Şimdi Ara

ZenMate: Türkiye’de VPN şirketleri engelleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZenMate: Türkiye’de VPN şirketleri engelleniyor 
    Geride bıraktığımız cuma günü ülke gündeminde yaşanan hareketlilikle birlikte Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp ve YouTube’a erişim engellenmiş, internet bağlantı hızlarında ise tüm ülke çapında büyük oranda yavaşlamalar meydana gelmişti.
     
    Elde edilen son bilgilere göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal paylaşım sitelerinin ardından yasakların aşılmasını sağlayan VPN servislerini de engellemeye başladığı iddia edilmiş, BTK ise son dakika açıklamasıyla ilgili haberleri net bir dille yalanlamıştı.
     

    Türkiye'de VPN şirketlerine erişim yasağı getirilmesi söz konusu

     
    BTK’nın bu açıklamasına rağmen kullanıcıların büyük bölümünün VPN servislerinde sıkıntılar yaşadıklarını, bağlantı kuramadıklarını belirtmeleri akıllarda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Popüler VPN uygulaması ZenMate ise resmi Facebook hesabından paylaştığı mesajla Türkiye’de VPN servislerinin engellendiğini dile getirdi.
     

    ZenMate’in açıklaması şu şekilde:

     
    "Sevgili ZenMate Ailesi,
     
    Bildiğiniz üzere dün akşam saatlerinde alınan kararla, Türkiye'de VPN şirketlerine erişim yasağı getirilmesi söz konusu. Kullanıcılarımızın bu durumdan etkilenmemesi için yazılım ekibimiz çalışmalarına devam ediyor.
     
    Eğer ZenMate'e bağlantı sorunu yaşıyor, hesap oluşturamıyor veya aboneliğinizi kullanamıyorsanız sosyal medya üzerinden ya da aşağıdaki linki kullanarak direkt destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
     
     







  • Bu türden saçma sapan bir cevap geleceğini tahmin etmiştim. Adamın iletişim özgürlüğü kısıtlanıyor, parasını verip aldığı hizmeti birileri kafasına esince kesiyor, karşı çıkacağına, gelmiş demagoji yapıyor. Önce dürüst ol da şu soruya bir cevap ver: Bir gün ülkeni nerde görmek istersin? Japonya'nın, Almanya'nın, Fransa'nın yerinde mi yoksa yukarıda listesini verdiğim ülkelerden birinin yerinde mi? Bak, anlama özürlü olduğun belli. O yüzden sana bir örnekle anlatayım: Markete gidip ekmek alıyorsun her gün, parasını ödüyorsun. Derken bir gün belediye zabıtası ya da polis, her neyse, tam ekmeği sana vereceklerken yarısını kesip alıyor, eline yarım ekmek tutuşturuyor ve bu giderek sıklaşıyor. Sonuçta olan bu. Ha parasını verip aldığın ekmeğin yarısını almışlar, ha 30 günlük parasını verip aldığın internetin 4-5 gününe el koymuşlar. Buna karşı çıkmayan adam benim gözümde beş para etmez bir zavallıdır.

    Hem bu insanlar niye VPN kullanıyor, hiç düşündün mü? Yukarıda birisi VPN kullanan ülkeleri paylaşmış. Çoğu batı Avrupa ülkesi listede. Oralarda VPN kişisel veri güvenliği için kullanılırken, bizim gibi insan haklarının çiğnendiği 3. sınıf ülkelerde, devletin sansüründen kaçmak için kullanılıyor.

    Sen belki bilmiyorsun ama insanlarla hayvanlar arasında bazı temel farklar vardır. Hayvanların karnını doyurunca, suyunu verince, onlar mutlu olur. Bu onlara yeter. İnsanlar pek öyle değildir. Önüne iş koymak, başına bir ev vermek onları sadece kısa bir süre mutlu eder. İnsanların temel ihtiyaçları yanı sıra entelektüel ihtiyaçları vardır. Mesela sen böyle bir ihtiyacını karşılamak için bu forumdasın. Medeni bir ülkede hükümetler nasıl insanların yeme-içme ve barınma ihtiyaçlarına karışamıyorsa, entelektüel ihtiyaçlarına da karışamazlar.
    Karışıyorlarsa orada medeniyetten söz edilemez.

