Şimdi Ara

'Woox ' ve ' VU meter ' tam olarak nedir, ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.deoindia.com/philips/index.html

Böyle bir flash buldum fakat inglizcemin pek iyi olmaması nedeniyle pek birşey anlıyamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan -- 6 Şubat 2007; 22:30:34 >

• Anladığım kadarı ile woox düşük frekanslı seslerin yani bassların yükseltilmesi işlevini gören özel bir devre.Genel anlamı ile derin ve güçlü bass çıkış alınmasını sağlıyor.Müzik sistemi üstündeki düğmeye basınca aktif oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 6 Şubat 2007; 23:00:53 >
  • wOOx philips'in pasif radyatörleri farklı kullandığı bir sistem. Sony ''GROOVE'' bas sisnyal güçlendiricisi gibi bas yükseltme sinyali hoparlöre gönderilir. kolonun içinde ki amfiye bağlı çalışan aktif woofer sürücüsünün hareket ettirdiği pasif herhangi bir elektrik beslmesi olmayan ''pasif mebran'' wOOx'dur. kısık seslerde bas sesleri/bas sesini güçlendirmeyi amaçlar.

VU meter; led'li yada skalalı ampli çıkış sinyali yada girşinde genliği gösteren göstergeç.

Orjinalden alıntı: the_cantan

wOOx philips'in pasif radyatörleri farklı kullandığı bir sistem. Sony ''GROOVE'' bas sisnyal güçlendiricisi gibi bas yükseltme sinyali hoparlöre gönderilir. kolonun içinde ki amfiye bağlı çalışan aktif woofer sürücüsünün hareket ettirdiği pasif herhangi bir elektrik beslmesi olmayan ''pasif mebran'' wOOx'dur. kısık seslerde bas sesleri/bas sesini güçlendirmeyi amaçlar.

VU meter; led'li yada skalalı ampli çıkış sinyali yada girşinde genliği gösteren göstergeç.

Peki VU meter müzik setinde ne işe yara tam olarak
  • vu meter bildigim kdrı ile sesin siddeti ile ilgili daha dorusu sesin siddetini olcuo galiba
    l'Amplifıl
  • vu meter sesin desibelini ölçer yani şiddetini

vOOx teknolojisini ise philips bulmuştur ve bassları daha yürekten ve daha yoğun verebilmek için dizayn edilen hoparlördür yani bi efekt değildir GROOVE gibi tamamen donanımsaldır sony gibi efekt şeklinde değildir yani pasiftir aktif bi efekt değildir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya tamam desibelini ölçüyo onu anladım.

Müzik setinin üstündeki ölçek benim ne gibi bir işime yarıyacak onu anlmaya çalşıyorum ben, nettede bununla ilgili pek bilgi bulamadım belki aramayı bilmiyorumdur ama biliyorsanız bu şekilde cevap vermenizde bana göre saçma
  • seyretme işine yarıyor. o anda ki dinamikleri de.anlarsın herhal. beklentini yüksek tutma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

Beklentilerimi yüksek tutsam almazdım. Cevaplar içinde zahmet oldu. Sağol.

imzana baktım da...
    bak kardeş...
    dB elektriksel kazanc veya ses şiddetini ifade etmek için kullanılır.

VU metre cihazda ki elektriksel sinyalin kanancını dB cinsinden gösteriyor. dinamikler de yahut peak de AC snyalin değişimi dolasıyla çıkış katını izlersin.

• arkadaşlar sesin dBini ölçmek zevk işi örnek bass bi koyduğu zaman işıklar bi yanıcak yada ibre sapıcak böle yani tamamen göz zevki buradaki vu-meter denilen olay müzik setinde tabi diğer yerlerde sesi ölçmek,değerlendirmek için;)
  • woox2

'Woox ' ve ' VU meter ' tam olarak nedir, ne işe yarar ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.