Şimdi Ara

Apple artırılmış gerçeklik desteğine sahip akıllı gözlük geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple artırılmış gerçeklik desteğine sahip akıllı gözlük geliştiriyor 
     
    Yakın zamanda Pokemon Go’nun artırılmış gerçekliğin gücünü ortaya çıkardığını ifade eden Apple CEO’su Tim Cook, bu teknolojiye yatırım yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtmişti. Geride bıraktığımız eylül ayında ise artırılmış gerçekliğin sanal gerçekliğe nazaran daha büyük bir potansiyel taşıdığını söyleyen Cook, böylelikle şirketin gelecek planları hakkında ilk sinyalleri verdi.
     
    Bloomberg’te yer alan habere göre giyilebilir teknolojiler konusunda Apple Watch’un ötesine geçmek isteyen teknoloji devinin Google Glass benzeri akıllı gözlük projesi üzerinde yoğun mesai harcadığı iddia ediliyor. Hatta artırılmış gerçeklik pazarının geleceğini derinlemesine araştırdığı ifade edilen Apple’ın, iPhone ile kablosuz bağlantı üzerinden uyumlu şekilde çalışacak ve telefondaki bildirimleri göz önüne getirecek gözlük geliştirdiği dile getiriliyor.
     
    Daha önce 3D haritalama ve artırılmış gerçeklik yazılımı konularında hizmet veren Metaio, PrimeSense ve Flyby gibi şirketleri satın alan Apple’a yönelik yayınlanan son iddiaların gerçeğe dönüşme ihtimali oldukça yüksek. En erken 2018 yılında karşımıza çıkması beklenen akıllı gözlüğün otomobil cephesindeki çalışmalarda olduğu gibi ertelenme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. 
     
    * Haberde kullanılan görsel temsilidir.
     
     

    Guiness Rekorlar Kitabı'na giren yerli drone: 








  • Apple bunu gözümüze soka soka satar.

  • Apple'ın öncü olmaktan çıkıp takipçisi olduğu bir konu daha.. Sen o eski sen değilsin...

  • Bu bir devrim.

  • "Patlayan iPhone 7 Plus faciasının ardından Apple..."
    Pardon Ekrem değilmiş :)

  • İlk Apple yaptı.

  • sonra diyecekler ilk biz bulduk...

  • i glass, glass s , glass s plus. şimdiden alışın beyler

  • goruntu aktarma icin guzel bir metod bulamazlarsa olmaz o is. tum VR sistemlerinin, google glass in sorunu kafadaki o agirlik. 20 yildan fazladir VR uzerine birseyler yapmaya calisiyorlar, halen daha olusturulan goruntu rahatin yakinindan bile gecemedi. dogrudan projeksiyon sistemlerini gelistirebilir, standart bir gozluge entegre edilebilen ufacik bir hale getirebilirseler o zaman tamam derim, yoksa hic ugrasmasinlar, bizi de heveslendirmesinler.

    yillardir oldugunu soyleyenler; yillardir olan sey copten baska birsey degil. gercekten kullanilabilir bir urune cevirebilirseler bunu ben sahsim adina apple bulmus gibi kabul ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.