Şimdi Ara

AMD, AiB ekran kartı pazarında büyük artış yakaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD, AiB ekran kartı pazarında büyük artış yakaladı


    Bu yıl ekran kartı pazarında çıkışa geçen ve kaybettiği payı geri almaya başlayan AMD, kategori olarak da büyük mesafe kat ediyor. AiB olarak da adlandırılan özelleştirilmiş harici ekran kartı segmentinde AMD’nin büyük yükselişi söz konusu.


     


    Markalar Kategorisinde Yükseliş


     


    JPR tarafından yılın üçüncü çeyreği için yapılan analize göre özelleştirilmiş ekran kartı segmentinde yıl bazında yüzde 9.2, çeyrek bazda ise yüzde 38.2 civarında bir artış elde edildi. Nvidia ürünleri geçen yıla bakıldığında önemli miktarda pay kaybetti.


     


    Geçen yılın aynı döneminde Nvidia’nın yüzde 81 gibi ezici bir üstünlüğü bulunuyordu. AMD ise yüzde 19 civarında geziniyordu. Bu yıla baktığımızda ise Nvidia artık yüzde 70 civarında geziniyor. AMD ise yüzde 50 civarında bir artışla pazar payını yüzde 30 seviyesine çıkardı.


     


    Bugüne kadar AMD tarafında Radeon RX 460, 470 ve 480 ekran kartlarını gördük. Nvidia ise GTX 1060, 1070 ve 1080 ekran kartları ile geldi. Yılın dördüncü çeyreğinde ise hareketlilik sürecek. Nvidia’nın GTX 1050 ve 1050 Ti modelleri yaygın olarak satışa çıkacak. AMD tarafında ise Çin’de piyasaya çıkan RX 470D ekran kartı yeni olarak görülüyor. Bu bakımdan son çeyrekte pazar payı Nvidia lehine bir iki puan oynayabilir.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S8, Snapdragon 835 yonga seti ile geliyor

    Analizde dikkat çeken diğer bir nokta ise AiB segmentinin artış gösterirken, PC sevkiyatlarının da yüzde 17 civarında düşüş yaşaması oldu. Hazır sistemlere tüketicilerin ilgisinin düştüğü gözlemlenirken, özellikle oyuncular ve sistem toplayanlar AiB ekran kartlarına yöneliyor. Elbette oyun bilgisayarlarının da bunda etkisi büyük. 


     







  • NE lazım bana pazar payları amd yada farklı bir firmanın nvidia rakip olması lazım ki uygun fiyatda ekran kartlarına kavuşsak. Ekran kartına 2000 lirayı gözden çıkarmışım ama dolar kuru yüzünden gtx1080 e yanaşamıyorum. Sonra diyorum yazık günah oynuyacağım 2-3 tane oyun değmez diyorum gtx970 e devam ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 24 Kasım 2016; 9:38:8 >
  • bize firmaların nekadar sattığı değil verdimiz paranın hakını varecek kart olsun yeter yoksa kimse firma fanboyu değil :)

  • Pazar payi isterse yuzde 1 olsun , onemli olan 3 lira verip 5 liralik performans aliyorsam o firmanin basimin ustunde yeri vardir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dalavere34

    Pazar payi isterse yuzde 1 olsun , onemli olan 3 lira verip 5 liralik performans aliyorsam o firmanin basimin ustunde yeri vardir.

    3 verip 5 liralık mal mı alıyoruz acaba yoksa bu şirketler anlaşıp hertürlü dürtüyorlarmı ? 10 dolara bile mal etmedikleri ürünleri yüzlerce dolara alıyoruz ve ucuz aldık diye seviniyoruz kapitalizmin geldigi son nokta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    NE lazım bana pazar payları amd yada farklı bir firmanın nvidia rakip olması lazım ki uygun fiyatda ekran kartlarına kavuşsak. Ekran kartına 2000 lirayı gözden çıkarmışım ama dolar kuru yüzünden gtx1080 e yanaşamıyorum. Sonra diyorum yazık günah oynuyacağım 2-3 tane oyun değmez diyorum gtx970 e devam ediyorum.

