Şimdi Ara

i3-7350K’nın performans testleri sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • i3-7350K’nın performans testleri sızdırıldı

    Intel’in hız aşırtmaya
    uygun yeni bir işlemci hazırlığında olduğunu daha önce gelen sızıntılardan biliyorduk. Yeni gelen bilgiler oldukça dikkat çekeceğe benziyor.

    Önceki sızıntılardan edindiğimiz bilgilere göre işlemcinin teknik özelliklerine değinecek olursak işlemci çift çekirdekli bir yapıya sahip. Bu çekirdekleri 2 adet sanal izlek ile destekleyen Intel, L3 ön bellek miktarını ise 4 MB seviyesinde tutmuş. Isıl tasarım gücü 91 watt olan işlemcinin çalışma frekansının ise 4.2 GHz olması bekleniyor.
     

    Yeni gelen benchmark testi sonuçları ise şu şekilde:

    i3-7350K’nın performans testleri sızdırıldı

    Ağabeylerinden daha güçlü

    Testte de görüldüğü üzere yeni model, bir önceki nesil Sky Lake tabanlı i5-6400 modelinin tek çekirdek performansını ölçen testte çok rahat bir şekilde önüne geçmiş olduğu görülüyor. Öte yandan Haswell mimarisine ait i5-4670K’nın ise yine önüne geçmiş fakat i5-4670K’nın daha yüksek bir çalışma frekansı sunmasından olsa gerek aradaki fark bu kez daha düşük kalmış. Sızıntıdaki bilginin asıl ilginç yanı ise i3-7350K’nın sahip olduğu çift çekirdeğine rağmen çoklu çekirdek performansını ölçen testte her iki işlemcinin de önüne geçmesi.

    i3-7350K’nın performans testleri sızdırıldı
     

    i3 işlemci ailesinde neden hız aşırtmaya uygun model üretilecek? 

    Son olarak sonuçları değerlendirecek olursak Intel’in bu zamana kadar neden i3 işlemci ailesinde çarpan kilidi açık bir model sunmadığını test sonuçları aslında çok güzel bir şekilde özetliyor. Bu durumda satışa sunulacak bir i3 modeli performans değerleri ile çok rahat bir şekilde i5 işlemci ailesindeki ağabeylerinin satışlarını eritebilirdi. Peki Intel’i yıllar sonra böyle bir karar almaya iten sebep ne?
     
     
    Bunun açıklamasını ise AMD’nin oldukça agresif fiyatlarıyla gelmesi beklenen ve gelen bilgilere göre gerçekten iyi iş çıkaracağa benzeyen Zen ailesinin yakında duyurulacağı şeklinde yapabiliriz. Bu sayede Intel giriş-orta seviye sınıfını tamamen AMD’ye teslim etmemek istemiş olabilir. Öte yandan işlemcinin sadece 2 çekirdeğinin olmasının da dezavantajı yok değil. İleride her ne kadar şu anda 4 çekirdekli işlemcilerle yarışan bir performans sunsa da çoklu çekirdek kullanımına önem veren uygulamalarda aradaki fark kapanabilir hatta zayıf kalabilir.
     

    Ayrıca işlemcinin tahmin edilen satış fiyatı ise 177$. i5 ailesindeki fiyatı en yakın model olan i5-7400 modelinin fiyatı ise 189$. Buradan hareketle fiyatı sebebiyle aradaki performans farkını işlemciler satışa sunulduktan sonra görüp karar vermekte fayda var. Ek olarak AMD’nin Zen ailesindeki SR3 sınıfının de benzer bir fiyatlandırmadan satışa sunulacağı düşünüldüğünde işlemcinin işinin çok da kolay olmayacağını belirtmekte fayda var.
     







  • sevindir şu garibanları be AMD koma bizi intelin eline.

  • zen işlemciler gelsinde ona göre fiyat ve performans değerlendirilmesi yapılır
  • bu skorların aslı varsa i3ler 1500 tl felan olur herhalde

  • A10'dan daha güçlü. Apple A10'un çoklu çekirdekte aldığını tek çekirdekte alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu işlemci benim i5-6600K 'yı geçerse hayatını kaydırırım Intel. Ona göre. 900 TL bayıldık emenike.

  • iyi iş çıkaracağa benzeyen Zen ailesinin

    bi şeyler duymaktan ziyade görmüş olanın yapacağı yoruma benziyor..hayırdır inşaallah..
  • Performans olarak eski nesil i5'leri geçmiş görünüyor ama bu "K" serisi i3 modelinin fiyatı i5-7400'dan sadece 10 dolar daha ucuz gözüküyordu sızan tabloda...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Eğer bu işlemci benim i5-6600K 'yı geçerse hayatını kaydırırım Intel. Ona göre. 900 TL bayıldık emenike.

