Şimdi Ara

Adım adım Amazon Türkiye'ye doğru (Güncellendi: Yeni bilgiler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
2.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Amazon'un resmi olarak ülkemize gelip gelmeyeceği yıllardır tarıtşılan bir konu. Son birkaç yıldır ülkemize ürün sevkiyatı yapan ve Donanım Haber Forumları'ndaki Türkiye'nin en büyük Amazon Alışveriş Rehberi kullanıcılardan büyük ilgi gören Amazon, yakında sürpriz açıklama yapabilir.
     
    Adım adım Amazon Türkiye'ye doğru (Güncellendi: Yeni bilgiler) 
     
    Teknoloji dünyasını yakından takip edenlerin bildiği üzere amazon.com.tr adresine girilmek istendiğinde sistem otomatik olarak Amazon Almanya sitesine yönlendirme yapıyor. Bu konuda farklı teoriler yürütülebilir belki ama profesyonellerin sıklıkla kullandığı sosyal platform Linkedin'deki bir profil güncellemesi önemli bir ipucu veriyor.
     
    Özge Özcan çoğunuza yabancı gelebilir belki ama ülkemiz teknoloji dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Aralarında Panasonic, Yandex ve Paraşüt gibi isimlerin olduğu farklı alanlardan çeşitli teknoloji firmalarında uzun yıllar pazarlama yöneticiliği yapan Özcan yakın zamanda Amazon'a geçerek Türkiye Pazarlama Yöneticisi olarak çalışmaya başladı.
     
     
    Adım adım Amazon Türkiye'ye doğru (Güncellendi: Yeni bilgiler) 
     
    Almanya kısmı ise ayrıca dikkat çekiyor. Görünüşe bakılırsa Özge Özcan, Almanya'nın Münih kentinden yürütüyor çalışmalarını dolayısıyla Amazon Türkiye'nin yakın gelecekte faaliyete geçmesi ancak yönetimin Almanya üzerinden gerçekleştirilmesi de öngörülebilir. Tabi ki resmi açıklama gelene kadar her ihtimale şüpheyle yaklaşmak gerekiyor.
     
    Amazon Türkiye eğer Almanya'dan yönetilecekse hangi gerekçeyle bu şekilde aksiyon alınacak gerçekten merak konusu. Örneğin yükselen yıldız Alibaba Grubu'nun bile ülkemizde ofis ve çalışanları bulunuyor. Bir süredir ülkemizde büyük ilgi gören, kampanya ve indirimleri sıkı takip edilen Amazon'un Türkiye macerasını aktarmaya devam edeceğiz.
     
    Güncelleme: Amazon'dan Türkçe Basın Bülteni

    Amazon.de sitesinden alışveriş yapan Türk kullanıcılar, artık kendi dillerinde sitede gezinebilecek, milyonlarca ürünü Türkçe isimlerle keşfedebilecek ve müşteri hizmetlerinden Türkçe e-posta ve telefon desteği alabilecek.

    Amazon, 49 avro ve üzerindeki alışverişlerde Türkiye’ye ücretsiz kargo hizmeti de sunacak.

    Münih, 9 Kasım 2016 – Amazon’un Türk müşterileri, Amazon.de adresinde tercih edilen dil seçeneğini Türkçe'ye çevirerek alışveriş deneyimlerinde artık yeni bir kolaylığın keyfini sürebilecek. Ayrıca 49 avro ve üzerindeki alışverişlerde sunulan ücretsiz gönderim hizmeti de, Amazon.de'yi Türk müşteriler için cazip bir alışveriş noktası kılıyor.

    İlk aşamada, milyonlarca ürüne ve Amazon.de web sitesinin "Hesabım" gibi kullanışlı bölümlerine Türkçe erişim mümkün olacak. Bu hizmet kapsamında, kullanıcılar siteyi Türkçe olarak gezinme kolaylığının yanı sıra müşteri hizmetlerinden Türkçe olarak e-posta ve telefon desteği alabilecek. Ayrıca sipariş verme ve kargo bilgileri de Türkçe olacak. Zamanla Türkçeleştirmiş yeni sayfa ve özellikler de eklenecek.

