Şimdi Ara

Gelecek yıl OLED ekran ve flash bellek darlığı yaşanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gelecek yıl OLED ekran ve flash bellek darlığı yaşanacak


    Teknoloji dünyası son yıllarda hiç olmadığı hızda gelişiyor. Yeni teknolojiler ortaya çıkıyor, bazı materyaller adeta patlama yapıyor ve eski haliyle tanıdığımız sistemler farklı tasarımlara doğru yol alıyor. Elbette bu patlamaların bir külfeti de var.


     


    Akıllı telefon pazarında OLED ekranların yükselişi dikkat çekici. Geçmiş yıllarda yoğun olarak sadece Samsung’un kullandığı OLED ekranlara artık pek çok üretici ilgi gösteriyor ve en az bir modelinde yer veriyor. Apple’ın da gelecek yıl OLED ekranlara geçişi bu trendi hızlandıracak.


     


    Üretim Tüketimi Karşılayamıyor


     


    Bununla birlikte uzmanlar gelecek yıl için endişeli zira üretim tarafı bu kadar yüksek talebi karşılayacak kapasitede değil. Bu yıl akıllı telefonlarda AMOLED ekran kullanımı yüzde 22 civarındaydı. Gelecek yıl ise oranın yüzde 46 seviyesine çıkacağı ifade ediliyor.


     


    AMOLED ekran üretimi de benzer bir büyüme öngörüsüne sahip. Samsung’un kapasite lideri olduğu bu sektörde gelecek yıl üretimin yüzde 46 oranında artacağı ifade ediliyor. Görünüşte tüketim ve üretim oranları aynı paralelde artıyormuş gibi ancak bazı önemli faktörler var.


     


    Ayrıca Bkz.Seçimin asıl galibi Twitter oldu

    Bahsettiğimi tüketim oranı sadece akıllı telefon pazarı için geçerli. Tabletler, dizüstü bilgisayarlar, sanal gerçeklik gözlükleri gibi pek çok cihaz da OLED ekran kullanıyor. Üretim bu alanları da karşılamak zorunda olduğu için tüketim ile arasında büyük bir fark ortaya çıkıyor.


     


    Gelecek yıl özellikle ikinci seviye akıllı telefon üreticilerinin tedarikte sıkıntı yaşayacağı ifade ediliyor. Zira Samsung ve gelecek yıl telefonlarında OLED panel kullanmaya başlayacak Apple, üretimin önemli bir kısmını kendisine ayıracak. Bu bakımdan pazarda büyük bir dengesizliğin olabileceği ifade ediliyor. Bu da, kısıtlı tedarik nedeniyle son kullanıcıya ulaşan cihaz fiyatlarında artışa sebep olabilir.


     


    Aynı Konu Flash Bellek Sektöründe de Var


     


    Flash bellek sektöründe de aynı durum söz konusu. Bu yılın ikinci yarısında 3D NAND bellek kullanımında önemli bir artış oldu. Pek çok üretici 2D NAND bellek kullanımını azaltarak 3D NAND belleklere yöneldi. 3D NAND belleklerin daha az yer kaplıyor oluşu ve daha düşük enerji tüketmesi büyük avantaj sağlıyor.


     


    Bununla birlikte flash bellek üreticileri henüz belirli bir seviyede 3D NAND bellek üretimi yapıyor. Kısa vadede üretimin hacminin arttırılması mümkün değil zira bunun için bantların da elden geçirilmesi ve optimize edilmesi bekleniyor.


     


    Ayrıca Bkz.LG G5 için Android 7.0 güncellemesi Güney Kore’de başladı

    Elbette bunun sonucunda da fiyatların yükselmesi söz konusu. Tam da SSD fiyatları artık beklenen fiyat seviyelerine doğru iniyor diye düşünürken, ortaya çıkan bu sorun tüketicileri hayal kırıklığına uğratacaktır. Hem OLED hem de flash bellek sektörü için 2018 yılına biraz daha umutla bakılıyor.


     








  • Fiyatları şişirmek için şimdiden yol yapıyorlar anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E kıtlıktan çıkmış gibi insanlar telefonlara saldırır, 1-2 senede telefonlarını yenilerlerse olacağı bu elbette.

    Telefonlara dökülen 2000+TL leri pc lere harcamış olsaydık millet olarak, render tarlaları, süper bilgisayarlar falan oluştururduk birleştirip :)

    Adamın evindeki 40-50 inch televizyonu 1K, 5 inchlik telefonu 4K :D Arada 40 kat kalite farkı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 11 Kasım 2016; 18:4:33 >
  • Ssd'ye yatırım yapın seneye değerlenir

  • üretmek iyidir, sürekli üretmek lazım.

  • OLED sıkıntısı Arçelik ve Vestel'den kaynaklanıyor. Yerli üreticilerimiz OLED TV işine girdikten sonra tedarik sıkıntıları başladı. Özellikle Vestel dünyaya OLED TV yetiştirmekte zorluk çekiyor. Aylık 5milyon OLED TV siparişi alıyor.
    Şaka lan şaka, bunu gerçek sanacak çok insan var forumda :))

  • yahu SIKINTI varsa daha iyi pahali olur bizde alamayiz önceden oled mi vardi

  • Satamamaktan 128GB flash bellekler 25$ seviyesine düşmüşken yetersizlikten bahsetmek ancak piyasa fiyatları hoşuna gitmeyenlerin işidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Satamamaktan 128GB flash bellekler 25$ seviyesine düşmüşken yetersizlikten bahsetmek ancak piyasa fiyatları hoşuna gitmeyenlerin işidir.

    sanırım flaş belleklerden değilde ssd lerden bahsetmiş fiyat artışı. ben öyle algıladım 3d nand kullanılan flaş bellekmi var?
  • Firmalar taşın altına ellerini koysun, insanların ceplerinden daha fazla para çıkmasın. Bol miktarda para geçiyor ellerine, bu işi çözebilirler.
  • Dakikada 1 yeni bir şeyler çıkıyor satamıyor galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat şişirme politikası anlaşılan...

  • Şimdiden piyasa oluşturmaya başlamışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 8, Doların ve amoled ekranın sayesinde 5 bin TL'yi bulacak desenize :D

  • Karneleri nerden aliyoruz?

    Simdiden cocugu kuyruga soktum, marketleri yagmaladim hazir bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana imalatçıların temennisi gibi geldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.