (biliyorum fiyat farkı çok diyeceksiniz, maalesef öyle). Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Katil eder onun motor sesi zırt pırt vites düşürür kick down sız yürümez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyle_ -- 19 Şubat 2007; 13:56:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freestyle_

Katil eder onun motor sesi zırt pırt vites düşürür kick down sız yürümez

Alıntıları Göster
    eşşek ölüsü o ( :
    2.0'a bütçe yetmiyorsa, jetta 1.4 TSI düşünün derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukku

eşşek ölüsü o ( :
    2.0'a bütçe yetmiyorsa, jetta 1.4 TSI düşünün derim..

Alıntıları Göster
    Passatın 1.6 sı ile 2.0 arasındaki fark 16bin YTL yi buluyor. Bu kadar performans olduğunu sanmıyorum. Kaldiki 1.6 115hp civarında gücü sadece passat vermiyor. Volvo , vectra , bmw gibi araçlarda yıllardır aynı yada daha düşük hp li motor kullanılıyor. Abartılacak bir durum yok ortada. Ben 6-7 aydır kullanıyorum ve oldukça memnunum. Tabi rallye filan katılcaksanız 1.6 sizi memnunuetmiyecektir :) .

• quote:

Orijinalden alıntı: Sith

Passatın 1.6 sı ile 2.0 arasındaki fark 16bin YTL yi buluyor. Bu kadar performans olduğunu sanmıyorum. Kaldiki 1.6 115hp civarında gücü sadece passat vermiyor. Volvo , vectra , bmw gibi araçlarda yıllardır aynı yada daha düşük hp li motor kullanılıyor. Abartılacak bir durum yok ortada. Ben 6-7 aydır kullanıyorum ve oldukça memnunum. Tabi rallye filan katılcaksanız 1.6 sizi memnunuetmiyecektir :) .

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sith

Sith, senin araban 1.6 fsi tiptronikmi?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Sith

Sith, senin araban 1.6 fsi tiptronikmi?

Alıntıları Göster
    Düz 1.6 fsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sith

Düz 1.6 fsi.

Alıntıları Göster
    Passatta Fsı seceneği ağır kalır ama bende golf fsı var motor kkonusunda cok menunum performans olsun cok yeterli
    benm golf fsı video
    http://www.youtube.com/watch?v=iR_UIotnt3M

• quote:

Orijinalden alıntı: TheBlackkk

Passatta Fsı seceneği ağır kalır ama bende golf fsı var motor kkonusunda cok menunum performans olsun cok yeterli
    benm golf fsı video

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TheBlackkk

benm golf fsı video

videonun başlığını değiştirebilirmisin, mesela şöyle birşey ile;

30'dan 95'e 60 derece eğim ile

• quote:

Orijinalden alıntı: edilhan

quote:

benm golf fsı video

Alıntıları Göster
    EĞİMSİZ BİR YERDE YAPTIM SEN İNANMIYORSAN YORUM YAZMA 30 DAN BAŞLAMASINI SEBEBİ İSE VİDEOYU GEÇ BAŞLATMAM
    quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

quote:

benm golf fsı video

• quote:

Orijinalden alıntı: TheBlackkk

EĞİMSİZ BİR YERDE YAPTIM SEN İNANMIYORSAN YORUM YAZMA 30 DAN BAŞLAMASINI SEBEBİ İSE VİDEOYU GEÇ BAŞLATMAM
    quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

quote:

benm golf fsı video

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yapmayın allah aşkına..
    bi passat alacaksınız, sollamaya çıkarken vitesi 3e düşmek gerekecek falan..
    zaten çok ağır.. 2-3 kişi binsen ölür o..
    bi de 1.6 arabaya binmek az yakacak demek değildir..
    motor kasayı kaldıramadıkça, zorlandıkça 1.2 de olsa çok yakar..
    neden passatın en çok tutulan benzinli motoru 1.8T idi yıllarca? herkes hız düşkünü mü?
    performans rally yapmak demek değildir..
    pasif güvenliktir, az yakmasını sağlamaktır..
    golfü anca kaldıran motor passata yazık eder.. bi de otomatik vites..
    ben olsam o paralara 1.4 TSI 140hp DSG jettamı alır keyfime bakardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukku -- 21 Şubat 2007; 19:21:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ukku

neden passatın en çok tutulan benzinli motoru 1.8T idi yıllarca? herkes hız düşkünü mü?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SchekiLL

Zaten akıl aynısını diyor.

ama duygu passat diyor (bütçe anlamında da duygusal :))

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SchekiLL

Zaten akıl aynısını diyor.

ama duygu passat diyor (bütçe anlamında da duygusal :))

Alıntıları Göster
    Bir yandan da geçen gün serviste civic için far soketi değiştiriyordum, ustayla sohbet ederken "ben bu arabayı satıp VW almak istiyorum" dedim.

adam çok sakin bir şekilde "sen bilirsin abi ama bunu çok ararsın, VW bakım hariç servisi sık ziyaret eder, hondaya alışan adam VW ile yapamaz" dedi.

Dedi ve kafam karıştı, aslında VW bilmiyorum ama Honda hakikaten sahibini şımartan bir araba.

130.000 km de 7 yaşında civic aracım var, bugüne kadar servise bakım hariç
    senede 2 defa polen filtresi için
    1 kere klimaya gaz doldurdum
    1 kere ön far lamba soketlerini değiştirdim.

Acaba VW beni pişman edermi diye de düşünüyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.