Şimdi Ara

Tesla'da ödeme skandalı: Çalışanlar 3 aydır maaşlarını alamıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'da ödeme skandalı: Çalışanlar 3 aydır maaşlarını alamıyor! 
     
    Güney Buffalo’daki dev solar fabrikası kısa bir süredir faaliyet göstermesine rağmen çalkantılı geçmişe sahip. Sektörün yeni oyuncularından olan Silevo firması ile New York eyaleti arasında olan anlaşma sonucu ortaya çıkan ve 2014’te SolarCity tarafından alınan fabrika, sonrasında ise Tesla'nın SolarCity'i satın almasıyla birlikte Tesla markası altında çalışmaya başlamıştı.
     
     
    Mülkiyeti halen, içindeki fabrikayı da barındıran sanayi sitesi için 750 milyon dolar ödeyen New York eyaletine ait olan fabrikada müteahhitinin yapmış olduğu yolsuzlukların ortaya çıkması ve ardından hakkında soruşturma açılması nedeniyle ödemelerde yavaşlama başlamıştı. Şu an ise çalışanlar temmuz eylül arası yapılan işlerin ödemesini hala alamadıklarını açıkladı.
     
     Tesla'da ödeme skandalı: Çalışanlar 3 aydır maaşlarını alamıyor!
     
    Neyse ki (En azından Tesla için) fabrikada yapılması planlanan işlerin çoğu bitirilmişti. Şimdilerde ise solar paneli başlatmak için tesisatlar üzerinde çalışıyorlar. Böylelikle ödemelerin eksikliği fabrikanın faaliyetlerine engel olmuyor. Yerel basında geçen haberlere göre proje ile sorumlu olan hükümet kanalı, işçilerin maaşlarının işin tamamlanması için ödeneceğini söyledi ancak ne zaman olacağını açıklamadı.
     

    Fabrika 3 firmanın ortak adresiydi 

    SolarCity geçen ay bahsi geçen 1.2 milyon metrakarelik sanayi sitesini Telsa ile birleşmeden birkaç hafta ve Panasonic ile solar pilleri üretimini duyurmadan önce devralmıştı. Firmalar SolarCity’nin Silevo teknolojisini Panasonic’in kaliteli solar pil teknolojisi ile birleştirerek Tesla projeleri için yeni solar bileşenler üretecekler.
     







  • sıkıntı yok teslanın parasızlığı yatırımlarından dolayıdır

    burdan alıyor hyperloopa yatırıyor ordan alıyor solarcitye yatırıyor ordan alıyor başka birşey yapıyor sonra da para kalmıyor tabi.Akacak ama yakında para

  • Ne olur çevirdiğiniz şeyi yayınlamadan önce bir daha okuyun.

    Solarcity firması 2014 yılında fabrikayı almış zaten. 2014 yılında neden bir daha satın alıyor ?

    Orjinal metin :
    Yeni faaliyet göstermeye başlayan Silevo firması ile New York eyaleti arasında olan anlaşma ile ortaya çıkan ve 2014’te SolarCity tarafından alınan fabrika sonrasında ise 2014 yılında SolarCity tarafından satın alınmış ve Tesla bünyesinde çalışmalarını sürdürmeye devam etmekteydi.

    Saygılarımla.

  • translate çevirisi gibi mübarek

  • Veee balon patlar...

  • Adam "Edison" çıktı Rıza Baba.

  • "Mülkiyeti halen sanayi sitesi için 750 milyon dolar ödeyen New York eyaletine ait olan fabrika," 50 defa okudum anlamadım. Ne demek istemiş acaba.

  • ödesinler bir zahmet o kadar para kazanıyorlar.

  • Berbat bir çeviri haberin başlığından içeriğine kadar çok ciddi anlam hataları var.
    İlk önce başlık "Tesla'da ödeme skandalı: Çalışanlar ödeme alamıyor" değil.
    Doğrusu
    Tesla’s new solar panel factory: contractors haven’t been paid by the state for 3 months over corruption charges
    Tesla'nın yeni güneş paneli fabrikası: eyalet yolsuzluk suçlamaları yüzünden mütahitlere 3 aydır ödeme yapmıyor

    Doğru başlıktan da anlaşılacağı gibi fabrikayı yaptıran ve sahibi New York eyaleti. Fakat mütahitlerle ilgili eyalette yolsuzluk suçlaması var. Bu suçlama yüzünden eyalet mütahitlere 3 aydır ödeme yapmamış. Onlar da çalışanlara ödeme yapmamış. Fakat fabrikanın tamamlanma çalışmaları devam ediyor. Bazı işçiler çalışıyor. Eyalet ile yapılan anlaşma ile fabrikayı SolarCity firması işletecekti. Tesla Solarcity'i satın aldığından şimdi Tesla işletecek.





  • Google Translate'e güncelleme gelmiş abi mükemmel çeviriyor ödevleri artık bununla yaparız diyenlere ibret olmuş resmen haber

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrikayı taşerona verdiler sandım da geldim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başık da skandal sanki Tesla ödeme yapmıyormuş gibi yazmışlar. Tam çevirmediklerinden tabi sonuç bu.
    Kısacası olay daha öncekilerin yazıldığı gibi. Fabrika Newyork Eyalatine ait ve başka bir firma ile başlıyor işe sonra SolatCity e devrediyor işletmesini. Ama fabrikayı yapan mütahitlerin adı yolsuzluğa karıştı diye Eyalet bunlara para odemiyor onlar da kendi çalışanlarına ödemiyor para. Daha 1-2 hafta önce Solar City Tesla devri gerçekleşti ve artık o fabrikayı Tesla işletiyor ama sahibi değil.

    Aslında böyle bir yanıltıcı haber finans piyasası için suç teşkil eder. Elimde Tesla hisseleri var daha yeni bu çeyrekte kar yazdılar dedim ne oluyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IUnknown -- 1 Aralık 2016; 10:10:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.