Şimdi Ara

Nvidia’dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor üstüne rekor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia’dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor üstüne rekor


    Bu yıl Pascal mimarisiyle grafik pazarındaki en güçlü hamlesini yapan Nvidia, yatırımın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreği firma açısından rekor üstüne rekorun kırıldığı bir dönem oldu.


     


    Kar Adeta Patlama Yaptı


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde toplam 2 milyar dolar gelir elde edildi. Çeyrek bazda yüzde 40, yıllık bazda ise yüzde 54 civarında artış yaşandı. Üst seviye ekran kartları sayesinde kar marjını yüzde 59 seviyesine çıkaran firma karlarda rekor kırdı.


     


    Firmanın faaliyet karı bu dönemde 632 milyon dolar oldu. Çeyrek bazda yüzde 100, yıl bazında ise yüzde 160 artış yaşandı. Net kar ise 542 milyon dolar oldu. Çeyrek bazda yüzde 108, yıl bazında ise yüzde 120 artış kaydedildi.


     


    Bu dönemde firmaya en çok kazandıran elbette GPU bölümü oldu. Bölüm toplamda 1.7 milyar dolar elde ederken yıl bazında yüzde 52.9 artış yaşadı. Veri merkezi yapay zeka bölümü ise yüzde 300 artışla 240 milyon gelir elde etti.


     


    Ayrıca Bkz.iPhone 7 Jet White söylentileri

    Firmanın otomotiv bölümü de oldukça başarılı. Kısa süre önce Tesla ile Pascal tabanlı Drive PX2 bilgisayar sistemi tedariği konusunda ortaklık yapan bölüm yüzde 60 artışla 127 milyon dolar gelir getirdi.


     


    Yılın dördüncü çeyreği için beklentiler de yükselmiş durumda. Piyasaya yeni çıkan GTX 1050 Ti ve ardından gelecek GTX 1050 haricinde en güçlüsü olan Nvidia Titan da daha fazla ülkeye gidecek. Kurumsal tarafta da firmanın büyümesini sürdürmesi bekleniyor.


     



  • En cok kar orani nerede? Ust duzey kartlarda 1070 ve 1080 gercek ust duzey oyunculari icin nimet seklinde geldi... Cok seri bir sekilde satti cunku amd de karsisina kart yok. Amd 480 ile 1060 3gb in uzerine bindi, 470 de butce odakli oyuncular icin guzel bir kartti. 1050ti, 300w 350w psu su olanlar icin yeni 750ti, guzel isler yapabilir...



    Amd nin problemi amiral gemisi cikarmamakti ki bu saatten sonra cikarsa da zaten kart bekleyen 970 kullanan 980 kullanan adamlar coktan 1070 leri aldi pek de anlami kalmadi bence..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal değil mi? Adamlar koyuyorlar en yüksek fiyatı sonra bu tavan fiyata indirim yapıyorlar, sonra da MSI, ASUS gibi firmalara reklam yaptırıp sattırıyorlar. Olay bu.

    AMD neden böyle yapmıyor? Neden çıkardığı tüm ürünler F/P ürünleri?
  • Nvidia’dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor üstüne rekor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkayjan

    Normal değil mi? Adamlar koyuyorlar en yüksek fiyatı sonra bu tavan fiyata indirim yapıyorlar, sonra da MSI, ASUS gibi firmalara reklam yaptırıp sattırıyorlar. Olay bu.

    AMD neden böyle yapmıyor? Neden çıkardığı tüm ürünler F/P ürünleri?

    Bir AMD fanboyunun feryadını dinlediniz, şimdi reklamlar...
  • Nvıdıa Vıralıne devam



    Nvıdıa bıle sızın kadar reklamını yapmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd 480'le orta sınıfa yönelik hamle yapınca bunu çok doğru, çok akıllıca hamle diye niteleyenler nerde acaba? Mevzu aslında tam olarak şöyle:

