Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.206
Cevap
272
Favori
617.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benimde çocuk koltuğu almam gerekiyor ekonomik denk alırsa alacağım.
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Ön barlı sistemlerdede barı emniyet kemeriyle sabitliyorsunuz. ADAC 9-18 KG testinde test birincisi barlı sistemi kullanan cybex juno modeli ilk sıralarda yine barlı sistemi kullanan kiddymodeli var. Barlı sistemler basıncı daha fazla yüzeye dağıttından daha iyi koruma sağladığı söyleniyor. Sorun her çocuğun barlı sisteme alışmaması haliyle biraz hareket alanı daralıyor sıkışma hissi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serrikoc

    Ön barlı sistemlerdede barı emniyet kemeriyle sabitliyorsunuz. ADAC 9-18 KG testinde test birincisi barlı sistemi kullanan cybex juno modeli ilk sıralarda yine barlı sistemi kullanan kiddymodeli var. Barlı sistemler basıncı daha fazla yüzeye dağıttından daha iyi koruma sağladığı söyleniyor. Sorun her çocuğun barlı sisteme alışmaması haliyle biraz hareket alanı daralıyor sıkışma hissi oluyor.

    barlı sistemler hakkında bir kaç mesaj önce verdiğim linki izlerseniz takla testinde ne kadar başarısız olduğunu görebilirsiniz. En sağlıklı sistem koltuğun ters bağlanması. Be safe izi combi ve maxi cosi 2way pearl & maxi cosi axissfix, concord reverso öneririm açıkcası.

    barlı sistem çocuğun gögüs kafesini sıkıştırarak iç organlara zarar verdiği i-size yönergesinde belirtiliyor.

    ve barlı sistem açıkcası benim kullanmayacağım ve kimseye önermeyeceğim bir sistem. emniyet kemeri cocugu 5 noktadan sarıyor omuzlar& karın bölgesi ve 2 bacak arası. Doğru bağlantıda bu kemerlerden bir çocuğun çıkması imkansız!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 4 Şubat 2016; 0:10:03 >




  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Koltuğun ters yönde bağlanmasının kaza anındaki faydaları olası yaralanma risklerini azaltığı zaten bilinen bir gerçek buna zaten bir lafımız yok. Verdiğiniz linklere baktım hangi seneye ait,hangi koltuklar testte girmiş,kontrolü kimler tarafından yapılmış hiç bir şey yok. İlk videoda zaten koltuk yerinden çıkıyor aracın içinde dolaşıyor büyük ihtimalle isofix de yok. Bu kadar belirsiz videoyu güvenilir kaynak olarak veriyorsanız bir şey diyemem. Ben dünyaca kabul edilen testler uygulayan ADAC çocuk koltuğu testlerini kaynak olarak veriyorum kimin hangisine güveneceği kullanıcılara kalmış. İsteyenler buradan yazdığım koltukların sonucuna bakabilir. Beni körü körüne barlı sistemin savunucusu olarak görmeyin çocuklar bu sisteme alışamayabiliyor ben Cybex Juno 2 yeni kullanmaya başlayacağım oğlum belki sıkılacak istemeyecek baktım olmuyor güvenlik testlerinden iyi not almış kemerli sisteme sahip oto koltuğuna da geçebilirim.

    i size yönergesinin barla ilgili yönergesi ile ilgili link varsa verirseniz memnun olurum. Biz kullanıcılarda bu sayede en doğru kararı vermiş oluruz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

    quote:

    Orijinalden alinti: sontur

    Tekrar ben geldim arkadaslar. Bu sefer karar verme asamasindayim. Sizlerin fikrini almak isterim. Belki aramizda bu koltuklari kullananlar vardir. 2 koltuk arasinda kaldim. 1.si cybex free fix 15-36. Bu koltuk isofix baglantili ve testlerden aldigi oduller varmis. 499 tl.
    2. Koltuk maxi cosi rodi xr 15-36. Bu koltukta isofix yok ama aciklamasinda otomobile sabitlenen alt kasa sayesinde savrulmaz diyor . ne demek istiyor anlamadim. Bi de maxi cosinin yatis pozisyonu var gibi. Bu koltuk da 492 tl. Nerdeyse fiyatlar ayni sayilir. Sizce hangi koltuk daha mantikli?

    eğer bütçe yeterliyse maxi-cosi rodifix'e de bakabilirsiniz. kafa koruması olarak rakipsiz i-protect koruması var. ek olarak diğer firmalar gibi isofixi bol bırakıp dinlenme pozisyonu sunmuyor kendi bazasıyla dinlenme pozisyonu sunuyor...

