Şimdi Ara

ABD karayollarına elektrikli araç şarj istasyonu ağı kurulması planlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD karayollarına elektrikli araç şarj istasyonu ağı kurulması planlanıyor 
    Modern elektrikli araçların menzilli şehir içinde sorun yaratmadan ulaşımı mümkün kılmaya başlasa da şehirler arası uzun yolculuklarda henüz bazı sıkıntılar mevcut. Tesla müşterileri için yaygınlaşmaya başlayan Supercharger istasyonlarını kullanıma sunsa da rakip firmalar için henüz bu tarz bir çözüm bulunmuyor.
     
    Amerikan Ulaştırma Bakanlığı bu soruna çözüm olması için 48 adet elektrikli araç şarj istasyonu koridoru kurmayı planlıyor. 35 eyaleti kapsayacak bu koridorlar 25000 millik bir yol kapsama alanına girecek. Koridor üzerinde her 50 milde bir istasyon yer alması planlanırken, yol çıkışlarında ise bir sonraki istasyonun uzaklığıyla ilgili bilgiler yer alacak.
     
    Bu koridorların gerçeğe dönüşmesi için pek çok firma konuya dahil olurken bu firmalar arasında otomobil üreticilerinden, BMW, GM, Nissan'ın yanısıra şarj istasyonu üreticileri ChargePoint ile EVgo da bulunuyor.
     
    İstasyonların yapısıyla ilgili hangi standartları destekleyeceği, ne kadar güncel kalacağı gibi sorular yer alırken kafalardaki en önemli soru olarak sistemin ne zaman hayata geçirileceği ve elektrikli bir araçla Amerika'yı boydan boya geçmenin ne zaman mümkün olacağı merak konusu.
     







  • 25000 mil menzil çok olmuş sanki bi sıfırı fazla atmış olabilir misiniz

  • Ortalama bir vatandaş gider alır teslasını bakar keyfine, ne güzel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde yaygınlaşsa elektriğe de ötv eklenir mi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreplt

    bizde yaygınlaşsa elektriğe de ötv eklenir mi acaba

    Eklenmezmi hocam yollarını bulur eklerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok iyi oldu bu haber

    Sonucta her gun İstanbul - Chicago gidip geliyoruz

    Boş bos haber paylasiyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Cok iyi oldu bu haber

    Sonucta her gun İstanbul - Chicago gidip geliyoruz

    Boş bos haber paylasiyorsunuz

    Boş mu?

    Bütün dünya Türkiye'den ibaret değil neticede. Kaldı ki bu teknolojiler bir süre sonra hayatın içinde yer alacak. Şimdilik geleceğe dönük olsa da benzin ve mazotun ömrü fazla değil.
  • abi zamanında mazot benzinin yarısıydı, devlet baktı millet dizel araca yöneldi hoooop fiyatı aynıya getirdi. şimdide millet elektrikli araca yönelcek, devlet bakıcak ben nolucam dicek, şarj istasyonlarına ötv-kdv-özel elektrik vergisi hooop aynıya gelicek :)

    sonra evden gece tarifesiyle şarj edin teşviği çıkacak..

  • Tüm dünyada elektrikli araçlardan vergi alınmıyor aksine vergi indirimi ve teşvikler var. Bizde de ek vergi alınıyor şaka gibi.

    Birazcık beyin içindeki kıvrımları çalıştıran idareci, elektrikli araçların geleceğini görebilse, petrole, doğalgaza verilen milyarlarca doların içeride kalacağını hesap edebilir. Ciddi bir ar-ge desteği ile bu ülkedeki zeki insanlar kullanılırsa ortaya muazzam şeyler çıkacaktır. Ama bunu görebilecek, uygulayabilecek zekada bir idareci ben göremiyorum, keşke yanılsam.

  • elektrik hem daha tasarruflu hem de çevreci

  • amerika gibi hem petrol kaynakları olan, hem de petrol fiyatlarını direk düzenleyen bir ülke bu elektrikli araç işine giriyorsa, gelecek nesil araçlar elektrikli olacak sanırım.
  • Ne olacağı belli şarj istasyonlarına özel vergi gelicek. Hatta şunu bile yapabilirler evlere max. güç limiti belirleyip bu değerin üstü kullanımı durumunu yasaklayabilirler. Yani sadece şarj istasyonundan şarj edin diyebilirler.

  • Mert L. M kullanıcısına yanıt
    Böyle bir durum olursa devletin bahanesi de hazır olur. Şebekeler desteklemiyor...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.