Şimdi Ara

Hyperloop One projesinden ilgi çekici konsept görseller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hyperloop One projesinden ilgi çekici konsept görseller


    Elon Musk’ın en çılgın projelerinden birisi olan süper hızlı yeni nesil ulaşım projesi Hyperloop One, geçtiğimiz günlerde Dubai yetkilileri ile imzalanan ortaklık anlaşması sayesinde yeniden gündeme gelmişti. Dubai Emirliğinde projenin hangi unsurlara sahip olacağı bir galeriyle duyuruldu.


     


    Süper Hızlar


     


    Hyperloop One olarak adlandırılan ulaşım projesi oldukça uzun bir zaman önce tanıtılmıştı. O dönem ilk teknik detayları paylaşılan Hyperloop projesinin aslında hayata geçebilmesi için çok uzun bir zaman dilimi olduğu düşünülüyordu ancak Musk oldukça hırslı ve yoğun bir gayret gösteriyor.


     


    Hyperloop projesi, alüminyum kapsül içerisinde saatte 1200Km'ye varan hızlarda yolcu ve kargo taşıyabilen bir sistemi tanımlıyor. Hyperloop için kullanılacak araçların yüksek hızlara çıkması için özel bir alan yaratılırken sürtünmeleri en aza indirmek amaçlanıyor. Bu sayede yüksek hızlara ulaşabilmek ve bu hızlarda seyahat edebilmek için artık çok fazla enerji gerekmiyor.


     


    Hyperloop projesinin öne çıkan avantajı ise bu yüksek hızlara çıkmak için çok fazla enerji harcamayacak olması. Bunu da kapsülün iç aksamını düşük basınçlarda tutarak, risk meydana gelmeden sürtünmeyi en aza indirerek başaracak. Sistem ayrıca kapsülün ön ve arkasına havayı aktif olarak transfer eden kompresör fanları yerleştirerek de sürtünmeyi azaltmayı planlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Huawei durmuyor, yeni bir amiral gemisi daha geliyor

    Projede raylar 50-100 metre yukarıya ve merkezlerden uzak alanlara konumlandırılacak. Böylece mevcut yapılara en az rahatsızlık verecek bir rota izlenecek.


     


    Bazı hızlı tren projelerinde gördüğümüz gibi Hyperloop kapsülleri elektromanyetik mıknatıslar ile havada asılı kalarak ilerleyecek ve böylece yüksek hızlara ulaşmak mümkün olacak. Duraklara yaklaşıldığında ise yine elektromanyetik mıknatıslar ile kapsül yavaşlatılacak ve oluşan kinetik enerji arka kısım tarafından emilecek.


     


    Projenin temel noktası ise hızlanmak için çok uzun mesafelere gerek duyması. Aktarım hatlarının buna göre şekillendirilmesi gerekiyor. Mesafe arttıkça kapsülün daha çok hızlanması ve maliyetlerin düşmesi sağlanıyor. Elde edilen bu tasarım ile kaza veya raydan çıkma ihtimali azaltılıyor.


     Hyperloop One projesinden ilgi çekici konsept görseller


    İç kapsül ise sis veya kar gibi dış hava koşullarına karşı geçirmezlik arz ediyor. Kapsülün kalınlığı yaklaşık 2.5cm ve böylece bükülmelerin de önüne geçiliyor.


     


    Görseller Geldi


     


    Hyperloop One projesinin 2021 yılında ilk yolcularını taşıması bekleniyor. Elbette bu süre işler yolunda gittiği takdirde geçerli. Dubai Emirliği proje için oldukça hevesli ve her türlü desteği vermeye hazır. Bu bakımdan projenin tamamlanması konusunda büyük beklentiler oluştu.


     


    Dubai ve Abu Dhabi arasındaki 150 kilometrelik mesafeyi 12 dakikada kat edecek olan Hyperloop One, tasarım itibariyle de bir şaheser olmaya aday. Yayınlanan ilk görsellerde de bu muazzam yapının bileşenleri net bir şekilde görülebiliyor. Duraklar Burj Khalifa, Etihad Towers gibi ikonik mekanların olduğu yerlere konumlandırılacak.


     


    Büyük terminaller Hyperportals olarak adlandırılmış. Bu portallar aşağı doğru tasarlanmış ve yolcular girerken tüm portalı yukarıdan seyredebiliyor. Her bölgenin yer yapısı farklı olduğu için portallar da buna göre tasarlanıyor. Bu bakımdan portallar arasında farklılık olabiliyor.





    Ayrıca Bkz.Hyperloop One: Yeni nesil süper hızlı ulaşım aracı

    Bunun haricinde durak konusunda da çılgın bir proje bulunuyor. Pod adı verilen bu ulaşım araçlarına binmek isteyenler, küçük Pod olarak tanımlanan ulaşım araçlarına biniyor ve merkez üniteye geliyor. Burada küçük Pod ana üniteye bağlanıyor ve yolcu yerinden kalkmadan devam ediyor. Son durakta ise küçük Pod ayrılıyor ve yolcuyu indiriyor.


     


    Burj Khalifa, Dubai havalimanı gibi pek çok noktada bu duraklardan olacak. Yolcular Pod içerisinde özel raylardan bu duraklara geçecek ve inecek. Pod üniteleri de farklı tasarlanmış. Örneğin yolcuların birbirini daha az göreceği ve yalnız seyahat edeceği Lounge adında Pod bulunuyor. Ekip olarak seyahat edenler için ise Group adında Pod üniteleri hazırlanmış.


     




    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Hyperloop One galerisi
    Hyperloop One galerisi
    Hyperloop One galerisi
    Hyperloop One galerisi
    Hyperloop One galerisi
    Hyperloop One galerisi
    Hyperloop One galerisi
    Hyperloop One galerisi
     


     


     


     







  • Elon Musk'a deli diyenler birazdan gelir.

  • Adam muazzam bir girişimci. Bu arada ismi İlon diye telaffuz ediliyor, elon değil arkadaşlar. İlon mask, dediniz mi tamamdır. Hani merak eden olur diye yazdım

  • Khalifa'yı gördün mü aklına Mia Khalifa geliyorsa sen de bizdensin...

  • Dünyadaki diğer zengin ve görgüsüz insanları görünce bu adamın yaptıkları umutlandırıyor...En azından insanlık adına bir şeyler düşünüp, tasarlayıp ortaya koyuyor...Bunlara belki şuan erişemiyoruz, belki hiç erişemeyeceğiz...Fakat en azından fikir veriyor ve öncü oluyor...

  • Bu adam ne içiyor? Yada ekibinde bi kafası fazladan çalışan (artık nzt mi kullanıyor) biri var. Reklam ve finans işleri için Elon çıkıyor. Edisonun teslayı kullanması gibi.

  • Filmin adı aklıma gelmedi ama, dünyanın içinden bir tünel geçiyordu bir uçtan diğer uca oldukça hızlı seyehat ediliyordu, konuyu okuyunca o aklıma geldi

    hatırlayamadım şuan ismini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herhangibirey -- 16 Kasım 2016; 9:20:53 >
  • duraklarda yolcu modüllerinin indirme-bindirme yaptığı ana ulaşım taşıtının ise bunları gelirken modül bırakma,geçerken ise modüllerin manyetik hızla fırlatılarak yakalaması esasından hareketle duraksamadan süre ve durma kalkma maliyetinin olmadığı en randımanlı sistemi bizim yapmamız hayaliyle ZOR DEĞİL kopya eden değil-yaratan olalım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.