Şimdi Ara

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ufukta göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ufukta göründü


    Son mali tablolar da gösterdi ki bu yıl Nvidia üst seviye grafik segmentinde yalnız kaldı. AMD’nin daha çok fiyat-performans çizgisine yönelmesi GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarının başarılı satışlar yapmasına neden oldu. Haliyle Nvidia da son çeyrek tablolarında kar rekoru kırdı.


     


    GeForce GTX 1080 ekran kartının piyasaya çıkması ile birlikte GTX 1080 Ti söylentileri de başlamıştı ancak aylardır herhangi bir gelişme yok. Zaten üst seviyede Nvidia’nın yalnız kalması bu önemli silahı bir süre daha bekletme imkanını da vermiş oldu.


     


    İlk İşaretler


     


    Hintli Zauba nakliyat veri tabanında ortaya çıkan veriler, GTX 1080 Ti ekran kartının test sürecine başladığını gösteriyor. Genelde teste giden ürünlerin 2 veya 3 ay içerisinde piyasada olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan GTX 1080 Ti için en erken gelecek yıl başlarını beklememiz gerekecek.


     


    Daha önce de olduğu gibi GTX 1080 Ti ekran kartı, orijinal modelin temel aldığı grafik biriminden farklı olacak. GTX 1080 bilindiği üzere GP104 grafik çekirdeğini temel alıyordu. GTX 1080 Ti ise GP102 çekirdeği üzerinde yükseliyor yani Nvidia Titan X ile aynı kulvarda.


     


    Pascal tabanlı Nvidia Titan X bilindiği üzere üst seviye oyunculara ve profesyonellere hitap eden bir ekran kartıydı. Bu bakımda kısıtlı bir bölgede piyasaya sürüldü ve fiyatı da yüksek tutuldu. GeForce GTX 1080 Ti ise özellikleri biraz daha kırpılmış ve daha düşük bir fiyat etiketi ile son kullanıcıya sunulmuş olacak.


     


    Biraz Daha Düşük Fiyat


     


    Hem veri tabanındaki bilgiler hem de daha önceki sızıntılara bakacak olursak GeForce GTX 1080 Ti ekran kartında 10GB GDDR5X bellek olacağını söyleyebiliriz. 384-bit bellek veri yolu ile 480GB/s bant genişliğine ulaşması beklenen ekran kartında 3072-3584 arasında CUDA çekirdeği olacağı tahmin ediliyor. Saat frekansları da düşürülecek. Böylece kayar nokta performansı da 11TFLOPS olan Pascal tabanlı Titan X ekran kartından bir miktar daha aşağıda olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Duvar kağıdı tarzında OLED ekranlar gelecek sene piyasada olabilir

    Yukarıda da bahsettiğimiz gibi GeForce GTX 1080 Ti veya nihai ismi her ne olacaksa, GTX 1080 ekran kartından daha güçlü bir model bizi bekliyor. Nvidia’nın fiyatı 999$ gibi bir seviyede tutarak yine üst seviye oyuncuları ve profesyonelleri çekmeye çalışacağı tahmin ediliyor. Ayrıca üretim hacmi ve pazar sayısı konusunda da Titan X’e göre daha geniş olacak. Muhtemelen Nvidia’nın bu yılın sonunda gelmesi beklenen AMD Vega tabanlı üst seviye ekran kartına göre şekil alacağını söyleyebiliriz. 


     







  • 5000 tl satılır heralde
  • Bu karti geçebilecek tek kart ipon 7 nin dahili ekran kartidir

  • 384bit veri yolu ile nasıl 10 GB bellek adreslenebildiğini biri bana açıklayabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    384bit veri yolu ile nasıl 10 GB bellek adreslenebildiğini biri bana açıklayabilir mi?

    bellekler o kadar hızlı çalışıyor demek ki 384 bit veriyolu yeterli geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 13 Kasım 2016; 19:08:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    384bit veri yolu ile nasıl 10 GB bellek adreslenebildiğini biri bana açıklayabilir mi?

    1000 serisinde yeni sıkıştırma algoritması kullanılıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    384bit veri yolu ile nasıl 10 GB bellek adreslenebildiğini biri bana açıklayabilir mi?

    Güncel ekran kartlarında adresleme için 64bit işaretçi kullanılıyor. Eğer 10GB'ı 384 adet bağlantıya nasıl ayırdıklarını soruyorsan bazı çipler aynı bağlantıyı paylaşıyorlar.
  • ha gayret biraz daha zorlasalar saat başı ekran kartı çıkaracaklar...

  • 3500 tl civarı kart satılır..

