Şimdi Ara

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi artık sanal ortamda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi artık sanal ortamda

    Gaziantep'te bulunan, dünyanın en büyük mozaik müzesi ünvanına sahip Zeugma Mozaik Müzesi, sanal tur için hazır. Gaziantep Sanayi Odası tarafından hizmete sunulan web sitesi "www.zeugma.org.tr" sekiz dilde ve 360 derecelik görüş açısıyla sanal müze turları sunuyor. Odadan yapılan açıklamaya göre, web sitesi "kentin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak" için hazırlandı.

     

    Ziyarete açılan web sayfası, Zeugma Antik Kenti, mozaikleri, Arkeoloji Müzesi ve Zeugma Mozaik Müzesi'ni içermesinin yanı sıra Zeugma Antik Kenti, tarihi ve uygarlığı, mozaikleri ve eserleri ile ilgili tüm bilgiler ve devam etmekte olan kazı çalışmaları hakkında en son bilgileri sunuyor. Bilimsel incelemeler ve yayınlar içeren platformda ayrıca Zeugma Mozaik Müzesinin kat planı ve tanıtım broşürü de yer alıyor. Ziyaretçiler Zeugma Antik Kenti'ni ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ni 360 derecelik bir çevre ortamında gezebiliyorlar.

     

    Ayrıca Bkz.Tesla marka otomobiller bir hamburgerle nasıl çalınır?
    Web sitesi, Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, İspanyolca, Japonca ve Çince (Mandarin) dillerinde kullanılabilir durumda. Gaziantep Sanayi Odası başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada, projenin Gaziantep'in kültürel mirasını korumayı ve dünyaya tanıtmayı hedeflediğini söyledi. Konukoğlu, "Bu toprakların kültürel zenginliğinin tüm Türkiye’de ve dünyada tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda gün yüzüne çıkarılan sayısız mozaik eserlerin bilinirliğinin artmasını hedefliyoruz. Dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep’in büyük bir marka değeri. Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı. Yerli ve yabancı tüm misafirlerimizi şehrimizi gezmeye, görkemli tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görmeye davet ediyoruz." şeklinde sürdürdü.

     







  • Gaziantep'e, Gastronomi gezimde gittiğimde, bu müzeye de uğramıştım gerçekten gezilip görülmesi gereken bir yer tavsiye derim 10 dakikalık bir sinema var mutlaka izleyin tarihini bilmeden taşlara boş boş bakmak anlam ifade etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 28 Kasım 2016; 15:32:9 >
  • şu cahil belediye başkanının ve yanındakilerin ayakkabıyla çiğnediği mozaikler mi bunlar?

  • Bizim ülkede nadir de olsa iyi bir şeyler oluyor galiba.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.