Şimdi Ara

AMD Radeon RX 490 sesleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon RX 490 sesleri


    Bu yıl Polaris grafik mimarisiyle iyi bir çizgi yakalayan ve kaybettiği pazar payını toplamaya başlayan AMD, halen üst seviyede Nvidia’nın karşısına bir rakip çıkarmış değil. İddialar bu yıl sonunda bir sürpriz olabileceğini gösteriyor.


     


    Amiral Gemisi Olacak


     


    Sektörden gelen bilgilere göre firma, Radeon RX 490 adında yeni amiral gemisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bir süre önce internete sızan bazı firmaların ve AMD’nin kendi sitesinde Radeon RX 490 isimlendirmesine yer vermesi iddiaları güçlendiren unsurlardan.


     


    Kaynaklar yeni ekran kartının en geç Aralık ayında satışa çıkacağını düşünüyor. 4K oyun için geliştirilen ekran kartı doğrudan GTX 1080 ekran kartının karşısına çıkacak. Fiyat bandının da 600$ seviyesine olacağı belirtiliyor yani üst seviye oyuncuların erişebileceği bir noktada olacak.


     


    İki İhtimal


     


    Bu noktada asıl soru Radeon RX 490 ekran kartının kalbinde hangi mimarinin yer alacağı. Bilindiği gibi Polaris 10 çekirdeği tek başına rekabet etmek için yeterli değil. Bazı kaynaklar çift Polaris 10 grafik birimi ile toplamda 4608 Stream işlemcisi, 512-bit bellek veri yolu ve 11TFLOPS kayar nokta performansına erişilebileceğini ifade ediyor. Bu da GTX 1080 rekabeti için iyi bir seviye.


     


    Diğer ihtimal ise Vega 10 mimarisine geçiş yapılması. AMD’nin asıl üzerinde çalıştığı ve performans olarak zirvede olan mimarisinin Vega olduğu, Polaris’in sadece geçiş anlamını taşıdığı daha önce dile getirilmişti. Bu bakımdan yıl sonlarında Vega mimarisinin duyurusunu görmek şaşırtıcı olmayacaktır.


     


    Diğer taraftan AMD bu yıl istediğini aldı ve genel pazarda payını yüzde 40 civarına yaklaştırdı. Artık alt seviyenin yanında üst seviyede de Nvidia’ya cevap vermek gerekiyor. GTX 1080 Ti iddiaları da yoğunlaşmışken yıl sonu Vega mimarisi için en ideal zaman dilimi olarak görünüyor.


     


    Ayrıca Bkz.HTC 10 Evo duyuruldu

    Vega mimarisi 10 yine 14nm FinFET süreci ile üretilecek. 4096 Stream işlemcisi olan tam çekirdek, 4096-bit bellek veri yolu kullanıyor. 16GB HBM 2 bellek ile birlikte 512GB/s bant genişliğine ulaşılıyor ve 12TFLOPS seviyeleri geçiliyor. Bu seviye Vega mimarisinin başlangıcı için oldukça dikkat çekici olacaktır. Elbette Radeon RX 490 bunların ne kadarını kullanacak şimdilik bilinmiyor.


     


    İddialar bu şekilde. Eğer AMD amiral gemisi bir ekran kartı düşünüyorsa bu iki alternatiften birisi olmak zorunda. Bununla birlikte Vega mimarisinin daha yakın ihtimal olduğu düşünülüyor. Önümüzdeki günler önemli sürprizlere gebe olabilir. 


     







  • ps4pro ve xbox scorpio bükücü.

  • Geçti o işler AMD. Hala debelenip duruyorsun rekabet edeceğim diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 23 Kasım 2016; 17:1:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

    Geçti o işler AMD. Hala debelenip duruyorsun rekabet edeceğim diye.

    Ne olsun istiyorsun, kapatsınlar mı dükkanı?
  • Beklediğim haber buydu. Nihayet dedim ama...

    Yanlış strateji bana göre çok yanlış.

    1-4K olayı
    2- GTX 1080 Tripleri

    Gerek yok Amd gerek yok. 4K için kasma kendini .Önce bir 4k monitörler satılsın sana gelene kadar. Ortada monitör yok ama oyunlar var kartlar var.

    Gtx 1080 rakip olsan ne olur olmasan ne olur ?

    Esas hedef GTX 1070 olmalıydı.

