Şimdi Ara

Nokia D1C farklı ekran ve kameralı iki versiyonla gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia D1C farklı ekran ve kameralı iki versiyonla gelecek

    Nokia artık HMD Global'in 2017 yılının başında ilk Nokia Android akıllı telefonları duyuracağını doğruladığına göre, gelecek yıl ortaya çıkacak cihazlardan bahsedebiliriz. Uzun zamandır konuşulan telefonlardan biri, geçmişte defalarca sızdırılmış olan Nokia D1C olmuştu. D1C, Nokia akıllı telefonun sadece kod adını temsil ediyor. Bu yüzden HMD Global piyasaya sürdüğünde muhtemelen farklı bir isimle gelecek.

     

    Eğer sıkı bir Nokia takipçisiyseniz, akıllı telefon epeyce kez sızdırıldığı için, D1C'den ne bekleyeceğimiz konusunda muhtemelen fikir sahibisiniz. Bugün Nokia D1C ile ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler, akıllı telefonun birden fazla versiyonunun olacağını gösteriyor. HMD Global'in farklı kamera ve ekran boyutuna sahip iki Nokia D1C varyantı çıkarma olasılığı yüksek. Doğal olarak fiyatları da farklı olacak.

     

    Ayrıca Bkz.Nokia markalı Android telefonların 2017'de satışa sunulacağı resmen onaylandı
    En güçlü Nokia D1C, 1.4GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 işlemci, 3GB RAM ve 16GB dahili bellek (microSD kart ile genişletilebilir) ile donatılacak. Ayrıca, arkasında 16 megapiksel kamera ve Full HD (1080p) çözünürlüğü destekleyen büyük bir 5,5 inç ekran gelecek.

     

    Öte yandan, Nokia D1C'nin daha ucuz versiyonu yalnızca 2GB RAM, ancak aynı Snapdragon 430 işlemciyi içerecek. Arka tarafta, telefonun diğer modelinde kullanılması beklenen 16 megapiksel kameradan ziyade 13 megapiksellik bir kamera yer alacak. Ayrıca cihazın Full HD (1080p) çözünürlüklü 5 inçlik daha küçük bir ekrana sahip olacağı bildiriliyor. Diğer ayrıntılar Nokia D1C'nin her iki versiyonu için de geçerli olacak.

     

    Nokia D1C'nin 2017 Şubat ayında Mobile Dünya Kongresi'nde ortaya çıkması bekleniyor. Telefon muhtemelen bir ay sonra Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle birlikte satışa sunulacak.

     







  • Orta ve düşük segmente daha sonra yönelebilir.

    Xiaomi gibi agresif bir strateji ile çıkması lazım ki ses getirsin. Koy sd 821, full hd ekran 3200 mah batarya sat 350 dolara.

    Yoksa bu kanlı rekabette başarılı olamazlar.

    Nokia nın ses getirmesi lazım. Birçok kişi unuttu bile ismini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide Az gelişmiş t50 bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 2 Aralık 2016; 11:52:30 >
  • Şimdi bu Snapdragon 430 lu telefonu 820'li Xiaomi ile aynı fiyatdan ülkemize koyacaklar, sonra biz nerde hata yaptık. İnşallah tekrar batman dileğiyle Nokia. Nokia öleli çok oldu boşuna umutlanmayın...

  • Cihaz önden hoş duruyor ama arkası boş ve saçma duruyor. Tabii fiyat performans açısından da nasıl olacak bakmak lazım. Ama ses getirecek ve ilgi çekecek bir cihaz olması lazım ki insanların dikkatini çeksin. Aksi halde geldiği gibi gider :)