    E bebek de rodifix 700 tl ye dusmus. Birazdan siparis veriyorum. Tesekkur ederim onerileriniz icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar...

    Büyük oğluma koltuk olarak Cybex Pallas almıştım, yaklaşık dört yıldır kullanıyoruz. Hem biz hem oğlum oldukça memnun. Ön barın çocuğu sıkıştırması gibi bir durum yok, bar zaten kademeli olarak ayarlanabiliyor. Konfor açısından zaten diyecek birşey yok.

    Şimdi küçük oğluma koltuk almak istiyorum. 15 Aylık, boy 85-90 cm civarı kilo 14, yani biraz irice. Gönlüm yine abisinin koltuğundan yana ama küçük biraz hareketli, 2-3 ay önce sıkıldığı zaman barı ittiriyordu, son zamanlarda böyle bir sıkıntı yaşamadık ama yine de emin olamıyorum. Tabi abisi olmadığı zamanlarda oturabiliyor abisinin koltuğuna.

    Bir süredir bir yakınımızın şimdilik boştaki koltuğunu kullanıyoruz. Markasını hatırlamıyorum ama ucuz bir ürün. Çok konforsuz ve bana güven vermeyen bir koltuk.

    Biraz önce yakındaki bir bebek mağazasına baktım, Coletto Sportivo koltuk önerdi, 700 TL civarı idi. Daha önce duymadığım bir marka olduğu için araştırayım dedim.

    Aradığım özellikler mutlaka güvenlikli olacak ve konforlu olacak. Emanet kullandığım koltukta çocuk uyuyunca başı öne düşüyor, bütün markalarda bu durum varmı.

    Marka-model önerilerinizi alabilirim, bir de kampanya falan varsa çok iyi olur.

    Teşekkürler...




  • Bundan 8 sene once 100 liraya aldigim bir bebek koltugu vardigi , markasi babygo gibi birseydi. Benim cocuklar buyudu koltugu kaynima verdim onlarinkilerde artik sogmiyor hala sifir gibi. Kolay kolay birsey olmaz ama 50-60 tl.likleri nasildir bilmiyorum ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sicak firsatlarda paylasmistim buraya da yazayim faydam dokunursa ne mutlu. Oto koltugu bakma olayina erken baslamistim arkadaslarda yonlendirdi sagolsunlar genel beklentiler dogrultusunda isofixli , ters-duz ayarlanabilen , adac testinden iyi not almis koltujlara bakiyordum. Ustte arkadasinda yazdigi 3-4 model var fiyatlar da >1.500. Nette gezerken (gozumden nasil kacmis daha once ) bebe confort un (maxi cosi ayni marka) milofix modelink gordum. Saydigim ozellikleri tasiyan bir koltuk indirim le 899 a aldim. E bebek joker de fiyatlar ayni %25 indirimli goz atabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Martta 1.5 yaşına basacak ikizlerimiz için koltuk bakınıyorum ben de. Kızımız yaklaşık 12 14, oğlumuz 10 12 kg civarında. Güvenlik de bütçe de önemli. Malum iki adetalmam gerek. İsofixli koltuk tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben biraz hassas bir insanım ve almdan önce yorumları çok okudum. Aslında Römer ve Heyner arasında kaldım ama Römer de fiyat farkı olduğu için Heyner in isofixli oto koltuğunu almaya karar verdim, sizede referans olması açısından değerlendirmemi yazmak istedim,
    bundan önce kullandığım ana kucağı çocuğumu çok terletiyordu ama heyner de terleme olmuyor. koltuk şık ve kaliteli. Plastikleri sağlam,yan taraflarında kılıfın altında EPS darbe emici var dendi geldiğinde kontrol ettim ve gerçekten var. Çocuğum 1,5 yaşında olduğu için başlık ve oturma pedlerini çıkarttım ve çocuğum çok rahat oturuyor,ayrıca yatma pozisyonu yeterli. Koltuğu yatar pozisyona getirmek için ikinci bir kişiye gerek yok aracı sürerken hızlı bir şekilde tek elle koltuğu yatırabiliyorsunuz.
    Görünüşü,kalitesi ve sağlamlığı olarak benden geçer not aldı. Heyner in sitesinde Heyner oto koltuğunun bir kazada 2 yaşındaki çocuğun hayatını kurtardığını okuyuncada ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.