    Yap 350-400$ 'lık efsane bir kart. Salla dünyayı. Hem hayır duası al hem para kazan. Ah Amd ah!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son seri nvidia kartlar ve rx 4.. serisi için yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 23 Kasım 2016; 17:12:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaltek

    ps4pro ve xbox scorpio bükücü.

    bükerde parası olana büker ps4pro ile 490 lı sistemin fiyat farkı nedir acaba
  • 1070 piyasayı çoktan sildi süpürdü, atı alan üsküdarı geçti

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkn_s

    Beklediğim haber buydu. Nihayet dedim ama...

    Yanlış strateji bana göre çok yanlış.

    1-4K olayı
    2- GTX 1080 Tripleri

    Gerek yok Amd gerek yok. 4K için kasma kendini .Önce bir 4k monitörler satılsın sana gelene kadar. Ortada monitör yok ama oyunlar var kartlar var.

    Gtx 1080 rakip olsan ne olur olmasan ne olur ?

    Esas hedef GTX 1070 olmalıydı.

    Yap 350-400$ 'lık efsane bir kart. Salla dünyayı. Hem hayır duası al hem para kazan. Ah Amd ah!

    Adamlar bedava synic teknolojisi sundu dx12 nin çıkmasına vesile oldu sen bide 4k monitor için amd yi yeriyorsun. Alan alıyor 4k monitörünü. Sen rx480 le fhd takıl gardaş. Piyasada 4k tv ler var birsürü. Ben takar 60-120 fps oynarım oyunumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 90 küsür derecelerde çalışır mis gibi
  • Hadi bakalim bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

    Geçti o işler AMD. Hala debelenip duruyorsun rekabet edeceğim diye.

    canım çocuğum eğer öyle kapatırlarsa dükkanı o kullandığın oyun konsolları ve pc de kullandığın ekran kartlarını mesela gtx950 bile bırak 1000 serisini 2,000 tl den aşşağı alamazsın

    tamammı çocugum umarım büyüyünce anlarsın
  • En üst sevıye kart değilde GTX 1070 gibi kartlara rakıp bırseyler cıksa. O zaman daha cok satar bence.
  • Bazı kamiller GTX 1070 in pazarı falan süpürdüğünü iddia ediyor. Şaka gibiler. Millet çok zengin herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir Ekrem haberi, yine %90'ı yanlış bilgiler.

    Çift polaris 10, 1080'le yarışmak için iyi seviyeymiş? Hangi yarış, hangi seviye? Çift 480 sonuçlarına bir bakın. Önce 1070'le adam gibi yarışsın.

    https://tpucdn.com/reviews/AMD/RX_480_CrossFire/images/perfrel_2560_1440.png

    Amd, istediğini almışmış. Amd pazar payını tek çeyreklik olarak %30'a çıkarmak istediyse evet. Ama istediği o değildi, %40'a çıkarmaktı, o da yalan oldu.

    https://www.jonpeddie.com/images/uploads/publications/AIB_chart.PNG

    3. çeyrek harici gpu sonuçları yayınlanmadı ama Nvidia'nın feci şekilde satışlarını arttırması ardından pazar payını da %70'ten %75'e doğru çekmiş olması muhtemel. Toplam pazarda (intel de dahil) bu çeyrek pazar payı artan yalnızca Nvidia oldu. Amd'nin geçen çeyrek Carrizo'larla ulaştığı pazar payı da daha ileri gitmedi bu çeyrek.

    https://www.jonpeddie.com/images/uploads/publications/MW_table_q316.PNG

    En geç Aralık'ta çıkacak demişsiniz, orda bir anlam kayması da var ama onu geçtim, çift gpu çıkmayacaksa -ki çıkması acayip saçma olur- Vega gelmeli ama vega'nın gelmesi de 2017'de ilk yarısında. Amd bunu söyleye söyleye bir hal oldu ama troller ve fanboylar ısrarla 2016'da çıkacak diyor. Polaris gelmeden 6 ay önce tanıtımlarına başlayan Amd, Vega için de heralde 1-2 ay önce bir şeyler söylerdi diye düşünüyorum.

