Şimdi Ara

Maliye Bakanı’ndan ÖTV iddialarına yalanlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maliye Bakanı’ndan ÖTV iddialarına yalanlama

    Sosyal medyada sektör yetkililerine gönderildiği iddia edilen bir görsel, ÖTV konusunda gündemi bir anda farklı bir noktaya taşımıştı. DonanımHaber forumlarında paylaşılan mail’deki bilgiler ile ilgili olarak üstü kapalı bir açıklama yapan bakan, bahsi geçen bilgilerin düzenlemelere dair gerçeği yansıtmadığını belirtti.

     

    Vergilendirmeye ilişkin detaylar oluşturulurken piyasadaki ortalama fiyat yoğunluklarına göre bir belirleme yapılacağını belirten Naci Ağbal, alım gücüne göre alt seviyede kalan araçlardaki vergi diliminin aşağı çekilebileceğini belirtti.

     

    Sektördeki yetkililerden gelecek bilgileri de dikkate alacak olan düzenlemede motor hacmi kriteri yine devam edecek ancak aynı motor hacmine sahip bazı araçlarda fiyat indirimleri bazı araçlarda ise yükselmeler olabilecek.

     

    Bazı Modellere İndirim Gelebilir 

    Bilindiği üzere ülkemiz son dönemde tam bir 1.6 dizel otomatik araç cenneti haline geldi. Özellikle bu tür yoğunlukların yaşandığı seviyede farklı kriterlere dikkat edilerek çalışmalar yürütülecek. Örneğin 1.6 dizel motora sahip bir D sınıfı bir otomobilde ya da SUV’de fiyatlar artabilecekken C ya da B sınıfı modellerde fiyatın da etkisi ile vergi oranı daha da aşağı çekilebilecek.

     

    Düzenlemelerin vergi sisteminde bir infiale neden olmadan gerçekleştirileceğini ve sektörü küçültmeyip büyütmesi üzerine kurgulanacağını vurgulayan bakan, özellikle orta ve uzun vadede yansımaların satışları artırıcı etki yaratacağına inandığının altını çiziyor.

     







  • Bunlar ne diyorsa siz tam tersini anlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General. -- 11 Kasım 2016; 12:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsi geçen oranlar gerçeği yansitmiyor demiş sayın bakan, bundan benim anladığım o oranlardan da beter bi düzenleme geliyor..

    "O oranlar gerçeği yansitmiyor, 20 bin lira zam mı lan"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 11 Kasım 2016; 10:26:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalanlama geldiyse 1-2 aya kesin zam gelir :D

  • bence hepsine %145 koyulsun artik cani gonulden istiyorum bunu misss trafikde 1.6 traktor kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke şu b sınıfının fiyatlar düşsede polosunu 82 bine itelemeye çalışan ve insanları azarlayan o yüzsüz insan belki akıllanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım gerçekleşir
  • şimdiye kadar ne yaptılarsa hep biz ezilen olduk. konu para olunca kimseyi tanımazlar. siz zannediyor musunuz b sınıfına kadar olan arabalarda cok cüzi bi otv alınacak? cıkıp diyemiyorlar zaten biz kdv alıyoruz ötv yi kaldırıyoruz diye... zaten benzinden alıyoruz mtv den alıyoruz oradan alıyoruz buradan alıyoruz ötv yi kaldırdık diyemiyorlar. hic ümidim yok. gene ezilen taraf biz halk olacağız. yüzde 20 mi gelir yüzde 50 mi gelir bilemem ama zam yolda... paraları kalmadı. bütün isadamları kendi cevrelerinden onlardan para alamıyorlar. meclis zaten özel sektörün merkezi gibi. herkesin fabrikası var işçi icin yasa cıkartmıyorlar vs. zenginden alamadıgını orta ve alt sınıfa yükleyip zaten kaşıkla verdigi parayı da geri alma derdindeler. yazıklar olsun..!

  • Siz korkmayın biz acıtmadan oturtacaz demek istenmiş burda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (ctrl+v)
    %50 ÖDESİN !

  • Az yakıyor diye donanımsız Dacia Duster aldık paramızın yettiği kadar. Şimdi gidip de bu SUV lüks araca girer diye vergiyi arttırırlarsa artık bir şey diyemiyorum. Vergi artacaksa paket bazında ve marka bazında değerlendirin bari.