  • çok büyük beklentilere girmeyin. sonuçta yüzlerce telefon modeline bir de bunlar eklenecek. nasıl bir yazılım desteği olacağı önemli. donanım her şey demek değil. GM-android-one bile ciddi satış yaptı yazılım sayesinde. yazılımı çıkarsan telefon bir hiç oysa. kendi yazılımlarını üretmeli müşterileri için. mesela kendi el feneri yazılımı olsun. ses kayıt yazılımı olsun. kamera uygulamaları olsun. temizlik araçları olsun. ufak çaplı kendi yazılım yelpazesi oluşsun. bunlar önemli bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 2 Aralık 2016; 12:43:12 >
  • bıkmadılar şu ucuz çin malı kasa tasarımından. Hep söylüyorum ekran kasa oranı ve şeklinde g2 yi örnek alsınlar. Her cihaz satılır ancak Türkiyede tutması için önceliğin fiyat olması gerekir. Yani 1000 tl gibi rakamlar telefonun tutulması için uygun değil. 150 dolar civarında yani 600 700 tl gibi. İsim olarakta bence insanların nokia sempatisi hep var o yüzden N3 - N3 X gibi isimler olabilir. 3 rakamı başlangıç olabilir 3310 a bir gönderme olarak :) Kasalar tam metal olmasa bile kaliteli plastik ve alüminyum harmanlaması olabilir. Yakında birkaç çizimde yapıcam :D


    N3 S

    5.5 inc 720p Ekran
    2 gb Ram
    16 gb Dahili Hafıza
    Snapdragon 615 İşlemci
    13 Mp Arka - 8 mp Ön Kamera
    Sd Kart Yuvası
    Sabit Pil 4000mah ve Arka Kapak

    Fiyat: 750 TL


    N3

    5inc 720p Ekran
    2 gb Ram
    16 gb Dahili Hafıza
    Snapdragon 626 İşlemci
    13 Mp Arka - 8 mp Ön Kamera
    Sd Kart Yuvası
    Değiştirilebilir Pil 3500mah ve Arka Kapak

    Fiyat: 650 TL

    N3 X

    5.5 inc 1080p Ekran
    3 gb Ram
    16 / 32 gb Dahili Hafıza
    Snapdragon 808 / 810 İşlemci
    16 Mp Arka - 8 mp Ön Kamera
    Sd Kart Yuvası
    Değiştirilebilir Pil 3500mah ve Arka Kapak
    vs...

    Fiyat: 850 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ontwerper -- 2 Aralık 2016; 12:51:25 >




  • Lumia zamanında da snapdragon 400 serisi kullanan 45 tane telefon çıkarmışlardı birbirinin aynısı. Bu işlemci ile aşk yaşıyorlar sanki bir vazgeçemediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ontwerper

    bıkmadılar şu ucuz çin malı kasa tasarımından. Hep söylüyorum ekran kasa oranı ve şeklinde g2 yi örnek alsınlar. Her cihaz satılır ancak Türkiyede tutması için önceliğin fiyat olması gerekir. Yani 1000 tl gibi rakamlar telefonun tutulması için uygun değil. 150 dolar civarında yani 600 700 tl gibi. İsim olarakta bence insanların nokia sempatisi hep var o yüzden N3 - N3 X gibi isimler olabilir. 3 rakamı başlangıç olabilir 3310 a bir gönderme olarak :) Kasalar tam metal olmasa bile kaliteli plastik ve alüminyum harmanlaması olabilir. Yakında birkaç çizimde yapıcam :D


    N3 S

    5.5 inc 720p Ekran
    2 gb Ram
    16 gb Dahili Hafıza
    Snapdragon 615 İşlemci
    13 Mp Arka - 8 mp Ön Kamera
    Sd Kart Yuvası
    Sabit Pil 4000mah ve Arka Kapak

    Fiyat: 750 TL


    N3

    5inc 720p Ekran
    2 gb Ram
    16 gb Dahili Hafıza
    Snapdragon 626 İşlemci
    13 Mp Arka - 8 mp Ön Kamera
    Sd Kart Yuvası
    Değiştirilebilir Pil 3500mah ve Arka Kapak

    Fiyat: 650 TL

    N3 X

    5.5 inc 1080p Ekran
    3 gb Ram
    16 / 32 gb Dahili Hafıza
    Snapdragon 808 / 810 İşlemci
    16 Mp Arka - 8 mp Ön Kamera
    Sd Kart Yuvası
    Değiştirilebilir Pil 3500mah ve Arka Kapak
    vs...

