Şimdi Ara

YouTube canlı yayınlarına 4K desteği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube canlı yayınlarına 4K desteği geldi 
    4K çözünürlüğün hızla yaygınlaşması ve destekleyen cihaz sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte geleceğe yönelik yatırımlarına hız veren YouTube, resmi blog’u üzerinden paylaştığı son açıklamayla yayıncıların yüzünü güldürmeyi başardı.
     
    Buna göre kısa süre önce 4K HDR desteği sunmaya başlayan platform, canlı yayınlara da 4K çözünürlüğün geldiğini duyurdu. Hem standart hem de 360 derece videoları kapsayan yenilikle yayıncılar artık 60 FPS’de 4K canlı yayın yapabilecekler. 8 milyon piksele sahip 4K içerikler böylelikle bulanıklık yaşanmadan çok daha canlı ve kaliteli görüntü imkanı sunuyorlar.
     
    İlk olarak bu gece Türkiye saati 02:00'da başlayacak "The Game Awards 2016"yı 4K canlı yayınlayacak olan YouTube, rakipleri Periscope ve Facebook'un aksine özellikle profesyonel yayıncıların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Elbette 4K canlı yayınlar için yüksek hızda internet bağlantısına ve destekleyen donanıma sahip olmanız gerekiyor.
     







  • Kota yeterse izleriz artik ??

  • Yabancıların yüzü gülüyor bizlerin yüzü düşüyor. İnternet hızı sağolsun youtube da gezerken umarım bu video 720p30 olur da sıkıntı yaşamam diye dua ederek dolanıyorum. İçerik üretip koymak istiyorum ama lanet olasıca 1mb hız beni sınırlıyor. Tek diyeceğim yıl olmuş 2016 bu kafa yapısıyla ve hizmetle bilginin en değerli olduğu ortamda biz bir şey yapamayız. Anca tüketici oluruz.

  • Türkiyede pek bir anlam ifade etmiyor malum akk saçmalığı yüzünden
  • Türkiyede bir çok kişi bırakın yayın yapmayı yapılan yayını izleyecek internete sahip değil.

  • He he, bunları btk okusun, dünyada neler oluyor öğrensin. Bizde daha 4K izleyecek gerçek hız yok. Sözde var ama izlersen kotan biter :D Reklamlar hep öyledir ama, süper hızlı internet, muhteşem hız. Ula iyide o muhteşem hızı kullanırsan 4 saat içerisinde aylık kotan bitiyor, gerisi muhteşem kaplumbağa hızlı internet oluyor. Bundan bahsetmezler ama.

    Gel gelelim ülkemizde içler acısı download hızları bir yana dursun, canlı yayın gibi olaylar için gerekli upload hızları hala 20 sene öncesinde kaldı. Millet 720p videoyu saatlerce uğraşıp yüklüyor :D. Bu teknolojik hızımız ile 4K canlı yayın yapabilecek internet bize ancak 100 sene sonra gelir. Neyse internet bizim neyimize bastırın 6 milyar doları diyanete.

  • bırak akn yi, daha 16 mbit o da teorik, üstünü duymadım daha, yirmi yıllık binada 15/20 hane yiz,

    ne fiber ne vdsl yok öyle birşey, sözde fiber döşenmiş miş, getirip bi kutu dikemediler yıllardır, beceriksizler !!!
  • 1080pye bile geçemedikki biz daha

