Şimdi Ara

Sinir bozucu drone'lar için bazuka geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sinir bozucu drone'lar için bazuka geldi

    Avustralyalı şirket DroneShield, yeni taşınabilir anti-drone tabancasını (bazuka demek daha doğru olacak) tanıttı. "Taktik drone engelleyicisi" olarak da tanımlanabilecek silahın nasıl kullanıldığını gösteren bir tanıtım videosu da yayınlanmış durumda. DroneGun adı verilen silahın uçurulmaması gereken yerlerde uçan drone'lara karşı bir önlem olarak tasarlandığı belirtiliyor. Ancak bu insansız hava araçlarının yere çakılmasını sağlamıyor. Bunun yerine silah dikey bir iniş gerçekleştirmesini veya drone'u başlangıç noktasına geri döndürmeyi hedefliyor.

     

    Neredeyse altı kilogram ağırlığında olan DroneGun, çeşitli sinyal boğma (jamming) teknikleri kullanarak iki kilometreye kadar bir mesafeden drone'ları kilitleyebiliyor. Bunu da 2.4 gigahertz ve 5.8 gigahertz frekans bantlarının yanı sıra GPS ve GLONASS (Rus uydu navigasyon sistemi) yayınını bozarak yapıyor. Silahın pili ise yaklaşık olarak 2 saat idare edebilecek düzeyde.

     

    Ayrıca Bkz.Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi artık sanal ortamda
    Şirket daha önce akustik algılama yoluyla drone algılamaya odaklanmıştı. Drone'ları duyabilen ve bu bilgiyi gerçek zamanlı olarak güvenliğe ileten uzun ve kısa menzilli ürünleri vardı. DroneShield CEO'su James Walker, Nisan ayında yaptığı açıklamada, "Sesleri belirli bir bölgede kaydettiğimiz patent teknolojimizle arka plandaki gürültüyü kaldırarak bunun bir drone olup olmadığını anlayabiliyoruz" demişti.

     

    Bu tür anti-drone önlemlerinin genel kullanıma açılması için hala kat edilmesi gereken bir mesafe var. DroneShield'in site notlarına göre DroneGun, hükümet ve ajanslar dışında, ABD'de satışa sunulamayacak ve kullanılamayacak. Bunun nedeni ise Federal İletişim Komisyonu'nun her türlü yayın bozma ve parazit yapma (jamming) ekipmanının operasyon, pazarlama veya satışını yasaklamış olması. Avustralya'da, sivillerin cep telefonu sinyallerini ve GPS'i bozacak teknolojileri kullanmaları da yasadışı. DroneGun'ın ne derece etkili bir silah olduğunu aşağıdaki tanıtım videosunu izleyerek görebilirsiniz.

     







  • atomu parçalayan şirket ismini almalılar, o derece güzel bir çalışma

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BUNUN AYNİSİNİ BİZİMKİLER YAPTI ZATEN ?


    https://m.youtube.com/watch?v=AtQtPuM8Ah0

  • Bizimkiler bunu yaptı bile bkz. DroneKiller ;)

  • reklamı berbat flash tv oyuncuları bile daha iyi

  • Turkiyede yapilanin videosunda eleman egm disinda kullanimi yasak filan demis de, piyasadaki herhangibir RC kumanda ile biraz oynayip imal etmek mumkun boyle bir silahi. silah gorunumunde bile olmaz, bildigin yagi antene bagli bir kumanda zannedersin. imalati yasak olsa ne, olmasa ne.

    bu arada; o RC kumandalarin cok efektif bir wi-fi killer oldugunu biliyor muydunuz? 2.4 Ghz bandinda calisan bir uzaktan kumanandayi bir wi-fi router in 5-10 metre yakininda acik olarak birakin, ve ardindan bilgisayar, network, kablosuz konularindan anlayan birinin bile sac-bas yolmasini izleyin. IT'ci trollemek icin bire bir. hele bilgisayardan anlayaman mudur trollemek icin bire bir.
  • Aynı silahın özelleşmiş haliyle komşularınıza telefonla konuşamama şakası da yapabilirsiniz. Ayrıca sürekli olarak vücut üzerine gelen sinyalin neler yapacağı da ayrı bir konu olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.