Şimdi Ara

Samsung esnek ekranlar için yeni bir patent aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung esnek ekranlar için yeni bir patent aldı

    Giyilebilir teknolojilere olan ilgi gittikçe artarken üreticilerin çalışmaları da bu alanda ağırlık kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Samsung'un Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden patent almasıyla geliştirdiği yeni ekran tipi ortaya çıktı. Ekran temel olarak giyilebilir cihazları ve akıllı cihazları hedef alıyor olsa da normal cihazların ekranın darbeye karşı dayanıklılığını arttırmada da kullanılabilir. 
     
     Samsung esnek ekranlar için yeni bir patent aldı
     
    Yeni ekran yapısında en üstte bir elektrot katman ve dielektirk elastomer film içerirken bu yapıya bitişik olarak altında ve üstünde yine elektrot katman olacak şekilde esnek bir ekran içeriyor. Her iki katmana da gerilim uygulanması sayesinde kullanıcının eliyle basınç uygulamasına gerek kalmadan ekran kendisi bükülebiliyor.
     
     

    Bununla birlikte ekranda Polietilen naftalat (PEN), polikarbonat (PC), poliarilat (PAR), polieter imid (PEI), polieter sülfon (PES) ve poliimid (PI) gibi maddelerden biri olduğu tahmin edilen dayanıklı ve ısı direnci yüksek bir plastik madde kullanılması bekleniyor.
     

    Apple da benzeri bir patent almıştı

    Ek olarak Apple da son zamanlarda esnek ekranlı bir telefon için patent almıştı. Bu patentte ise telefonun kullanılmadığında katlanmasını sağlayan menteşe benzeri bir yapı dikkat çekmişti. Samsung’un yeni patentini kullanabileceği yöntemlerden biri olarak bunu örnek gösterebiliriz. Öte yandan patenti Samsung’un ne zaman kullanmayı planladığına dair bir bilgi ise mevcut değil.
     



  • Üzerine uygulanan gerilime göre otomatik olarak kendi kendine bükülebilen ekran??


    Çok ilginç olacak...

  • Almamıştır yer değiştirmiştir. Yakında davası açılır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple da almıştı bakalım göreceğiz...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.