  • TTNet Fiber internet ile, yalnizca 84 TL gibi cuzi bir miktar ile 24 mbit gibi yuksek bir hizla internete baglanabiliyorsunuz. TTNet in altyapisinin saglamligi ve kullanici dostu teknolojilerden bahsetmeme gerek var mi bilmiyorum. ---->https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/Turk-Telekomfibernet/sayfalar/Turk-Telekom-fibernet.aspx
    Kotamiz ne kadar peki bu mukemmel hizmet kapsaminda ? Tam 75 GB!!!
    Peki saniyede 24 mbit baglantimizla 60 fps alarak izledigimiz bir video max ne kadar cozunurlukte olabilir ? 2K ( 1440p ) - 60fps. (https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en )
    4K izleyemiyoruz ayda 84 liraya belki ama, sonucta biz ara eleman ulkesiyiz , 2K yi 60 fps ile izliyoruz. Bu da olumlu.
    Peki 24 mbit baglantimiz ile ne kadar sure video izlersek kotamizi dolduracagiz ? 60000 mbit = 75 gb. Saniyede 24 mbit ile kotamiz 60000 / 24 = 2500 saniye sonra dolacak. 2500 saniye yaklasik 42 dakika yapiyor.
    Tuh, filmi bitiremedik. Ama 42 dakikalik bir dizinin ilk bölümünü rahat rahat izleyebiliyoruz. Pek guzel. Diger bolumunu gelecek ay izlersiniz, ne olacak yani ? Sonucta fiber internetiniz var. "Sinirsiz".
    Hasmetli devletimizin insanlara sagladigi hizmete sukretmelisin. Unutmayin, dolara yatirim yapan yaya kaldi.
    Ha bu arada, mesela Romanya'da yasayan bir yurttas olsaydiniz ( Eyyy Romanya, sen kimsin emenike ? Simdi girsek, 40-45 dakikaya kotamiz bitmeden Bükreşteyiz.) ayda 18$ odeyerek ( guncel kur 3.5 TL , 18 x 3.5 = 63 TL ) 1Gbps yani 1024 mbit internete baglanabilecektiniz.
    Ama "Neden benim 3. koprum yok" diye kiskancliktan olecektiniz. O baska mevzu.
    O yuzden, tesekkurler TTNet, tesekkurler Turkiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 1 Aralık 2016; 16:35:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu buraya gelse bile izlenmezki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline fiber aboneleri 5 TL karşılığında bir gün boyunca 4K canlı yayın yapabilir. Bir ara deneyeceğim.

    https://www.superonline.net/super-servisler/isik-hizinda--/turbo-yukle
  • Saolsunlar tt o kadar iyiki 360p yi zor seyrediyoruz sayelerinde,4k hayal.
  • Guzel haber o zmn ben 720p de izlemeye devam edeyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AKK olduğu sürece hepsi boş...

  • 100kb/sn hızla 0.4K yayın yaparsın yani 480p :)

  • bu haber bizi ilgilendirmiyor.

    bu tür haberlerin altına bundan sonra bu haberleri paylaşacağım herkes görsün

    ilerde mahali seçimlerde oyunuzu ona göre verin

    quote:

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), internet ve telefon hizmetleri sunan şirketlerin fiber altyapı için geçiş hakkı izinlerini metro, metrobüs ve füniküler güzergahları için 31.12.2016 tarihi itibariyle feshettiğini ve 2017 yılı için bu izinlerin yenilenmeyeceğini açıkladı. Çok sayıda şirket tarafından çekilen kablo ve ekipmanların toplanması ve boş olarak teslimini isteyen İBB, ekipmanların toplanmasının mümkün olmaması halinde ise önemli yatırımlarla yapılan altyapı unsurlarının belediyeye devredilmesini talep etti.


    quote:

    Alternatif işletmeciler tarafından Fiber İnternet altyapı yatırımlarının hızlı ve yaygın olarak yapılabilmesi için gerekli olan ve Türk Telekom tarafından 48,77 TL olarak belirlenen kira (tesis paylaşımı) ücretinin AB ülkelerine göre 30-40 kat daha yüksek olduğu açıklandı. Ayrıca, İstanbul’da Türk Telekom dışındaki şirketlerin mevcut altyapıları kullanmalarına, yeni kazı yapmalarına ve Fiber Optik Altyapı kurmalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından izin verilmediğine dikkat çekildi.


    quote:

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı verilere bakıldığında, İstanbul’da kazı izni verilen fiber optik metrajları 2008’den 2014’e kadar büyük ölçüde düşmüş görünüyor. 2008 yılında İstanbul’da 678 kilometre fiber şebeke döşenmişken bu uzunluk 2014 yılında sadece 17 kilometre... Bu sonucun ortaya çıkmasında; verilmeyen kazı izinleri kadar, fiber kablo döşenmesi için İBB’nin talep ettiği yüksek ücretlerin de etkisi bulunuyor.

