Şimdi Ara

Snapdragon 830 sürpriz yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 830 sürpriz yapabilir


    Qualcomm’un gelecek yıl için Snapdragon 835 yonga setini duyurması ile birlikte Snapdragon 830 isimlendirmesinin atlandığı şeklinde kanaat oluşmuştu. Bununla birlikte yılın ikinci yarısında ilginç bir sürprizle karşılaşabiliriz.


     


    Snapdragon 830 Geliyor


     


    Sektörden gelen bilgilere göre 10nm üretim sürecindeki Snapdragon 830 yılın ikinci yarısı için hazırlanıyor. Aynı Snapdragon 835 yonga setinde olduğu gibi daha gelişmiş Kryo 200 çekirdeklerini kullanacak olan modelin bazı kırpmalar ile geleceği ifade ediliyor.


     


    Kaynaklar yonga setinde 6 veya 8 çekirdek olacağını ifade ediyor ancak 6 çekirdek ihtimali daha ağır basıyor. 2 adet Kryo 200 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğinin yanına Areno 519 grafik birimi ekleniyor. Biz bu dizilimi Snapdragon 810 ve Snapdragon 808 yonga setleri döneminde de görmüştük.


     


    Abisine göre performansı düşürülen Snapdragon 830 yonga seti haliyle enerji tüketiminde de abisinden cimri olacak. Yeni yonga seti amiral gemi seviyesinin biraz altında yer alacak ve yıl sonunda bazı önemli üst seviye akıllı telefonlarda kendisine yer bulacak.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S8, Snapdragon 835 yonga seti ile geliyor

    Diğer bir kesinti ise modem tarafında bizi bekliyor. 1Gbps teorik indirme hızlarına ulaşan LTE Cat. 16 modem yerine 600Mbps hızlarına ulaşan LTE Cat. 12 modem tercih edilmiş. Böylece maliyetler de biraz daha aşağı çekilmiş oluyor.


     


    Qualcomm’un neden böyle bir tercih yaptığı merak konusu. Snapdragon 820 yonga setinden 2+2 diziliminden Snapdragon 835 yonga setindeki 4+4 dizilime geçiş elbette yoğun yüklerde enerji tüketimini arttıracak ve ısınmayı da tetikleyecektir. Firmanın bunda bir tedirginliği mi var yoksa biraz daha düşük enerji tüketimi tercih edecek üreticiler için mi tasarlandı şimdilik belirsiz. 


     







  • Başladık yine çekirdek çitlemeye

  • Yeni işlemci çöp olacak rez alın.

  • çekirdeği artıkların da performans ve ısının sapıttıklarını gördükleri halde hala aynı nane'yi yemeye çalışıyorlar.

  • Htc için yaptılar sanırım

  • Bir baska iyi gelisme de, 2017'nin cipleri Bluetooth 5 ile gelecek. Daha az enerji tuketimi, daha uzun mesafe, daha cok veri transferi.

  • Yeni 808 olmuş işte. 835 de yeni 810. Aynı basit taktik.

  • Ben her zaman çok çekirdekten yana oldum, androidde multitasking deneyimi için şart olduğunu düşünüyorum, 10 nm ve özelleştirilmiş kryo cpu ile 8 çekirdekten ben çok umutluyum, bekleyip görelim, tabi aynı heyecan s810 içinde yaşamıştım, o acı senaryodan qualcomm ders çıkardığını düşünüyorum.

  • Neden boyle bir tercih yapildigi merak konusu nedir aga?

    Telefonun hafızalarının yazma hızları 1gbps indirme hizini destekleyemediginden olabilir mi acaba? Ya da 600un gayet yeterli olmasi olabilir mi?
  • Uydu üzerinden izlenen 4K kanal için 25 Mbit hız yeterli oluyorsa zaten bizim için maksimum 50 mbit bile fazla gelecektir. Telefon üzerinden download yapsak bile bu hız gayet yeterli.
    Ayrıca biz 1 gbit hızla servis sağlayıcıya bağlansak ne olur? Servis sağlayıcı bize bu hızı gerçekten sağlayabilecek mi ki? Şu an kullandığımız sistemde bile maksimum hıza ulaşamıyorken!...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.