    Velhasıl kaynak olarak aldığınız wtftech denen troll yuvasının haberleri ve doğruluk payı ortadadır. Oraya bakarak tahminde bulunanlar ne yazık ki sürekli bir hüsran halindeler. O yüzden şuanki gibi "aylaaaar öncesinden" haberi yapılmış ufak bir bilgi üzerinden tahmin pompalayan siteler yerine resmi açıklama ve gerçek anlamda dişe dokunur sızıntılar üzerinde dursanız daha iyi edersiniz. Mesela tape-out olan gpular, kartların kargolanması, sürücülerde kullanılan yeni donanım kodları vs. En azından bunlar, kartların çıkışı hakkında bilgi verebiliyor.

    490 için (adı da 490 olmayacak büyük ihtimalle) olabilecek en iyi beklenti, aralık ayında tanıtılıp ocak ayında satışa çıkmasıdır (bkz: hd7970). Ama hbm2 kullanılması, büyük gpu olması gibi durumlar üretim zorluğunu ve maliyeti arttırır. O yüzden bu tip bir kartın gelmesi biraz daha bekletir gibi görünüyor. Mart-Nisan daha gerçekçi bir tahmin olur. Firma aceleyle tanıtsa bile gerçek anlamda satışların başlaması bu aylarda olur muhtemelen. 480'de de tanıtımdan 2 ay sonra anca bulunabilir oldu kartlar. Kaldı ki o çok daha düşük maliyetli, kolay üretilebilecek bir karttı.




  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    olaya tr pazarı olarak bakma. dünyaya bak. amazonda son 6 ayın en çok satılanı gtx1070ler. sen nvidianın açıklanan kar seviyelerinden bihabersin anlaşılan. ancak trdekiler tekno marketlerin bindirme politikası ve doların ucuşu yüzünden rx serisiyle avunuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart cikmadan, ozellikleri belli olmadan direkt AMDye sallamaya baslamis bizimkiler.
  • Bu senede AMD böyle, seneye bir şeyler bekliyorum ciddi bir atılım.
    Rakibinin karşısına düzgün bir şey çıkaramadı rakibi fiyatları coşturdu haliyle kullanıcılarda iyisini alayım diyor almışken.
    1060 a rakip 480 i var fakat çoğu oyunlarda biraz altında kalıyor, DX 12 konusunda hakkını vermek lazım o yönde iyi ama rekabet edemiyor.
    1070 ve 1080 e rakip bir şey sunması gerekiyor tabi direkt 1080 in üstünde kart sunamaz sunmasına sunsun fakat o zaman fiyat olarak ben aynı seviyede getirir diye düşünüyorum.
    1070 e alternatif bir şey getirmesi gerekiyor ki fiyat olarak ondan da düşük olması lazım veya aynı fiyata 1070 den üstünde kalır bir performans vermesi gerekiyor.
    Şimdi performans olarak aynı kartlardan getirse dahi fiyat bakımından fazla fark olmaz ise yine NVDIA tercih edilesi olur mecbur fiyatı düşük getirmesi gerekiyor.

    NVDIA ın en iyi kozu PHYSX olayı, üst seviye kart alanlar o yüzden alıyor, AMD de bunun farkında ki fiyatları düşürmek zorunda aynı performansda kart getirirse çünkü aynı fiyata sunarsa zaten kaybedecektir, PHYSX yüzünden yada diğer NVDİA gameworks teknolojileri yüzünden.

    AMD Open gpu dedi güzel bir fikirdi ama ortada bir şey yok, Mantle dedi hala kendisini fazla üste taşıyamadı, her zaman öncülük yaptı teknoloji bakımından ama gerisini getiremedi.
    Freesync olayını iyi yapmaları gerekiyor yada iyi bir şey sunmaları gerekiyor ki bana o kartı aldırmaları gerek, yoksa rekabet edemez ise rakibi de uçurur fiyatları olan bize olur.





  • Sonunda 1070 e rakip geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Yok Nv o kadar ani bir pazar kapması söz konusu değil, ekran kartı payı 0,9 (Q3 2016 70,9)arttı. Genel olarak PC pazarındaki artış sayesinde AMD NV İntel kazanç sağladılar.
    Millet yeni kart beklemiş, satış oranları düşmüş ve şimdi yükseldi 3. çeyrekte. Çok büyük süpriz değil.

    Yüzde 5 çok çok iyimser bir tahmin olmuş.

    http://gfxspeak.com/2016/11/22/graphics-board-shipments-quarter/
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.