    Amazon.de Ülke Müdürü Ralf Kleber görüşlerini şu şekilde paylaştı: "Müşterilerimize Türkçe alışveriş imkanı ve 49 avro ve üzerindeki alışverişlerinde ücretsiz kargo hizmeti sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayede, müşterilerimizin her hangi bir engelle karşılaşmadan Avrupa’da hizmet veren bir websitemizden istedikleri ürünü almalarına yardımcı olma vizyonumuza bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz".

    Amazon.de müşterileri, 25’ten fazla kategorideki ürüne Amazon’un güvenilir ve hızlı lojistik ağıyla sunduğu teslimat hizmetiyle ulaşabilecek. Amazon.de’nin Türkçe dil seçeneğine masaüstü ve mobil tarayıcılardan erişilebilecek ve Türkçe dil seçeneği daha sonraki ziyaretler için müşterilerin profiline kaydedilecek.

    İlk aşamada Türkçe erişime açık ana özellikler şunlar:
     
    - Amazon.de’yi Türkçe kullanma
    - Sayıları sürekli artan milyonlarca ürüne ait isim ve başlıklar
    - Türkçe e-posta ve telefon desteği sunan müşteri hizmetleri
    - En çok ziyaret edilen destek sayfaları
    "Hesabım" bölümü ile sipariş ve kargo bilgileri

    Müşterilerin, Amazon.de'yi Türkçe kullanmak için sitenin üst kısmında yer alan gezinti çubuğundaki dünya simgesine tıklayarak "Türkçe - TR" bağlantısına tıklamaları yeterli.

    Amazon.de’nin 2015 yılında İngilizce, Ağustos 2016’da Flemenkçe ve Ekim 2016’da Lehçe hizmete sunulmasının ardından Türkçe, Amazon.de dil seçenekleri arasında dördüncü yabancı dil olarak yer alıyor. Türkçe dil seçeneğiyle, sitenin Türk ziyaretçileri daha bilinçli alışveriş kararları alabiliyor; satıcılar ile tedarikçiler ise, iş hacimleri ne olursa olsun, Türkçe konuşan müşterilere de ulaşarak işletmelerini daha geniş bir uluslararası ölçeğe taşıyabiliyorlar. - Basın bülteni sonu 
     







  • bi amazondan ucuz alısveriş yapabiliyorduk, artık o da olmıcak sanırım

  • Fiyatlarda da sürpriz gelişmeler yaşanmazsa Amazon TR el değmemiş ormana döner, amazon.com ve amazon.de bize yeter
  • gelse ne değişecek buradaki vergilerden vs yine fiyatlar diğer yerler ile aynı olacaktır.

  • 6ay zor dayanırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmasın böyle bir şey. Buraya gelirse bizim yurt dışından almamız zorlaşabilir. Burada ise zaten fiyatların geleceği seviye belli. Vatan, Teknosa falan neyse Amazon da öyle olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon gelse nolacak millette para yok para!

    Amazon yurtdışında güzel
  • Türkiyeye resmi olarak gelmeyip,türkçe içerik ve türkçe yardım koysa kafidir.

  • Bence olay biraz yanlış anlaşılmış olabilir. Amazon Almanya sayfası artık 49€ üzeri siparişleri ücretsiz kargo ile gönderiyor. Belki Almanya sitesi üzerinden Türkiye'ye özel kampanya fiyatlandırmalara vb. gidecek olabilirler veya en önemlisi Türkçe müşteri hizmetleri sağlayacaklardır belki de.

    Edit : Amazon.de'ye Türkçe dil desteği eklenmiş bile, hatta mail gelmiş değiştirince.

    Adım adım Amazon Türkiye'ye doğru (Güncellendi: Yeni bilgiler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 9 Kasım 2016; 14:24:28 >




  • Yakında devlet 75 euro altı içinde vergi almaya baslayacak bu gidişle

  • Amazon Türkiyeye gelirse o uygun fiyatlıktan çıkar. Ülkede vergi durumunu az çok biliyoruz. Amerika versiyon vatanbilgisayar olur :D

    Kesinlikle gelmemli. Türkçe müş hiz. online chat ve site dil desteği yeterlidir.

  • TR ye gelirse TR deki digger sitelere benzeyecektir haliyle elimizdeki amazondan da olacakmisiz gibi geliyor bana.Heleki aydinefendi gibilerin eline gecerse vay halimize...