    Fiyat: 850 TL




    Arkadaşım oturduğun yerden en de güzel yazmışsın özellikleri falan. Harcanıyorsun forumlarda Apple falan başmühendisi yapmalı seni. Lego çünkü bunlar hepsini birbirine takınca telefon oluyor değil mi? ar-ge,yazılım desteği, binlerce test, fiyatlandırma, piyasa değerlendirmeleri, güncelleme destekleri falan boşuna hep.




  • Android ile baştan çalışsalardı bu hallere düşmezlerdi. Nokia içindeki Microsoft ajanı Stephen Elop'a uyarak Microsoft ile devam etmeye karar verdi ve sonuç bu oldu.

  • Snapdragon 430 mu yazıyor yoksa ben mi yanlış görüyorum?

  • Mediatek işlemci kullanmasın yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size senaryoyu şimdiden söyleyeyim ;

    Gm 4g 599tl iken bunları bu donanımla ve bu kötü tasaeımla 500$'a satılmaya çalışacaklar. Sonra nokia fanlarının gazıyla ilk ay idare edecek bir satış yapacak sonra tutturamayacağını anlayınca telefon işini tamamen bırakacaklar.

  • burayk B kullanıcısına yanıt
    bence sen oturduğun yerden güzelce yazmışsın arkadaşım. Meizu,xiaomi ler 1000 lerce test mi yapıyor zannediyorsun ? Yazdığım donanımlar özellikler şuan piyasada çoğu telefonun kullandığı var olan kombinler. Donanımlar işlemci ram tarafında zaten belli. Geri ne kalıyor fiyat,tasarım ve bir kaç ekstralar. Bugün armut diye telefon çıkarsın en iyi donanım olsun üstünde sırf isminden dolayı almam diyenler olacaktır. Bugün apple iphone 7 diye telefon çıkartıyor bu seferde tasarımda fazla değişiklik yok diye kimse 6s inden vazgeçmiyor. Yani benim yazdıklarımda acayip farklı bir durum yok. Sadece istekler,hayaller ve öneriler var. Bu forumda bunun için var. Yazılımı zaten ister saf kullan ister üstüne arayüz tasarla. Ayrıca evet benim için lego gibi. Bir ürünü insanlar ne kadar kişiselleştirebilirse o kadar çok benimser. İnsanlara birşey vermeniz lazım değişebilir kapak,arayüz vs gibi. Apple'a mühendis olmama gerek yok android kullanıyorum appledan yana tercihim yok. Bu arada evet tasarımcıyım ( marka iletişimide bitirdim) o yüzden tasarım olayına fazlaca değindim. Kısaca ben fikirlerimi özgürce beyan ettim isteklerimi yazdım. Türkiyede piyasa durumu ortada analizide ortada. Şimdi sana uzun uzadıya analiz falan yapamam ama az çok herkes neyin ne olduğunu biliyor. F/p denilen olay bunun için var.Piyasaya girmek tutunmak istiyorsan hele ki böyle çabuk eskiyen ve bol seçenekli telefon piyasasında agresif bir fiyat politikasıyla girmen gerekir örnek lenovo. Bence sende bana verdiğin tavsiyeyi kendine uygula oturduğun yerden boş muhabbeti bırak. Sırf muhalefet olmak için olma :)




  • Eğer gerçekten böyle çıkcaksa bu iş olmaz. Bence amiral gemi çıkartıp fiyatı uygun tutmalı. Mesela s820 işlemci 4 gb ram 32 gb hafıza sd kart ois li kamera vs ve gerçekten cezbedici bir tasarımla 1800 Tl seviyelerinde bir cihaz çıkartırsa bence başarılı bir satış grafiği yakalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 430 değil 830 dur o 830 ??????

  • Böyle çıkacaksa hiç çıkmasın daha iyi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Night Rain

    Mediatek işlemci kullanmasın yeter.

    +1
  • Neden amiral gemisi çıkarmıyorsun ey NOKIA.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.