Şimdi Ara

Nvidia'dan yeni sürücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia'dan yeni sürücü 
    Nvidia yeni 376.09 numaralı sürücüsünü yayınladı. Önemli düzeltmeler içeren sürücüye ek olarak Nvidia tarafından Battlefield 1 ve diğer bazı oyunlar için de tepki var.
     

    Sorun kimde?

     Nvidia'nın son dönemde yayınladığı sürücülerdeki bazı sorunlar çıkması hem Nvidia'yı zorluyor hem de kullanıcılardan çok fazla tepki çekiyordu. Kullanıcıların isyanına cevap veren Nvidia yetkilileri, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, geliştiricilerin sürekli bir şeyleri değiştirdiğini ve sorunların bu sebeple çözülemediğini belirtti. Battlefield 1 için çok fazla şikayet gelmesi üzerine sürücü tarafında sorunların giderildiğini ancak oyunu geliştirenlerin de oyuna güncelleme yayınlaması gerektiğini belirttiler.
     
    DX12'nin çift GPU desteğinin olmaması,yani SLI ve Crossfire desteğinin olmaması sebebiyle çoklu kart kurulumu yapan kullanıcılarda çeşitli sorunlar yaşanması da buna bağlanıyor. Geliştiricilerin sonradan kendilerinin eklediği CF, SLI desteği ise çeşitli sorunlara sebep oluyor. 
     
    Windows 10'da başlat menüsündeki kutuların kaybolduğunu  rapor eden kullanıcılar var. Şahsen benim sistemimde bir soruna sebep olmadı. Test yazılımlarında ise herhangi bir performans değişimi gözlemlemedim.
     

    Yeni oyunlara hazır

     Watch Dogs 2, Dead Rising 4, Steep için optimizasyonlar içeren sürücü bu oyunlarda en iyi performansı ve görsel kaliteyi vermeyi vaat ediyor.
     
    Watch Dogs 2 için HBAO+, HFTS, PCSS, TXAA gibi görsel iyileştirme ayarlarına 360 derece görüntü kaydetmeye yarayan Ansel teknolojisi ve DSR desteği ile birlikte geliyor. Watch Dogs 2 için hazırlanan Nvidia videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.
     
    Yeni sürücüyü ise BURADAN indirebilirsiniz.
     
     







  • bence indirmeyin iyice berbat etmislerdir
    eski surumlere devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 376.09 herhangi bir sorunla karşılaşmadım , SLI ve CF ölmekte olan bir teknoloji Nvidia yavaş yavaş kartlardan kaldırmaya başladı yapımcılarda desteği kesti birçok oyunda , ilerde sadece en üst modellerde kalması muhtemel benchmark kasanları üzmemek adına.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 1080 ile BF1de 35 fps alıyordum. Bu güncellemeden sonra düzeldi.

  • HFTS denen şey kartları çok zorlayacak gibi, divisionda var fakat açmamak daha iyidir.

  • Her yeni güncellemede son oyunlarda biraz fps artışı eski oyunlarda biraz fps düşüşü ile kartların ömrünü bitirmeye çalışıyolar bu oyunları kullanmayanlar boşuna indirip kartını eskitmesin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Vettel

    Her yeni güncellemede son oyunlarda biraz fps artışı eski oyunlarda biraz fps düşüşü ile kartların ömrünü bitirmeye çalışıyolar bu oyunları kullanmayanlar boşuna indirip kartını eskitmesin.

    Artık güncellemeler genelde ürünleri eskitmeye yönelik olmaya başladı . Bu düşünceye katılıyorum ama bu Firmware değil dolayısı ile beğenmezsen eskisine dönüş yapabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seckinim

    quote:

    Orijinalden alıntı: S.Vettel

    Her yeni güncellemede son oyunlarda biraz fps artışı eski oyunlarda biraz fps düşüşü ile kartların ömrünü bitirmeye çalışıyolar bu oyunları kullanmayanlar boşuna indirip kartını eskitmesin.

    Artık güncellemeler genelde ürünleri eskitmeye yönelik olmaya başladı . Bu düşünceye katılıyorum ama bu Firmware değil dolayısı ile beğenmezsen eskisine dönüş yapabilirsin.

    Herkes teknolojiden anlamadığı için en karlı iş bu sanırım. Güncellemeyi beğensekte beğenmesekte hep güncel kalma isteği mevcuttur hepimizde. Heleki bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanan ama ne yaparsan ne olur bilmeyen sıradan kullanıcılarsak zaten bir süre sonra bilgisayarı sırtlayıp tamircinin yolunu tutuyoruz. Halbuki iki kare fazla göstermezse ne olur? Ölürmüyüz? Ölmeyiz ama bilgisayarımız ölür... :)




  • Bu sene Nvidia sürücü manyağı yaptı milleti, haftaya bi tane daha çıkar yine bir şeyi bozarlar artık.

