Şimdi Ara

Disk okuma hatası (böylesini görmedim) Bir bakar mısınız arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • chkdisk yaptım sıfır hata verdi. Ramleri takıyorum diğer makineye sağlam diğer makinedeki hdd i buna takıyorum açılıyor. Hata veren hdd i diğer makineye takıyorum ondada açılıyor. dünden beri 5 tane ide kablosu değiştirdim hepsinde aynı hatayı veriyor. Sistem atarken tam başlat menüsü kopyalamada takıldı. Ondan sonra bu hata başladı. Herşey sağlam fakat açılışta disk okuma hatası diyor. hddd i tek başına taktım yine bu hatayı verdi. 2 gündür araştırıyorum daha neden olduğunu bulanıda bulamadım. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 6 Şubat 2007; 22:38:04 >

• Jumper ayarına bi bak derim.Belki slave olarak görüyordur ve cd rom ile falan çakışıyordur.Diğer makinada ise nasıl bağladığını bilmiyorum ama herhalde master görüyor ki açılıyor
  • cd rom u bağlamıyorum zaten tek onu bağlıyorum. Jumper dada zaten denemediğim kalmadı. idelerede nerdeyse bi girişte ben yapacaktım tüm kombinasyonları denedim.
  • Ayrıca hdd i buda görüyo fakat açılışta disk okuma hatası ctrl+alt+del yazıyor. Bu ne melun bir bir sorundur ya
  • sorunu tam olarak anlayamadım hocam. xp kurarken kitlenme mi oluyor, hata mı veriyor? mavi ekran mı ayrıntılı yazarmısın biraz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fbselim

sorunu tam olarak anlayamadım hocam. xp kurarken kitlenme mi oluyor, hata mı veriyor? mavi ekran mı ayrıntılı yazarmısın biraz.

xp kurarken kilitlenme oldu bende diğer makinede xp kurulumunu tamamladım. Sonra hddi yerine takınca açılışta disk okuma hatası ctrl+alt+del hatasınız verdi. Denemediğim yol kalmadı. Fakat bu hatayı düzeltemedim. Sonra chkdisk yaptım diğer makinede hata bulunmadı. Fakat sorun düzelmedi. Sonra biçimlendirme yaptım ve diğer makinede sistem atmayı denedim. Sistem dosyaları kopyalandı tam kuruluma geçerken restart attığı zaman yine aynı hatayı verdi. Hdd açılışta görünüyor fakat disk okuma hatası veriyor. Allah rızası için yardım istiyorum. Çok garip bir sorun. Aynı sorunu yaşayanlara ne denmişse yaptım fakat sorun düzelmedi. Neden kaynaklandığını bulabilsem onada gam yemicem.

• arkadaş durumun zor gerçekten benim pcde biyer çalımıyacak acayip gıcık oluyorum ve kafayı takıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barkinaksoy

arkadaş durumun zor gerçekten benim pcde biyer çalımıyacak acayip gıcık oluyorum ve kafayı takıyorum.

Yok yani arızalı parçada yok kafayı yememk elde değil. Diğer hdd i takıyorum çalışıyor bunu diğerine takıyorum orda çalışıyor. Kırıcam kafayı artık
  • up
  • biosunu default ayarlara getirip tekrar windows kurmayı deneyin
  • donanimlarını kontrol et ve hdd zero format atıp tekrar kurulum yap ;)
  • Format Attır derim birader.Çünkü windows sağlıklı değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Biostar

Format Attır derim birader.Çünkü windows sağlıklı değil.

Format attım 4 defa hemde ama sorun düzelmedi. Ama arkadaşın dediği gibi bide zero format atıyım bakalım. İnşallah hallolur. Sağolun arkadaşlar
  • Geçenlerde elime bi hdd geçti hdd bios görüyor ancak windowsa girdiğimde hdd e ulaşamıyordum. windows kuruluma geldiğinde hdd boyutunu görüyor ama diske erişemiyorum diyordu. daha sonra yanlış hatırlamıyorsam "hdd killerase" diye bi program buldum biraz uzun sürdü ama bitirdiğinde hdd tekrar çalışır hale geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meios

Geçenlerde elime bi hdd geçti hdd bios görüyor ancak windowsa girdiğimde hdd e ulaşamıyordum. windows kuruluma geldiğinde hdd boyutunu görüyor ama diske erişemiyorum diyordu. daha sonra yanlış hatırlamıyorsam "hdd killerase" diye bi program buldum biraz uzun sürdü ama bitirdiğinde hdd tekrar çalışır hale geldi.

Dostum linkte prog. mu?

http://www.killdisk.com/features.htm
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: samplus

quote:

Orjinalden alıntı: fbselim

sorunu tam olarak anlayamadım hocam. xp kurarken kitlenme mi oluyor, hata mı veriyor? mavi ekran mı ayrıntılı yazarmısın biraz.

xp kurarken kilitlenme oldu bende diğer makinede xp kurulumunu tamamladım. Sonra hddi yerine takınca açılışta disk okuma hatası ctrl+alt+del hatasınız verdi. Denemediğim yol kalmadı. Fakat bu hatayı düzeltemedim. Sonra chkdisk yaptım diğer makinede hata bulunmadı. Fakat sorun düzelmedi. Sonra biçimlendirme yaptım ve diğer makinede sistem atmayı denedim. Sistem dosyaları kopyalandı tam kuruluma geçerken restart attığı zaman yine aynı hatayı verdi. Hdd açılışta görünüyor fakat disk okuma hatası veriyor. Allah rızası için yardım istiyorum. Çok garip bir sorun. Aynı sorunu yaşayanlara ne denmişse yaptım fakat sorun düzelmedi. Neden kaynaklandığını bulabilsem onada gam yemicem.

hocam windowsu kendi PC'inde kuramadın. diğer makinede kurdun. Demekki hdd'de bir sorun yok. Diğer donanım elemanlarında bir sorun var. Ramleri denemişsin. CPU veya anakart diyorum. Deneme imkanın var ise bu ikisini bir dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAh0 -- 7 Şubat 2007; 19:27:40 >

• Bios u default yaptım hdd i ikiye böldüm sistem attım sorun düzeldi. Herşey için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.