  • Motor hacmi 1600cc'ye kadar olan araçlarda ÖTV

    55.000TL kadar %45
    55.000TL üstü %74

    Motor hacmi 1601cc ve 2000cc arası olan araçlarda ÖTV

    160.000TL kadar %90
    160.000TL üstü %120

    Motor hacmi 2001cc üstü olan araçlarda ÖTV

    200.000TL kadar %145
    200.000TL üstü %168

    Bu arada buradaki ÖTV oranları aracın çıplak fiyatı yani plaka, tescil, bandrol, ÖTV, KDV hariç fiyatı üzerinden belirlenecek ve aynı zamanda tüm hafif ticari araçlarda da ÖTV %15'den %20'ye çıkacak.

    Duruma örnek vermek gerekirse;

    Citroen C4 1.6 BlueHDi Confort EAT6 anahtar teslim liste fiyatı 90.550TL ama plaka, tescil, bandrol, ÖTV, KDV hariç çıplak fiyatı 52.900TL yani bu araç %45 vergi dilimine girecek.

    Citroen C4 1.6 BlueHDi Exclusive EAT6 anahtar teslim liste fiyatı 103.150TL ama plaka, tescil, bandrol, ÖTV, KDV hariç çıplak fiyatı 60.000TL yani bu araç %74 vergi dilimine girecek.

    Ha birde şu var Citroen C4 1.6 BlueHDi Exclusive EAT6 araç %45 güncel vergi dilimiyle 103.150TL ama yeni vergi sisteminde aracın çıplak fiyatı 60.000TL olduğu için %45 vergi dilimi yerine %74 vergi diliminden hesaplanacak ve araç olacak size 123.000TL

    C4 ile ilgili hesaplamayı kaba taslak yaptım, anlatmak istediğim aslında şu, aynı otomobilin baz ve üst donanım seviyesi farklı ÖTV vergi sistemine tabi olacak eğer bu saçma sapan vergi sistemi onaylanırsa.

    Dünyanın en saçma sapan vergi sistemi gelecek arkadaşlar gelirse ve araç alacaksanız elinizi çabuk tutun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 11 Kasım 2016; 15:10:25 >




  • Dolar $3,27. Euro €3,56 elinizi çabuk tutun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daerohn

    söylediğim gibi olay tamamen bizim araç satma derdindeki dağıtıcıların balonu çıktı. bu şerefsizler ne sokabilirsek kârdır mantığı güttüklerinden bu tarz YALAN haber ile millete elindeki stoğu iteleme derdinde.

    Hocam otomotiv sektöründe çalışıyorum stoğu iteleme diye birşey söz konusu değil ve yazdığım yeni ÖTV düzenlemesi için bizede bilgi geldi ama ne zaman yürürlüğe sokacaklar bilmiyoruz yeni sistem yazdığım gibi olacak yani.
  • Haber mühim değil de haberin görseli beni benden aldı. Üstte accord altta S2000
  • Aman kaliteli, iyi bir şey almayalım. alışkanlık yapar sonra bize.

  • Gündemdeki bir kısa şarkı sözünü yazmak istedim. burdan yönetime, bakanımıza, biz halka armağan ediyorum.

    Saçlarımdan tut önce beni yerlerde sürükle.
    Canım acısın boşver benim için bu bir zevk
    Fantezi dünyam rengarenk
    Bu daha hiçbir şey
    Korkma benden sal kendini
    Bebeğim dediğim anda vur banah
    Ah ah
    VUR BANA VUR VUR VUR VUR VUR
    :D

  • Adamlar oyalama taktiği uyguluyor. Oranlar şimdiden açığa çıksa millet hemen araba almanın peşine düşecek. Yalanlama yapıyorlar ki şimdi almasinlar, ÖTV basalim sonra alsınlar diye.

    Asıl sıkıntı ise; şu an ortaya çıkan ÖTV oranlarını sürekli yalanlıyorlar ama yarın aynı oranlar gelirse itiraz edenler değişmeyecek, şakşakcilar yahu sen dün bu oranlar yalan demiyomuydun demeyecek.

    Sanırım en güzeli zevk almaya bakmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne zaman yalanlasalar daha beteri geliyor, ihtiyaç olanı özel vergi yapıp vatandaşa yüklüyorlar, tamam bi lamborghini için ötv al ancak onunda suyunu çıkartmayın, %168 gibi astronik olan ne,
    al mtv yi belki kvd %8 neyine yetmiyor zaten benzinden alıyorsun vergini. Eğer öyleyse düşük fiyatlı arabadan düşük benzin ver, mersosu olandan benzin 4 tl murat 131 olana 2 tl

  • Söylenmesi gerekenler söylemişler. Hiçbir kaptan, batan gemideki yolculara ne ile karşılaşacaklarını açıkça söylemez.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.