Şimdi Ara

ses sisteminin hoparlör kablolarına led bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Benim sorunum biraz garip gelebilir ama kafaya koydum işte uğraşmadan duramıyorum. Şimdi... Bilgisayarda müzik dinlerken kendimi kaybettiğim için odama ufak tefek ışık tertibatı yaptım. Sese duyarlı spotlar, yanıp sönen flashlar neon flnda yapıcam ama ondan önce ledlerden yapacağım çubuklar isitiyorum. Bir tane ses siztemi alıp bunun hoparlörlere giden kablosunun ucuna hoparlör değilde paralel olarak bağlanmış bir dizi led bağlamak istiyorum. İyi bir ayar çekincede hedefin bu ledlerin parlaklığının çalan şarkıya göre değişmesini sağlamak. Şimdi bizene bundan diyenler için; yapıma başlamadan önce bu ses sistemlerinden kolonlara ne kadar volt elektrik gidiyor onu bilmiyorum. Sonrasında ledlere bağladığımda ledi sürekli yakarsa ne yapabilirim?



  • bilim ve teknik dergisi ocak ayı sayısında güzel bir devre verdi, yarlanmanı tavsiye ederim. aşağıdaki adresten görebilirsin, ama eski sayıyı almanı tavsiye ederim, çünkü 2006 sayılarını içeren CD veriyor.

    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/24/rgb_LED.pdfii
  • Vumetre devresi senin işini görür.
    http://www.antrak.org.tr/gazete/122000/vumetre.gif
  • quote:

    Orjinalden alıntı: can_1981_

    ben yaptım oldu fakat sadece yüksek ses de açılınca ledler yanıyor düşük sesde yanması için ne yapmam gerek cevap lütfen :(


    bizim forumdada vardı

    gayet basit açık anlatımlı


    http://forum.donanimhaber.com/m_16307109/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.