    Şimdi gelelim temel saçmaşığına ve senin kafanın pek çalışmadığını gösteren yalapşap karşılaştırmana...

    Avrupa ülkeleri neden Suriyeli göçmenleri almıyor diyorsun. Bunu niye Avrupa ülkelerine soruyorsun da, o listedeki bir sürü Arap ülkesine sormuyorsun? Suudi Arabistan kaç tane Suriyeli göçmen aldı? Umman, BAE ve İran kaç tane aldı?
    Onlara niye sormuyorsun? Hem Müslümanın yardımına önce Müslümanın koşması gerekmez mi? Müslümanın yardımına neden önce Hristiyanın koşmasını bekliyorsun? Neden bu Suriyeli göçmenlere Türkiye'de, Mısır'da kalmayıp, Avrupaya gitmeye çalıştıklarını sormuyorsun? Türkiye bu insanlara kucak açıp, savaştan ve ölümden kurtarmadı mı? Türkiye bunları aç mı bıraktı? Öyleyse neden bu insanlar Türkiye'de kalmak yerine ısrarla Egeden Avrupaya, kaçmaya çalışıyor? Madem bu Avrupa ülkeleri medeni değil, Bu Suriyeliler neden oraya koşa koşa gidiyor?

    Irakta bu ülkelerin ne işi var? Doğru, ne işi var? Peki senin ne işin var? Senin Somali'de ne işin vardı? Peki senin Kore'de ne işin vardı? Arnavutluk, Kosova ve Afganistan'da ne işin vardı? Peki İran'ın Suriye'de ne işi var? Suudi Arabistan ve Katar'ın Suriye'de ne işi var? Suudi Arabistan'ın Yemen'de ne işi var? Rusya'nın Suriye'de ne işi var? Ne dedin, duymadım? Onlar çağırdı gittik mi dedin? İyi ya, Irak hükümeti de bunları çağırdı, gittiler.

    Başkalarının evinin önündeki pisliğe bok atacağına sen önce kendininkini temizle. Sen II. dünya savaşında Almanlar Bulgaristan ve Yunanistan'ıi işgal ederken kapılarını rum ve Bulgarlara açtın mı da, aynısını şimdi, Suriyeyle sınırı bile olmayan Batılılardan bekliyorsun?

    Bu batılı haklı olarak Suriyelilere sormasın mı: Yahu sana komşu Türkiye, Lübnan, Ürdün gibi ülkelere gitmek ve oralarda savaş bitene kadar kalmak yerine sana komşu olmayan benim kapıma dayanıyorsun?

    Hem Batılı bu Suriyeli göçmenleri neden almak zorundaymış, bana bir anlatsana!

    Avrupa Suriye ile sınır komşusu mu? Suriye nere Avrupa nere? Hem Suriyeli, direk ülkesinden Avrupanın kapısına dayanmıyor ki. Önce bir başka ülkeye kapağı atıyor. Orada güvende, savaştan uzak (Mısır, Lübnan, Ürdün, Türkiye) Ama bu ülkelere burun kıvırıp ille de Avrupaya gitmek istiyor. Savaşı fırsat bilip kapağı Avrupaya atmak istiyor.

    Suriyelinin tutumu çok mu ahlaklı da, Avrupalının ahlakını sorguluyorsun?

    Kaldı ki, Avrupalı sadece Suriyelileri almamış değil, Afrikada savaştan kaçan bir sürü insanı da vaktiyle almadı. Hala almıyor. İpini koparan Avrupaya kapısına dayansa ve Avrupa bunların hepsini alsa - o Avrupaya ne olur biliyor musun? Bugünkü Ortadoğuya döner!

    Sen çok mu ahlaklısın da, başkalarının ahlakını sorguluyorsun?

    Sen ülkenin adının yukarıda listelediğim ülkelerle yan yana anılmasından rahatsızlık duymuyor olabilirsin ama ben duyuyorum ve senin gibi aymazlar adına da duyuyorum.
    HDP'nin PKK'yı protesto edeceğini kim iddia etti ki? Okuduğunu anlamada bir sorun var galiba. Selahattin Demirtaş ve 6 milletvekilinin tutuklanmasını protesto etmelerini önlemek amacıyla internet engellendi dedim. Terörü engellemek amacıyla değil. Sen kalkmış ne anlatıyorsun.