    quote:

    Fiber İnternet şebekesi için kazı yapma ve kablo döşeme (geçiş hakkı) konusunda belediyelerin uygulamalarına karşı harekete geçen TELKODER’in, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı Geçiş Hakkı tarifesinde yer alan tartışmalı maddelerin iptali için açtığı dava sonuçlandı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararda, 2014 yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elektronik Haberleşme Geçiş Hakkı Hizmet Tarifesinde yer alan birçok madde geçersiz sayıldı. Diğer belediyelerin uygulamalarına karşı emsal olarak gösterilebilecek olan kararda tarifenin geçiş hakkı ücretini belirleyen miktara ilişkin kısımları keyfi/fahiş artırımlar yapılamayacağı gerekçesiyle iptal edildi.


    bu zihniyetle daha çok şehrin göbeğinde 3 mbps hızla download yaparız. Bu arada Türk Telekom saat bazlı adil kullanım kotası uygulamasına da başladı. Eskiden indirme bazlı adil kullanım kotası uygulanıyordu. Belli bir miktar veri indirdikten sonra internetin 3 mbps ye düşüyordu. Bunun yanında ilave olarak özellikle gün içinde belli saatlerde Türk Telekom hızı 2 mbps ye düşürüyor. Hız testi yaparken normal hızınızı görüyorsunuz ama youtube dan bir şey izlediğinizde ya da yurt dışı kaynaklı bir siteden download yaptığınızda 200 kb sabitleniyor hattınız. Hem veri bazlı, hem saat bazlı adil kullanım kotası uyguluyor Türk Telekom.




  • Para kazanmak artık çok kolay hemen bu eğitim kitini al ve yatarak para kazan
    ParaTube Sistemi nedir neye yarıyor?

    Bu sistemin en güzel tarafı ister yurtdışı affiliate (satış ortaklığı) ister Xticaret affiliate istersen de kendi ürün ve hizmetlerini pazarlamada kullanabilecek olman. Yani ParaTube sistemi sadece biz satış ortaklarına değil ürün ve hizmetlerini müşterilerle buluşturmaya çalışan firmalara da inanılmaz bir yöntem sağlıyor. Bence youtube dan para kazanma konusunda en etkili sistem. Hem bu videoları Google da ilk sayfaya getirmeyi sağladığı için reklamlarla da para kazanma yolunu seçebilirsin illa bişey satman da gerekmez. Videoları ilk izlediğimde ne kadar basit bir yöntemmiş buna mı para verdim diye düşündüm bir an ancak oldukça karmaşık bir işi Musa Bey öyle güzel ve basite indirgeyerek anlatmıştı ki bunu ancak tüm videoları izleyip bitirdiğimde anlayabilmiştim. Heyecanla ilk videomu youtube a yükledikten sonra 15 dakikada google ilk sayfada olduğunu gördüğümde heycandan yerimde duramadım gecenin bir yarısı. Eğitimi izlediğinizde kafanızda öyle şimşekler çakacak ki ParaTube Resmi Satış sayfasında belirtildiği kadar iddialı bir yöntem olduğunu hemen farkedeceksiniz. Ben gerçekten de Musa Beye 2015 in başlarında bizi böyle bir metotla tanıştırdığı için yeniden teşekkür etmek istiyorum. ParaTube sayesinde şu anda clickbankta da istediğim ürünlerin reklamlarını ücretsiz yapabiliyorum :). Çok gecikmeden bu seti indirimli fiyattan almanı öneririm çünki kısa bir süre sonra 149 tl ye dah asonra da 249 tl den satışı devam edeceği söylendi ki aynı programı yurtdışında almak için 249 dolar ödemek zorunda kalıyorsun üstleik de bu kadar destek almadan. Hiç zaman kaybetmeden bu yılın en iyi eğitim setine hemen BURDAN İNDİRİMLİ SAHİP OL.
    http://tinyurl.com/zkgkfew?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.