Şimdi Ara

Microsfot’tan Xbox Scorpio hakkında açıklama geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsfot’tan Xbox Scorpio hakkında açıklama geldi 
     
    Konsol dünyasının Xbox Scorpio’yu beklediği şu sıralar konsolun performansına dair tartışmaların da ardı arkası kesilmiyor. Bilindiği üzere yeni üründe 8 çekirdekli bir işlemciye yer verilecek. Yaklaşık 6 Teraflopsluk bir işlem yapma kapasitesi sunacak olan konsolda bununla birlikte 320 GB/s’lik bellek bant genişliğine sahip bellekler tercih edilecek. 
     
     
     Microsfot’tan Xbox Scorpio hakkında açıklama geldi
     
    Öte yandan konsolun herhangi kısma olmaksızın 4K 60 FPS’lik bir deneyim sunacağı Microsoft tarafından duyurulmuştu. Ardından yeni ürün uzunca bir süredir performans noktasında eleştiri yağmurlarına tutuluyordu. Bu kez resmi açıklama bizzat Microsoft’un Xbox departmanı yöneticisi Phil Spencer’dan geldi.

     
    Spencer, konsolun performansını etkileyen tek unsurun onun teraflops ile ölçülen hesaplama kapasitesi olmadığını belirtti. Hesaplama kapasitesini araçlardaki beygir gücüne benzeten Spencer, tıpkı araçlarda motor aksamlarındaki iletimin ve aracın ağırlığı gibi faktörlerin aracın performansını etkilediği gibi konsollarında da benzer bir durumun geçerli olduğunu belirtti.
     

    Yeni konsol yıllardır planlanıyordu

    Konuya ek olarak Scorpio’nun yıllardır planlandığını ve bu geçişin Xbox 360’tan Xbox One’daki HD çözünürlüğe geçiş gibi olmayacağını çünkü o geçişte 4:3’lük ekran oranından 16:9’luk yeni standarda geçildiğini belirtirken durumun farklı fakat benzer bir mantık üzerinde gerçekleştiğini de aktardı. Konsolun çıkış tarihi olarak ise 2017 yılı işaret ediliyor.
     







  • bant genişliği gtx 1080 ile neredeyse eşit
  • "4:3’lük ekran oranından 16:9’luk yeni standarda "
    Konsollar bu kadar geriden mi geliyordu yoksa Phil kafayı mı üşüttü? Konsolların geriden gelmediği aşikar zira Blu-ray desteği senelerdir var. Pardon PS3 ile yaygınlaşmış ve M$ maalesef hata yapmıştı ama HD olayı ve Full HD olayı PS3 ve Xbox 360 dönemlerinden gelme zaten. Bir de itiraf edercesine kalkıp x360'dan Xbox One'a geçişi SD'den HD'ye geçiş olduğunu söylemişler. Yahu o konsol devrinde full hd ye destek vermek üzere çıkmamış mıydı? M$ baştan beri zaten geride kalmayı kafasına koymuş ve şimdi de aradaki güç farkı açılmışken batıracağını söylüyor. Ne olursa olsun Scorpio kalkıp 4k 60FPS stabil olarak günümüzdeki çözünürlük ve detay seviyesiyle veremez 6tflops'da. Elbette teorik hesap gücü her şey demek değil ama bu ifadeyle o konsolun anca 30fps vereceğini söyleyebilirsin. 60FPS vereceğini söylüyorsan da ayar kısacağız diyorsundur.





  • abi bunlar halen anlamadı tamam insanlar 4k istiyor bazı kesim oda ama ps4 exc oyun konusunda bunlardan 100 kat üstün 6 değil 10 Teraflops koy konsola oyun olmadıktan sonra cacık

  • Xbox360 geniş ekran 720p oyun oynatiyordu. Bu eleman daha sattigi konsoldan haberi yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zero Limit

    bant genişliği gtx 1080 ile neredeyse eşit

    Gereken tek şey iyi bir optimizasyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberdeki 4K 60 FPS' nin kaynağı nedir ? Benim bildiğim sadece 4K dendi. FPS' den bahsedilmedi.
  • 4k 30 fps rahat oynatir bazi oyunlar cikar sadece 60 fps

  • 4K için daha doğru bir zamanda çıktığı kesin.