    Nvidia’dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor üstüne rekor

    @berkayjan

    Bak sonunda bir anlık bile olsa Amd fanatikliğinden sıyrılıp azcık mantıklı şeyler sormaya başlamışsın. Amd hd3000 serisiyle aynı şimdiki gibi "ben küçük gpu yapıp orta sınıfa oynayacam, voliyi vuracam" kafasında takılmaya başladı. Sonra o hamle bir süre tutacak oldu. Ama fiyata oynadığı için Amd kar yapamadı. Sonrasında da zaten gpu takımı yavaş yavaş dağıldı. En son bu kafadan vazgeçtiler ama atı alan üsküdarı geçti. Verimli şekilde büyük gpu yapmak ciddi bir deneyim istiyor. O deneyime sahip adamlar önce küçük orta sınıf gpular yapma fikrine kapılıp ardından da başarısız olunca batan gemiyi birer birer terkedince, Amd büyük gpu yapma işine belli bir süre girişemedi. Sonrasında Hawaii'yi yaptı ama Nvidia'nın gpularına göre daha küçük olmasına rağmen şimdiye kadarki en fazla gücü tüketen ve en fazla ısınan hem de hız kaybına uğrayan garip bir gpu oldu Hawaii. Demek ki yıllarca bakmayıp sonra hadi bir deneyelim deyince o kadar kolay olmuyor üst seviye ürün yapmak. Fiji çıktığında da farklı bir şey olmadı. Nvidia'nınkiyle nerdeyse aynı boyutta gpu yaptı, onu da 600mm civarında tutabilmek için ropu kıstı, dpyi çıkardı, hbm ile geliştirdi, yetmedi su soğutma ile anca soğuttu. Sonuç? Yine Nvidia'nın kartlarının gerisinde kaldı. Şimdi siz Vega çıkınca bütün her şey değişecek mi sanıyorsunuz?

    Edit: Bir de Nvidia o kadar güçlü bir konuma geldi ki; daha önce bu kadar hızlı şekilde kartı çıkarıp tüm serisini güncellememişti sanırım. 6 ayda 7 tane farklı masaüstü model çıkardı. Hem de bunlar her seviyeden gpular kullanıyor. En üst seviyeden en alt seviyeye 4 farklı gpu. Üzerine de bunların mobil sürümleri. Hem de masaüstü kartlar benzer performansa sahip olacak şekilde. Hatta bir de geforce modeli olamayn gp100 var. Amd'ye bakıyorsun 3 tane masaüstü kart çıkardı. Bunun için Aralık'tan beri pr kasıyor. Bunların kısmen notebook modellerini de çıkardı. Hepsi bu. Nvidia'yla bu şekilde rekabet etmesi mümkün mü? Adamlar rekabetsiz ortamda tabi böyle kar edecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 12 Kasım 2016; 14:52:52 >
  • Güncelleme bazında da hayal kırıklığı rekoru kırdı ilginçtir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu amd ne zaman toparlanacak arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Amd 480'le orta sınıfa yönelik hamle yapınca bunu çok doğru, çok akıllıca hamle diye niteleyenler nerde acaba? Mevzu aslında tam olarak şöyle:

    Nvidia’dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor üstüne rekor

    bakiyorum bakiyorum nerde bu 480 diyorum dipteymis :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta alt seviyede f/p kartlarından kazandğı para 1'se 1070 ve 1080 gibi kartlarda 10'dur o seviyede nvidia tekel kalınca bu kar oranları şaşırmadı istersen 10 milyon tane 480 sat adam 1 milyonla seni yakalıyor asıl korktuğum tarafa nvidia iyice tekele kayıyor kafasına göre fiyat koyuyor bir nvidia kullanıcısı olarak sıkıntı benim için rekabet ortamı her zaman olmalı...

  • Kaliteden ödün vermeyenlerin tercihi Nvidia'dır. Katılanlar +

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde rakibim Amd olsa bende patlama yaparım..

  • Amd'nin 400 serisi ile gtx 1070'e rakip bir kart çıkartmasını bekledim.

    Çıkarmadılar gittim gtx 1070 aldım.

    Sorun amiral gemi denecek modelleri olmaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir kart üretip satıcaksın kural budur.Amd performansta geride kaldı sonucu da doğal olarak bu oldu

  • Amd tamamiyle konsol marketine yonelmis durumda zaten Polaris konsol gpusuydu, Pc marketinde sifirlanmayayim diye de oraya cikarildi dusuk kar marjiyla ve amacina ulasti. Amd esas patlamayi Ps4 pro ve yeni Xboxla yapacak. Vega ve Zende duruma gore katkida bulunacaktir

  • amd ne zaman üst sınıfta nvidia ya rakip olabilicek bir kart çıkartırsa rekabetde anca o zaman başlar..

  • matematikte mi sıkıntı var yoksa ben mi anlamadım?
    2milyar dolar ciro ve kar marjı %59 ise, brüt karın $820M usd yapması lazım $632M değil.
    Gerçi haberin orjinalinde bulunan tabloda o da $639M ya neyse.

  • amd uyumaya devam etsin 2018 de 1070 denk kart çıkartır belki
  • Ürünü yarı fiyatına da satsa 2 katına da satsa ekran kartı kullanıcısı sayısı belli. 2 katına sattığı üründen bir kaç kat kar elde edebiliyorsa neden ucuza satsın.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.