    Geçemez mümkün değil yav. Zaten single core bu devirde önemli değil. Bende de 6600 var. Baya sağlam işlemci.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Eğer bu işlemci benim i5-6600K 'yı geçerse hayatını kaydırırım Intel. Ona göre. 900 TL bayıldık emenike.

    Geçemez mümkün değil yav. Zaten single core bu devirde önemli değil. Bende de 6600 var. Baya sağlam işlemci.

    Kibarca diyeyim;

    Babayı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelde ulke batmadan alalim ya

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçse ne geçmese ne,çarpanı açık olsa ne,bu saatten sonra kim napsın 2 core 4 izlek işlemciyi.

    Zen işlemciler 4 core 8 izlekten başlayıp,8 core 16 izleğe kadar gidiyor, hemde fiyatlarıda uygun, performansıda iyi bu sefer denilene göre ,çipset yeni teknolojileride destekliyor artık, hatta aynı anakarta apu bile takılıyor.

    Bu saatten sonra i3 alınmaz fiyatı zenin 4 core 8 izlekli işlemcisinden çok daha uygun olmadıktan sonra,ki onuda olma ihtimali çok düşük.
  • aratmak ne demek sollamış resmen

  • iyi test skorları almışta abi o fiyat nedir tabi tdp ayrı zaten 91 w yani çok
    üstelik şu benchmarklarda bu skorlar çok birşey ifade etmiyor gerçek dünya testlerinde f/p olarak görmeden 175 usd edecek mi ?
    üstelik z170 yada z170 anakart lazım oc için intelin dayatması yine pahallı olcak z serisi anakart alacağıma b 150 gaming serisi alırım 10 usd daha atarım i5 işlemci alırım gerçek 4 çekirdek olur yok sanal çekirdekmiş falanla uğraşmam
    dahası şurda amd tarafında yeni ürünler çıkınca görücez inteli 6000 serisi işlemcileri seve seve fiyat indirimi yapıcaktır tabi 2. el pazarındaki kazıkçı serefsizleri unutmayalım almışlar 500 600 tlden usd yükselmiş diye aynı paraya yada daha pahallıya satmaya çalışıyorlar

  • :) Mümkün olsa bile intel yapmaz. Bugüne kadar bir nesilde böyle artış yaptığı görülmemiş. Zaten 7xxx ler için %12 performans deniyordu. Bende bir i7 3770K var, birde i5 6600 var. Kaç nesil geçmiş ancak ikisi eş değer güce gelmiş. Şimdi tek nesilde iki çekirdekli i3'ü 6600 ayarına getirseler, 7600 ler 7700 leri %50 falan artırmaları gerekir ki, zaten nanometre falan kapıya dayandı, zorlanıyorlar, ghz artıramıyorlar zorlanıyorlar.

    Ama tabi keşke şöyle adam gibi güç farkı olsa her nesilde, hızla gelişse her şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    gelde ulke batmadan alalim ya

    ülke batsa sen nerde olacaksın acaba
  • Hani artık sadece enerji verimliliği üzerinde çalışıp yeni işlemcilerde performans artışı vermeyecektiniz. Hani mevcut işlemcilerin gücü doyum noktasına gelmişti ve fazlasına ihtiyaç yoktu.

    Daha 3 ay öncesinde böyle konuşan kazıkçızade intel efendi nr olduda AMD nin nefesini ensesinde hissedince tıpkı pascalı çıkaran nvidia musluğu daha fazla açtı.

    Yazık bu insanları sömüren yalancı şirketlerin oyuncağı olduk. Intel 2 senedir 6. nesil skylike işlemcilerle 4. nesil olanlara göre hiç bir performans artışı vermeden cebimizdeki parayı aldı gitti. Yapılan tüm değişiklikler Intelle olan değil PCI SSD ve USB 3.1 gibi anakart tabanlı değişikliklerdi.

    Umarım AMD başarılı olur ve 100$ lara gerçekten çok amaçlı kullanabileceğimiz güncel işlemcilere sahip oluruz. Çinkü biz elin Amerikalıları gibi 100$ ı bir günde değil, ancak bir haftada kazanıyoruz.

  • i3 ün bir önceki nesil i5den iyi olması saçmalık
  • Eğer sağlam bir 2600K işlemcin varsa bu haberlerin hiç biri umurunda olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.