  • Adam demiş ki "[4K'ya geçişin] Xbox360 ile HD çözünürlüğe yaptığımız sıçrama gibi olacağını düşünmüştük. Ama farklı oldu tabii - o zaman 4:3 oranda 16:3 orana geçmiştik - ama temel fikir aynı."

    Yanlış çevrilince anlam farklı oluyor tabi. Yalnız eleştirenler de bir tuhaf. Haberde bir yanlışlık olabileceğini düşünmeyip doğrudan adamın sorumlu olduğu üründen bihaber olduğunu varsayıyorsunuz.

  • Nick - Mesaj uyumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsfot yeni bir firma sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsoft işin içinde olunca güvenemiyorum. 4K 60 fps deyip, adaptive denilen ekran kalabalıklaşınca upscale veya detay düşürme çakallığına girişecekmiş hissi oluşuyor bende.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zero Limit

    bant genişliği gtx 1080 ile neredeyse eşit

    Gereken tek şey iyi bir optimizasyon.

    nasıl oluyorda 400 dolarlık ürün 1000 dolarlık ekran kartı performansı verebiliyor?

    Cidden rakamlar doğru ise en az 6-7 senelik konsol gelmiş olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zero Limit

    bant genişliği gtx 1080 ile neredeyse eşit

    Gereken tek şey iyi bir optimizasyon.

    Farklı mimariler kullanıyorlar biri amd biri nvidia şu an bulunan r9 480'in bant genişliği gtx 1070'le aynı olmasına rağmen arada neredeyse 2 kat fark var beklentilerinizi yükseltmeyin.
  • yav neyin derdindesiniz çıksın görürsünüz,konsolda ki 30 fps gayet yeterli bir değer 60fps olmasada sorun yok ha 60 değilde 40 versin ne olacak,4k oyunculuk nedir aslında onu sormak lazım 1080p full detay oyunu açsa çoğu kişi için yeterli bunuda konsolun ömrü boyunca her oyun için verebilse olay bitti ama konsolcu adam bunuda düşünmez adam gibi oynanabilir oyun gelsin full detay olmasına bile gerek yok der yeter ki oyun iyi olsun

  • 4k 60 fps olarak mario oynatır anca. Arkadaş 9 tflops olan gtx1080 bile 60 fps bazı detaysız oyunlarda verebiliyorken sen nasıl vereceksin? Grafik detayı düşürüp verebilirsiniz ancak başka türlü zor.

  • 60 FPS' i kim çıkardı acaba ya ? 60 FPS iddiası olmadı Microsoft' un. 4K dediler sadece. FIFA, NBA oyunları 4K 60 FPS olur ama diğer oyunları birlikte göreceğiz. Ama Microsoft hiç 60 FPS gibi bir iddia atmadı ortaya.
  • microsoftla geçmişim uzun yıllara dayanır. malesef kendi iddialarını senesi geçmeden yalanlayan bir firma. son windows 10 telemetry haberini görmediniz sanırım. bu arada pek konsol insanı sayılmam, son konsolum siyah beyaz nintendo gameboydu. tek dediğim de haberdeki 4K 60 fps iddiasına karşılık microsoft firmasına güvenemiyorum.

    microsoft ki vista dayatmasını yapan, windows 8'de saçma sapan ekran dayatması yapan, nokia' yı batıran (düşük donanımı iteleyip, sonra desteği kesen), internet explorerdaki açıkları kapatamayan, windows media player da verilerin toplanma sistemini getiren çok sevdiğimiz! güvenilir! bir firma.

    kullanma sebebim de mecburiyet. windows 10 hakkımı da kullanmadım. keşke 8'den 8.1'e de geçmeseymişim laptop ekran kartı sürücüsünü bozdu gevşek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxmania -- 25 Kasım 2016; 1:28:19 >
  • swat882 kullanıcısına yanıt
    Vermiyor zaten, belleğinin bant genişliği aynı sadece. Gpu'nun grafik işleme gücü aynı değil. AMD'nin o güçte bir GPU mimarisi bulunmuyor.
    490'ı da geçtim RX480 gücünde çıksa bile bir konsol için çok iyi. Şu anki mevcut konsolların HD 7850-7870 arası güçte GPU'ya sahip olduğunu düşünürsek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.