Şimdi Ara

FriendFinder ağı hacklendi 400 milyon hesap ortalığa saçıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FriendFinder ağı hacklendi 400 milyon hesap ortalığa saçıldı


    Son dönemde büyük platformlara karşı yapılan siber saldırıların yüz milyonlarca hesap bilgilerini açığa çıkardığına şahit oluyoruz. Henüz Yahoo’nun başına gelenler sıcaklığını korurken başka bir dev platformdan tedirgin edici haberler var.


     


    Dünyanın En Büyük Yetişkin Ağlarından Birisi


     


    Dünyanın en büyük partner bulma ve eş değiştirme platformu olarak görülen FriendFinder ağı siber saldırıya uğradı. Ağ içerisinde bulunan pek çok siteden toplamda 412 milyon kullanıcının hesap bilgileri çalındı. Platformun yaklaşık olarak 700 milyon kullanıcısı bulunuyor.


     


    Ağ içerisinde bulunan AdultFriendFinder sitesinden 300 milyon, Cams.com sitesinden 62 milyon, Penthouse.com sitesinden 7 milyon, Stripshow sitesinden 1.4 milyon, iCams.com sitesinden ise 1.1 milyon kullanıcı hesabı çalındı.


     


    Saldırganların yerel bir dosya ekleme açısından faydalanarak tüm veri tabanına erişim elde ettiği ifade ediliyor. Bu noktada ağın veri saklama çözümlerinde de büyük ihmallerin olduğu belirtiliyor. Örneğin kullanıcı şifreleri korumasız düz metin dosyalarında saklanıyor veya çok zayıf SHA1 algoritması ile şifreleniyor.


     


    Yine hesabını silen 15 milyon kişinin verilerinin henüz silinmemiş olduğu dile getiriliyor. İlginç bir nokta da bir süre önce Penthouse Global Media şirketine satılan Penthouse.com sitesinin tüm kullanıcı girişlerinin halen saklanıyor oluşu.


     


    Ayrıca Bkz.Gelecek yıl OLED ekran ve flash bellek darlığı yaşanacak

    Henüz elde edilen kullanıcı verilerinin internet dünyasında paylaşılmadığı tahmin ediliyor bununla birlikte büyük bir şantaj dalgasının başlayabileceği düşünülüyor zira milyonlarca hesabın mahrem konuları artık kötü niyetli kişilerin eline geçmiş durumda.


     


    Dünyanın en büyük ziyaret trafiğine sahip ağlarından birisinin bu derece zayıf yöntemler ile korunuyor olması da ayrı bir tartışma konusu. Ağ yöneticileri gerekli kurumlarla ortak hareket ederek saldırıyı soruşturmaya başladıklarını duyurdu.


     







  • Sanallaşmayın, sosyalleşin mesajı mı vermek istemişler acaba? :D İleride sanal gözlüklerle insanlara bir ömür geçirtecekler. İnsanlıktan çıkacağız git gide. Hayal aleminde yaşayacağız. Tam da bugün bir bakıma aynı şeyleri yaşıyor değil miyiz aslında? Ne tesadüf değil mi? Herkes hayallere bilerek itiliyor gerçekleri saklamak için. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmith -- 14 Kasım 2016; 12:4:37 >
  • terbiyesizliğin sonu bu olur, eskiden ne güzel görücü usulu evlenirdik :)))

  • 2.İcloud vakası mı geliyor :)....

  • şu sitelerde takılanlara gram üzülmem, geçmiş olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.