  • 999 dolar olduğu için tişikkirler Nvidia, 1000 dolar olsaydı alamazdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 1050 yi alamadık fakirlikten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aspirin_00

    ha gayret biraz daha zorlasalar saat başı ekran kartı çıkaracaklar...

    her çıkanı almak zorunlulluğu mu var :D azcık görüntü kalitesinden ödünç verip 970 gibi 470 gibi kartlarla 2 3 yıl idare edilebilir bence 4k da herşey fll takıntısı olan adam varsa vericek alıcak bende öyle bişiy yok mediumda 60 fps üstü alıyım fhd de yeter
  • fazla hızlandı bu kartlar sanki :)...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    384bit veri yolu ile nasıl 10 GB bellek adreslenebildiğini biri bana açıklayabilir mi?

    Aga ne soru sormuşsun ya... 3 tane birbirinden anlamsız cevap gelmiş. Gerçi sonuncusu çok kötü değil ama o da yanlış. Güncel (Finfet gpular) 32 bit bellek kontrolcü kullanıyorlar. O da ordan kaybetmiş. Aslında geri kalan kısmı da pek doğru değil.

    Neyse esas mevzuya gelelim. Büyük ihtimal oraya bilgi yanlış girildi. Titan'la aynı pcbyi kullanacağından 384 bit yazılmış olabilir. Gerçekte 320 bit ve 10 gb olması gayet mümkün gibi görünüyor. Yahut 384 bit ve 12 gb da olabilir. Şimdiye kadar Titan ile alt model arasında veri yolu farkı olmadı.

    Eğer bilgiler doğruysa, yukarda yanlış dediğim arkadaşın söylediğine gelebilir iş. O da farklı kontrolcülerin farklı miktarda belleğe erişebilmeleri demek. Nvidia öyle bir şey yapabiliyor. İlk gtx550ti'da yaptı, sonra 660, 660ti'da devam etti. Ama orda mesele, 3x oranında olan bellek miktarını 4x oranına çıkarma şeklindeydi. Burda ise 3x olan bellek miktarını 5x oranına çıkarma durumu var. O da pek olası gelmiyor. Sorunlara gebe olabilir. Hiç uğraşmadan 320 bit + 10 gb veya 384 bit + 12 gb çok daha kolay görünüyor.




  • hbm2 mimarisi ?
  • lan bastıracam parayı alcam en son seviye ama...
    ilk önce dolar 2.5 tl olsun. yoksa hayal. 999$=3750 tl.

  • asosyal mühendis kullanıcısına yanıt
    Ülkemizdeki vergileri ve diğer katkıları hesap etmeden fiyat hesaplaması yapıyorsunuz sanırım yoksa ülkemizdeki ekran kartı ve diğer teknolojik ürünleri lanse edildiği fiyat üzerinden yada yakın olacak şekilde fiyatlandırılmıyor,vergisi-kuru vs. derken fiyatlar uçup gidiyor o yüzden bu kartın ülkemizde 3750 gibi rakamlara satılması çok zor bir ihtimal geçen neslin Titanı 1000 $ etikete sahip olmasına rağmen üstelik ülkemiz için tavsiye edilen fiyatıda önceden paylaşılmasına rağmen bu fiyatın çok çok üzerinde epey pahalı rakamlara alıcısını bekledi eğer buradaki fiyatlar uygun olsa insanlar yurtdışından kart almayı bırakır buradaki teknolojı mağazalarından bu tür kartları alırlardı.Bu kartı ülkemizden alacaklar için epey cep yakacağı ortada işin dahada üzücü yanı ise bu kadar para ödenip bir sonraki nesle en yakın çıkan üst seviye kart bu olacağından çıkışının ardından uzun bir süre geçmeden bir sonraki neslin x70 modeline geçildiğinde göreceği değer kaybı.

    Ne dolar bu gidişle 2.5 i görür nede bu kartın fiyatı 3xxx TL li rakamları bu nedenle uzun bir süre bu rakamlar hayallerde olacak taki bir sonraki neslin x70 modeline kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 14 Kasım 2016; 5:1:1 >




  • Hayaller 1080Ti Hayatlar 1050

    Velkam tu Türkiye

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    hayatlar 660 ti
  • Tavsiye edilen fiyatı 999 dolarsa burada ki fiyatı 5bin, 6bin arasında olur. Eğer 4K kullanmıyorsanız ya da 60hz üstü monitör sahibi değilseniz hala en iyi seçenek 1070 gibi gözüküyor. Açıkçası hep Nvidia'ın ti versiyonlarından gitmiş biri ve şu an 980ti sahibi biri olarak 1080ti'yi merakla bekliyordum ama doların bu kadar yükselmesi ile almayı tercih etmeyeceğim gibi gözüküyor zaten 60hz monitör sahibiyim. Yurt dışında ufak bir indirim olur da 3.200, 3.300 gibi fiyatlara gelirse alabirim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.