    Şu an bende aynı fikirdeyim ileri dönük olsun diyorum 1080 bakıyorum neyse 1070 e düşüreyim diyorum sonra oynadığım birşey yok 1060 ta olur diyorum bakıyorum 1.500 onada verilmez 950 ye devam. Bana göre amd çok geri kaldı biraz atak yapması lazım.
  • AMD den işlemci tarafında da iyi birşeyler bekliyoruz. Umarım benzer başarılar işlemcilerde de görülür. Yoksa Intel'in her sene %3-5 performans artışlarıyla yıllarca sürünür dururuz.

  • AMD Notebook konusunda hem ekran kartı hemde işlemci olarak yıllardır hiç atak yapmadı. En son 5000 serisi ekran kartlarını notebookta ciddi görmüştük ondan sonra notebook ekran kartlarında ciddi birşey elde edemedi. 4X serisi kartların mobil sürümleri ortada yok. 2700 TLye aldığım 950M kartlı ürün rakipsizlikten 3500 TLye çıktı. Birde şöyle birşey var. Dolar çıkıyor ama 6 ayda bir ürünler yenileniyor. Ne olursa olsun teknoloji eskidiğinden fiyatlar ya sabir yada düşmeli. Bugün 950M kartlı bir notebook 3000 TL üstünde. Nasılki oyundan dolayı devlet bu firmalara ceza kesiti, araştırsın görecek ki çoğusu el altından haberleşiyor sürekli fiyat şişiriyorlar. Ben Mediamarkt'tan Acer Nitro 15'inç aldım -geçen yıl- 2700 TL verdim. Bir hafta sonra ürün hiçbir yerde yoktu. Şimdi piyasada 3700 TL ye çıktı. Dolarla alakası yok, diye inanıyorum, bir rakip yok, iki belli mağazalar tekel ve el altından birbiriyle haberleşiyorlar. Yurtdışı fiyatı düşüyor burada çıkıyor. Doların ne kadar arttığı ortada. Bazı firmalar artık %10-20 kart etmiyorlar. Hedefleri milleti nasıl düdükleriz. 5 tane satacağına 1 tane sat, aynı para. Milleti düşünmüyorlar. Hasan Vatan'ın kitabını okuyun görün. Düdüklemenin yollarını öğretmiş. Adı Ticaret ama





  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkexecuter

    AMD den işlemci tarafında da iyi birşeyler bekliyoruz. Umarım benzer başarılar işlemcilerde de görülür. Yoksa Intel'in her sene %3-5 performans artışlarıyla yıllarca sürünür dururuz.

    Kesinlikle katılıyorum,İşlemciler bu seneki ekran kartlarının performans artışı ile yetersiz kalmaya başladı,orta seviye bir ekran kartının(rx 470,gtx 1060 vb.) darboğaz yapmaması için(günümüz koşullarında) bile en aşağı 700-800(i5-6500 gibi) liralık işlemciler takmak gerekiyor.Gözlemlediğim kadarı ile bu işlemciler 1-2 yıl sonrasının oyunlardaki işlem gücünü bile karşılayamayacak, yine darboğaz problemleri başlayacak.Ortaseviye kart kullanan çoğu kişinin i7 işlemciye parası yetmez.Zaten yer yer 20 fps ye varan farkların olduğu oyun karşılaştırmaları(i7,i5 + aynı ekran kartı) görüyoruz. Yani bir dengesizlik söz konusu sektörde.Intel bu sene çok yetersiz kaldı, AMD'den bu sene çok umutluyum, vega mimarisi ile umarım bizi bu tekelden ve yüksek fiyatlardan kurtarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nedense yıllardır "Amd ve Umut" hep aynı cümle içinde kullanıldı. Vay arkadaş ...

  • gtx 1050 rx 460'ı resmen yok etti. rx470 iyi bir hamleydi ancak rx 480 ve rx 460 yalnızca hayal kırıklığı. amdnin daha çok fırın ekmek yemesi gerekiyor. yinede arkasındayız. bu nvidia'yı tek bırakırsak donumuza kadar alırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senjido -- 24 Kasım 2016; 18:56:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.