  • http://www.hepsiburada.com/bolenn-hug-multi-safe-isofix-sps-oto-koltugu-9-36-kg-gri-p-AILEBLH12312G
    http://www.babymall.com.tr/KOA-700515/koala-inofix-oto-koltugu-9-36-kg-stone.html?utm_campaign=teklifli&utm_medium=akakce&utm_source=akakce.com&v=1.48.4

    hangisi daha iyi sizce? iki adet alacağım o nedenle bu fiyatlar bile fazla ama evlatlar için değer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvahnecdet -- 11 Şubat 2016; 14:28:07 >




  • Bolen hug bakın birde fiyatları suan gayet uygun.
    İlla isofixli olmasına gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu isofix bağlantısı mıdır? Araç corsa 2005.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seymetu

    Arkadaşlar bu isofix bağlantısı mıdır? Araç corsa 2005.


    evet




  • Arkadaşlar geriye doğru okudum bir çok model konuşulmuş tartışılmış. Sonuç olarak 1 yaş çocuk için temel kriterlerim (0-18 kg);

    -Geriye dönük olacak (güvenlik)
    -Yatış pozisyonu olacak (konfor)
    -İzofix bağlantılı olacak (güvenlik)

    Bu imkanı sağlayan koltuklar için güncel olarak önerileriniz nedir? Fiyat konusunda 1500 lira ve bir miktar üstüne de çıkabilirim, yeterki parasının hakkını veren bir ürün olsun.
  • cybex sirona kesinlikle tavsiye ederim.
    yatış pozisyonu belki tam beklentinizi karşılamayabilir ancak diğerlerine göre de gayet iyi.
    fiyat olarak yüksek olarak gözükse de kampanyalardan falan daha uygun fiyata bulabilirsiniz belki.
    ister geriye dönük ister öne dönük kullanabilirsiniz.
    isofix de ok.
  • Merhaba,

    8 aylık oğlum'a Cybex Pallas M-Fix almayı düşünüyorum. Ürün özelliklerinde 9-36 kg yazıyor. Eğer yanlış anlamadıysam 18 kg'dan sonra öndeki koruyucu bar ve altındaki parça çıkıp Sollution M-Fix'e dönüşüyor ve 36 kg'a kadar kullanabiliyor. İlave bir parça gerektirmeden mümkün görünüyor. Kullanan var mı? Doğru mudur?


    Fiyatı indirimli 1.124 TL, 1 ay daha bekleyebilirim, yakın zamanda daha düşük fiyata alan var mı?




  • erosmarcos kullanıcısına yanıt
    Şu haliyle fiyat uygun, kullanışlı bir ürüne benziyor. Yatış pozisyonu da iyiyse ve ön bar çocuğunuzu rahatsız etmeyecekse alınabilir. Ama benim tavsiyem almadan önce yavrunuzu içine oturtup bir deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar.
    benim ufaklik 10 aylik oldu.
    oto koltuklarindan joie stage 0-25 kg nasildir diye soracaktim.
    test, kaza çarpisma vs yok.
    gene de alinirmi.
    malum 9-36kg yatmiyor bildigim kadariyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.