  • Mahvolduk desenize. ÖTV+KDV+ÖTVnin KDVsi ile 3e aldığımız gene 7e alacaz. Ne kadar tehlikeli yaa.

  • Fiyatlar alıp başını gidecekse bir anlamı kalmıyor. Durduk yere arıza çıkartmasın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezginx

    Amazon gelse nolacak millette para yok para!

    Amazon yurtdışında güzel


    Usandırdın be bi bitmediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizdeki bu vergi anlayışı olduğu sürece gelmelerinin hiç bir mantığı yok . Devlet bunların vergisini düşürecek , faaliyet alanı açacak . Bazı imtiyazlarda bulunacak bunlarda dolar kurunu düşükten hesaplayacaklar . Bunlar olursa güllük gülistanlık olur .

    Ya değilse şu kadar vergi bu kadar bilmem ne . Dolar kuru 3.20 diye gidersek yine ABD den getirtmemiz daha uyguna gelir . Kısacası bize özel fiyat poltikası çizmeleri gerekiyor . Biz zengin bir ülke değiliz ekonomimiz borum b*k . Yurt dışında her kesimin rahatça ulaşabildiği ürünler bizde zengin aracı olarak görünüyor . İphone dan örnek vereyim %50 den fazlası vergi olan bir telefon . Türkiye ye geliş fiyatı 1950 civarı , toplam vergisi 1330 TL civarı . Umarım bu örnek her şeyi açıklamıştır .

    Sadece iphone için değil çoğu teknolojik ürünlerde böyle farklar var . Üst seviye Ekran kartı bizde 2250 ise amazondan alırsanız 1600-1700 liraya geliyor 500-600 lira arası karınız oluyor ...


    Bu tür farklar direk bizim ülkemizde yaşanmayacaksa hiç bir mantığı yok . Teknolojik ürün satan bizdeki kan emiciler buna müsaade etmeyebilirler . Kim olduklarını biliyorsunuz . Yine oyun fiyatları amazonda ucuz alınabiliyor indirim dönemleri . Bizde ki kan emicileri yine iyi biliyorsunuz . İşleri zor görünüyor . Devletle anlaşmadıkları sürece ve fiyatların dediğim gibi olmadığı sürece ölü bir iş olarak tarihin karanlık sayfalarında kaybolur giderler .





  • Gelse ne olur gelmese ne olur. Asıl mevzu bu değil ki. En fazla daha hızlı kargo olabilir ki o da Türkiyede çooook büyük bir depo açarsa.Onun haricinde boş iş.
    Mevzu ,amazon-ebay-aliexpress meselesinden çok yüksek vergilerle ve kısıtlamalarla donatılmış gümrük mevzuatı.
    Hoş bu vergileri öderim istediğim ürünü de alırım ben deyince ALAMAZSIN YASSAĞ KARDEŞİM diyen bir mevzuat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim konu, alınan ürünler adrese mi, yoksa gümrüğe mi gelecek? Eğer gümrüğe gidecekse büyük problem..

  • Arkadaşlar an itibari ile amazon.de den 49 euro üzeri alışveriş yapıp bir çok ürüne kargo ücreti ödemeden sahip olabilirsiniz.

    Görünen o ki Amazon doğru analizler yapmış ve Türkiye'ye bir merkez açmak yerine Türk müşterileri Almanya'ya

    yönlendirip hem Türkiye de ki vergilerden bağımsız daha uygun fiyatlı ürünler satabilecek hemde kargoyu bedava yaparak

    ciddi anlamda sempati kazanacak.

    Şimdi Hepsiburada, Vatan ve benzerleri düşünsün.

    Yıllarca milletin kanını emdiler belki amazon bu gidişe dur diyebilir.

    Tabi ki bu yerli firmalar bunu engellemeye çalışmazlarsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 9 Kasım 2016; 14:15:41 >
  • Gelmesin. Gelince fiyatlar Türkiye fiyatları olacak büyük ihtimalle. Ne anlamı kaldı o zaman bu işin? Amazon Türkiye den alacağıma vatan teknosa bimeksten ya da Amazon usa dan alırım

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.