  • ne olur ne olmaz şimdilik kurmadım, yine sorun çıkartır diye.

  • Maxıs kullanıcısına yanıt
    Aslında ölmesinin sebebi yine kendisi. Zira kodlaması çok zor, en ufak hatayı dahi kabul etmiyor. Her şey mükemmel olmalı ki düzgün olsun. Düzgün dediysem en iyi ihtimalle MS sorunu oluyor. Custom loop yoksa sistemde bir de sıcaklık ve sesi de ekleyin. x2 güç tüketilmesi de cabası. Çok çekirdeğe ölçeklemek ve bunu her zaman verimli şekilde yapmak mümkün değil. 2 tane 480 yerine tek 1070 daha iyi. Çünkü kodlamak daha kolay, daha hızlı, daha verimli, daha az güç tüketimi var, ölçeklenecek çekirdek sayısı daha az ki bu daha yüksek verimi daha kolay sağlamak oluyor. Tek dezavantajı ise mining gibi işlemlerde olur. Ölçekleme sorunu olmayan, çıktıdaki anlık hataları, gecikmeleri önemsemeyen işlerde çift kart daha avantajlı olabiliyor. DX12'nin de destek vermemesi, geliştiricilerin kendi imkanlarıyla eklediği desteğin de yetersiz olması tuzu biberi oluyor. HD6950 CF kullandım 5 sene. Bir crossfire ne kadar iyi çalışabilir ise o kadar çalışıyordu. Ama sorun olduğunda da bezdiriyor. Yakıt deposu motorsiklet deposu kadar bir spor araba düşünün. Aynen öyle oluyor. Bayır aşağı uçuyorsunuz, bayır yukarı ise inip arabayı "siz" itiyorsunuz.

    Vulkan benzeri ölçekleme sorunu DirectX kadar olmayan API'lara daha fazla destek verilmesi bence daha iyi olur oyunculuk için. Diğer taraftan bu API'larda kodlamak da daha zor. Ne kadar alt katmana iniliyor o kadar zorlaşıyor. Ya çok gelişmiş bir compiler yapılacak ya da API'lar çok geniş bir destek alacak ve geliştirilecek. Yoksa geliştiriciler DX12, Vulkan diye yapar bir şeyler ama şimdiki gibi sorunlu ve verimsiz olur.

    Alanım olduğu için kodlamanın zorluğunu anlayabiliyorum. Bir dilde 3 satır'da bir şey yapabilirken diğerinde 30-40 satırla aynı iş yapılabiliyor. İş aynı şekilde yapılmıyor olabilir ama sonuç aynı ve son kullanıcıya sonuç lazım, arkada bizim ne yaptığımıza bakmıyor kullanıcı. Hal böyle olunca bize de kolaylık sağlanması gerekiyor. Bunu da yine bizim yapmamız gerekiyor. Büyükler yürü ya mühendis demeden de olmayacak o iş.




  • Otomatik güncelleme sürücüyü indiriyor ama kurmuyor. Driver paketini indirip elle kurulum yapıldığında da 7-Zip hatası veriyor.
    Paket güncellenebilir.

  • laptop 1070 kullacısıyım uyumlu donanım bulunamadı hatası alıyorum nvidia forumlarına baktım 1070 laptop surumu kalllananların hepsinde aynı sorun tebrikler nvidia !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefMeister -- 29 Kasım 2016; 13:21:27 >
  • Linux ta da en son cikardigi 375.20 driver sorunlu,herkese bir onceki 375.10 a donmesini oneriyor Nvidia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rigorous

    Otomatik güncelleme sürücüyü indiriyor ama kurmuyor. Driver paketini indirip elle kurulum yapıldığında da 7-Zip hatası veriyor.
    Paket güncellenebilir.

    Aynı zip hatasını bende sürekli aldım.Chrome üzerinden indirince sorun çıkmadı.
  • Hocam şu videoda Vulkan'ı direkt geliştiriciler anlatıyor ve Nvidia'dan bir yetkili.



    Şu an çok erken aşamada olsa bile gayet umutlular.

    Bir tanesi Vulkan kullanan Talos Principle'ın gelistiricileri CroTeam'den,diğeri de yine Vulkan kullanan Valve'ın DOTA2 ekibinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni sürümde sorun yaşayan var mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nin sürücüleri sorunlu diyen adamlar nerede!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia sürücü var indir diye saatin yanından çıktı, indir diyorum indiriyor kurmuyor. MS Edge ile indiriyorum sürücü imzası eksik bozuk uyarısı veriyor, chrome ile indiriyorum kurarken zip hatası veriyor. Bi de AMD sürücüler sıkıntılı demezler mi şimdi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Amd nin sürücüleri sorunlu diyen adamlar nerede!

    Amd kullandigim donemlerde(Hd4800 serisi)hic driver sorunu yasamamistim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.