Şimdi Ara

Beyin ile kaslar arasındaki kablosuz bağlantı felçe çözüm olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Beyin ile kaslar arasındaki kablosuz bağlantı felçe çözüm olabilir
     
    İsviçre'de École Polytechnique Fédérale, Lozan'da gerçekleştirelen araştırmada Grégoire Courtine önderliğindeki uluslararası bir araştırma grubu beyin ve arka uzuvlar arasında kablosuz bağlantı kurarak felçli 2 maymunun yürümesini sağladı. 9 Kasım'da dünyaca ünlü bilim dergisi Nature'da yayınlanan araştırma, çeşitli teknolojileri bir araya getiriyor.
     
    Sistem, hayvanın yürüme isteğini algılayabilen bir beyin implantı, omuriliğin alt kısımlarına yerleştirilen ve kasları yürüme kaslarını uyarabilen elektrotlar ve son olarak da implant ile elektrotlar arasından iletişimi sağlayan bir kablosuz bağlantı ekipmanlarından oluşuyor.
     
     
     
    Bu yeni araştırma hayvanlarda yürüme yeteneğini geri kazandırmak için kablosuz beyin kontrolünün kullanıldığı ilk araştırma olma özelliğini taşıyor. Araştırma, bilim adamları tarafından yürütülen "tamamen implante edilebilir ve görünmez sistemlerle felçlilerde istemli hareketlerin sağlanması" amaçlı bir projenin parçası. 
     
     

    Temelde Kontrolü Beyin Kendi Sağlıyor 

    El-kol hareketlerinin aksine, yürümek omurilik tarafından bir parça bağımsız olarak kontrol edilen otomatik bir hareket. Bu araştırmacı grubu daha önceki çalışmalarında felçli bir sıçanın omuriliğini uyararak yürütmüşlerdi ancak o çalışmada araştırmacılar, farenin arka ayaklarını kontrol eden kukla gibiydi. Bu yeni çalışmada ise hayvanın beyni, yürümeyi kendi kontrol ediyor. Böylece maymunlar, sistem çalıştırıldığında dışarıdan yardım, komut vs. almaksızın felçli ayaklarını kullanabiliyor.
     
    Courtine ve Lozan Üniversitesi Hastanesinden Jocelyne Bloch, G-Therapeutics isimli bir şirket kurmuş durumda ve yaklaşık 40 milyon dolar bağış toplamış. Bu şirket henüz beyin implantıyla beraber kullanamasa da omurilik uyarma sistemleri üzerinde çalışıyor. Ayrıca ekip bir rehabilitasyon programının parçası olarak 8 insan denekle de sistemlerini test ediyor.
     







  • Bu sinir damarı zedelenmeleri için bir çözüm olabilir gibi gözüküyor. Ancak beyindeki damar tıkanıklıklarından kaynaklanan felçlere çözüm değil malesef. Çünkü öyle bir durumda beyinin ilgili kısmı hasar görüyor yani haberde bahsedilen vericinin alacağı sinyali zaten beyin üretemiyor olacak.

  • Brehhhh daha neler!

    Adım adım cyborg

  • Wireless sinyali hacklenirse şamatayı izle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    Wireless sinyali hacklenirse şamatayı izle



    en şerefs*z hackerların bile bunu yapmaya vicdanı elverir mi diyecektim de, insan insanlıktan çıktığında neler yapmıyor ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobylette -- 17 Kasım 2016; 16:30:28 >
  • Abi beyinden bacaga kac mt gozunu seveyim. Alici verici bilmemne kapana kadar cek kabloyu. Koy deri altina indir maaliyeti. Anlam veremedim acikcasi.



    Kablosuz daha islevsel olacak olsaydi. Tanri sinir hucresini yaratmazdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    Wireless sinyali hacklenirse şamatayı izle

    Bittin gitti bakmak arkana Allah Selamet versin
  • eğer bu olursa süper olur...

  • Bunun yerine sinirin tamamlanmasını sağlayamazlar mı? Kopan hasar gören yerleri köprüleyemezler mi? Veya sadece o bölgeye küçültülmüş bir karşılıklı wireless transferi yapan bir sistem yapılamıyor mu?
    Artı olarak hissetme sağlanamaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 17 Kasım 2016; 23:33:50 >
  • doktor ahtapot

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.