Halı yıkamadan sonra suyunun sıkılması için halı sıkma makinesi arıyorum.bi iki firma var yapan 7.000tl istiyolar.bunu daha ucuza nasıl maledebilirim? Alper
İzmir İkiçeşmelik'te görmüştüm. Kapasite önemli tabi.
izmit sanayisinde bir tornaci kendi tasarımı bir makina yapip satiyor. bayada iyi .4 ten fazla yaptıgını soyleyenbilirim. tabi fiyatini bilmiyorum. sonucta sanayide makina yaptırıyorsun. 2.5-3m uzunlugunda bir tubu kalbur gibi delik desik ediyor.malzeme et kalınlıgı7-8 mm var.cap 70-80cm.buna motor ekleyecek .dis sase yapacak .gavaniz falan olacak.montaj yapcak. bu aletin yapımı bir hafta surer malzemelerin hazırsa tabi. sana yine iyi fiyat vermis ler. bedavaya beklemiyorsun ya.
okantex arkadaşım,tabiki bedavaya beklemiyorum.ama o saydığın malzemeler le ben bir ustaya yaptırsam,maliyeti 3'ü geçmez.Satan adamda aynı şekilde imal ediyo.kayışl motor delikli kalburu döndürecek.mesele bu. Ama yinede işin uzmanından almak ucuza gelir.garantisi servisi var en azından.Yine herzamanki gibi ilk baktığım mağzaya dönüp yapacam alışverişi:)
Bu işlerde galvaniz olmaz. Paslanmaz olmalı. 40 cm iç çaplı, 3 cidarlı bir kazan için fizibilite istemiştim, 4 000 YTL istediler. Bence boyuta ve paslanmaz olup olmamasına bakmak gerek. Örneğin digital devir kontrol olması 5-600 Avro fark ettirir fiyatı. Fazla sayıda üretim yapanlarda elbet fiyat düşer.
Korkarım bu, sade Gölköylülerin değil, umumumuzun Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de Düştüğü bir tarihsel yanılgı Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet!
ben halı sıkma makinası işi yapıyorum. makinalarımı bu adresten inceleyebilirsiniz. www.teknikelteksmakina.com
Dikey olanın dış sacı da paslanmaz görünüyor. (Kavramaya dikkat!)
Yatay olanın kapak tarafı nasıl yataklanmış acaba? Kavrama kayışlardaki kaymayla mı yumuşatılmış?
Dış sac kaliteli epoksi boyalı olduktan sonra malzeme önemsiz. Rulman yatakları sağlam olsun yeter.
Kutlarım...
web sayfanı inceledim. bana yatay makine için teklif gönderebilirsin.Dizdar temizlik makinalarından teklif aldım.birde ben yere montaj istiyorum.yine tekerlekler kalsın.Yere vidaladığım zaman ya sökerim tekerlekleri yada havada kalır. alperdas@hotmail.com 'a yollayabilirsin fiyatını görüşmek üzere
3 farklı yatay halı kurutma makinesi yapan bir firma var Bursada. Makineleri sıkma durulama ve kurutma özelliğine sahip.
Fiyatları 4000 ile 6500 arasında değişiyor. Tambur 304 kalite krom paslanmaz çelikten yapılmış. Halı sıkma çok kısa sürüyor. 45 saniyeye halı sıktığımı bilirim. Halıyı 3-4 saat askıda beklettikten sonra paketliyorum. 2 farklı çeşit halı kurutma makinesi yapıyorlar. Tekerlekli yatay rulo santrifüj sıkma makinesi SCW. Diğeri biraz daha yüksek 1 metre yüksekte körüklü halı sıkma makinesi TCW , otomatik halı yıkama makinaları için tasarlanmış. Makineyi ben kullanıyorum. 2.2 metrelik SCW aldım. Garanti süresi doldu. Makinenin 2 ayda bir yağ bakımını yapıyorum. Her ihtimale karşı bilyelerini ve kayışlarını değiştirttim. Makine günde 15 saat çalışıyor. Kazan tipi makinelerde rastlanan boya karışması ve yırtılma problemleri bu makinada yok. Ben ikisini de kullandım. Kazanda sıktığınızdan daha fazla halıyı daha kısa sürede yatay rulo makinelerde sıkabiliyorsunuz. Ayrıca otomatik halı yıkama makineside yapıyorlar. Fiyatları 20.000 YTL ile 100.000 YTL arasında. Halı yıkama fabrikalarının her ihtiyacına uygun halı yıkama makinesi yapıyorlar. www.gar-mak.com adresinden inceleyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRO-TEM -- 21 Eylül 2008; 20:34:01 >
OKANTEX MAKİNAMIZI TAVSİYE ETTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. MAKİNA ARAYAN ARKADAŞLAR İÇİN TEK SÖYLEYEBİLECEĞİM ŞEY YARDIM AMACLI BU ALACAKLARI MAKİNANIN RULMANLARIN NE KADAR DAYANDIĞI,TİTREŞİM VE SES ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞACAĞINIZ YER BİR BİNANIN ALTIYSA SESTEN İLK ŞİKAYETÇİ OLACAK KOMŞULARINIZDIR.BİZİM SATTIĞIMIZ MAKİNAYLA ÇALIŞAN FİRMALAR GENELDE BİNA ALTLARINDA ÇALIŞIYOR VE ŞİMDİYE KADAR BİR ŞİKAYET SÖZ KONUSU BİLE OLMADI.RULMAN KONUSUNDA 10 AY ÖNCE SATTIĞIM VE HERGÜN SAATLERCE CALIŞAN MAKİNADAN BİLE HİÇ RULMAN ŞİKAYETİ GELMEDİ.DİYEBİLECEĞİM BU MAKİNANI NE KADARA SATILDIĞI YADA MALİYETİ ÖNEMLİ DEĞİL.ASIL ALDIKTAN SONRA SİZE NE KADAR MASRAF ÇIKARACAĞIDIR.BİZ BU İŞE KARŞIMIZDAKİLERİN EN MİNİMUM SEVİYEDE MASRAF VE TEKNİS SERVİSİMİZLE MAKİNAMIZIN ARKASINDA OLACAĞIMIZI GÖSTEREREK GİRDİK.SİZE TEKRARDAN TEŞEKKÜR EDERİZ.