Şimdi Ara

MediaTek orta seviyede Qualcomm'a rakip olmaya geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MediaTek orta seviyede Qualcomm'a rakip olmaya geliyor 
     Çinli kaynakların belirttiğine göre MediaTek orta seviyede rekabetçi bir çözüm sunmaya hazırlanıyor.
     

     Orta seviyede rekabet kızışıyor

    Dört çekirdekli bir yapı sunması beklenen işlemci ağır yük gerektiren durumlarda iki adet 2.2GHz'de görev yapan Cortex A73 64bit çekirdeğinden güç alacak. ARM'ın en güncel ve en güçlü Mali G71 grafik biriminin kırpılmış bir versiyonunun olacağı söyleniyor.
     
    Mali G71 grafik birimi tam haliyle Galaxy S7'de kullanılan Mali T880'e  göre %20 daha fazla güç tasarruflu ve birim alanda %40 daha performanslı. Raporlara göre Helio P35 1080p'ye kadar çözünürlük sunacak ve gelişmiş 4K görsellerden de faydalanabilecek.
     
     
     Çipset 10GB'a kadar LPDDR4 Ram desteğine, Cat 10 LTE modeme destek sunacak. Cat 10 LTE modem ile 450Mbps'e varan hızlarda download yapmak orta seviye cihazlarda da mümkün olacak. UFS2.1 depolama desteğine ve üreticinin Pump Express 3.0 hızlı şarj özelliğine de destek sunacak.
     
    2017'nin üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulması beklenen SoC'nin fiyat/performans oranına ve enerji verimliliğine oynadığını söylemek yanlış olmaz. 
     







  • orta seviyeden çok orta üst seviye gibi geldi bana zaten p10 yeterince güçlü orta seviye için.

  • Yeni bir Xperia M5 vakası yaşanmaması dileğiyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zuhhaa haha diyorum bunlardan cacık olmaz
    daha önce ürettileri yongalar için destek versinler ondan sonra başka işler yapsınlar
    zamanında çok beklentiler verdiler piyasaya sonra balon
    ısınma sorunları güç tüketim sorunları çok kötüydü
    yılda 2 yada 3 chipset yapsınlar aralıklarla yeter artar illa üst olması gerekmiyor önce şu destek kısmını versinler adam gibi gayet iyi işler yaparlar özelleştirilmiş çekirdekler beklemiyoruz zaten ama düzgün çalışan performanslı yongalar üretsinler ve ürettiklerinin arkasında dursunlar firma iyi yerlere gelir yoksa alırlar üçün birini şuan ki durum gibi

  • Millet üretir biz tartışmasını yaparız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MTK işlemci hiç bir cihaz almam ve kullanmam daha önceki çıkardıkları işlemcilere destek versinler kaynak kodlarını versinler sonra başka şeylere baksınlar...

  • Orta seviye dediğine bak arm cortex a73 kullanıyor.bunların tanımına göre sd 808 giriş seviyesi o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünün tepe modelleri artık orta-üst seviyeye geliyor. Ayrıca şöyle bir şey var, A73, A53, A7, A9 gibi isimlendirmeler yapıyı belirtiyor. 4 çekirdek için 1 milyar transistör de koyabilirsiniz bu yapıyla, 2 çekirdek için 2 milyar transistör de. Bu yüzden her A73 çekirdeği aynı frekansta aynı performansı vermez. Orta seviyeye hitap edecek modellerde en büyük, en dolu şekilde kullanılmaz bu yapılar. Grafik birimi 8 çekirdeğe kadar destek verir ama 3 veya 4 çekirdek koyabilirler, aynı şekilde işlemci kısmında da çekirdekler tam ölçekte kullanılmaz kırpma yapılarak kullanılır. Bazı firmalar veya modeller arasında sadece çekirdek sayısı farkı varken bazısında hem çekirdek hem frekans hem de çekirdek başına düşen transistör sayısında farklılık olabiliyor. Tabi hacimli üretim de yapılsa bazen firmalar maddi sebeplerle farklı yolları da deneyebiliyor. Ama günün sonunda orta seviye ile üst seviye arasında bir performans farkı oluyor aynı çekirdek sayısında da olsalar.




  • MediaTek cihazların güncelleme problemi var.

  • Bende iki telefonda P10 ve P25 işlemci var. Burada CPU güzel ama destek yok. Mesela P10 işlemci telefonuma halen Android 6.0 gelmedi. Sonradan öğrendim ki MediaTek çok ucuza işlemci veriyor. Ama desteği iyi sağlayamadağından -kaynak kod- Android çok zor şekilde ve maaliyetli geçiyor. Firmalarda yazılımı güncellemiyor. İşlemcileri güzel ama destekleri kötü olduğundan CPUlardan tam verim alınamıyor. Erken dönem AMD işlemcileri gibi

  • mediatek zaten rakip cpu olarak. ama gpu konusunda rakip değil. adreno kadar güçlü gpu olmadığından kaybediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mediatek olmasa qualcomm adam gibi orta seviye işlemciler çıkarmazdı. Rekabet her zaman kullanıcılara yarıyor. Ama mediatek gpu, destek ve üretim teknolojisi açısından geri kalıyor hep. Yine aynı şey olacaktır. Rakipleri 14nm orta seviye işlemciler üretirken mediatek daha eski teknolojiye abanacak. Sonra çekirdek sayımız üstün diyecek, antutuda geçiyoruz diyecek. Samsung 12 çekirdekli G71 koyarken 2 çekirdekli Mali G71 koyup grafik işlemcimiz S8le aynı son teknoloji diye reklam yapacak. Haberde de yanlış yönlendirme yapılıyor Mediatekin kullanacagi G71 S7deki T880den 40% daha hızlı diye bir söylem olmamalı. Tek çekirdek için geçerli bu. Bakalım kim kaç çekirdek koyacak gpuya.

  • xioami gibi uygun fiyata Quallcomm lu cihazlar yapan bir firma varken Mtk'ya bakmam.

  • Mediatek kadar dandik firma yok. Helio X10 gibi zamanının üst seviye işlemcisine Android 6 kodu bile vermediler. Xiaomi Redmi Note 3 cihazım üst seviye sayılacak donanımına rağmen hala Android 5.0.2.

    Tüm işlemcilerinin de grafik performansı yerlerde sürünüyor. En iyi işlemcisi olan X25 bile rezil performans sunuyor.

    MTK pişmanlıktır.

  • MTK telefon olupta yeni android surumu guncellemesi alabilen model oldu mu hic? Alanin elinde patliyor maalesef.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.