    12 Eylülü yaşamadığın da nasıl belli, senin yaşın tutmaz 12 Eylülü yaşamaya. Dünkü çocuk bana 12 eylül dersi veriyor, işe bak sen. 12 Eylülü hiç bilmediğin köylülere bok yedirme rezaletinin 12 eylül döneminde yaşandığını sanmandan belli. O olay 1989 yazında Cizre'nin Yeşildere mezrasında oldu. İktidarda Özal vardı. 12 Eylül 300 kadar genci astı, doğru. Ama doğru olan başka bir şey daha var. Bugün de iktidar idam cezasını geri getirerek aynı şeyi yapmaya çalışıyor. 12 Eylülü insanları astı diye eleştiren adam gelmiş burada idam cezası isteyen iktidarı savunmak için kaç takla atacağını bilemiyor. 12 Eylül ne kadar faşistse bu iktidar da o kadar faşist. Esas ağır olan, onlar askerdi, bunlar sözde sivil.

    Ayrıca 12 eylülde PKK terörü yoktu, PKK 1984 yazında Şemdinli ve Eruh baskınlarıyla silahlı eylemelere başladı. Anlaşılan bunu da bilmiyorsun.

    12 Eylülde sadece 1402'lük diye bilinen sol görüşlü 71 üniversite hocası işten atıldı. Koca 12 Eylül dönemimde kamudan atılan insan sayısı bir kaç yüzü geçmez. Hepi topu 71 hocayı atan 12 Eylüle bak. Bir de bugüne bak. İnsan utanır biraz yahu. Bu iktidar bir de utanmadan 12 Eylülden hesap sormaya yeltendi ya, neremle gülsem bilemiyorum. Ha, bahane hazır: Terör. Ee, 12 eylül faşist cuntası da aynı bahaneyle darbe yapmadı mı? Yapıp ettikleri hep aynı bahane değil miydi? Terör!

    Evet burası 3. sınıf bir ülke. 2. sınıf bir ülkeydi, 2010 yılından itibaren yavaş yavaş 3. sınıf ülke kategorisine geri döndü. Şu olan bitenlere, şu rezilliğe bak, devletin bütün kurumlarını FETÖ'ye teslim etmişler, şimdi inanılmaz ve akıl almaz bir pişkinlikle üste çıkıyorlar. Yargıyı topyekün, Polisi topyekün, pek çok kurumu topyekün FETÖ'ye teslim ettikten sonra şimdi utanmadan çıkıp FETÖ'den şikayet ediyor, FETÖ'yü bahane edip hak ve özgürlüklerimizi elimizden alıyorlar. Daha geçen yıla kadar PKK ile kol kola sözde çözüm süreci yürütenler şimdi PKK'nın terörist olduğunu fark edip, bunu bahane ederek hak ve özgürlüklerimizi elimizden alıyorlar. FETÖ/PKK diyerek bunlarla alakası olmayan insanları ya işten atıyorlar ya da içeri alıyorlar. Daha ne rezillikler var yazsam saatler sürer. Kör gözler bile bunları görür de kara vicdanlar görmez ancak.

    Sen ve senin gibiler için 3. sınıf bir ülke ideal. Bu ülkede despot bir devletin kavruk ve ezik bir vatandaşı olarak yaşamak senin gibileri mutlu edebilir. Bu hükümet başkasının kaçak elektrik kullanım bedelini faturana yansıtıp senden çıkarmak için yasa bile çıkardı yahu! Ona bile ses çıkaramayacak kadar zavallı ve ezik insanlarla dolu bu ülkeyi sevmiyorum. Sana burası neden 3. sınıf bir ülke milyonlarca neden sayarım ama değmez. Takım tutar gibi parti tutan insanlara bunları anlatsan ne olur, anlatmasan ne. Ben bu ülkenin 3. sınıf olmasından ve buna sebep olanlardan rahatsızım ve mutlu değilim. Evet değilim de bundan sen niye rahatsız oluyorsun onu anlamıyorum. Benim bu ülkeyi beğenmemem seni niye geriyor, rahatsız mısın?
    Bu konuda haklı olabilirsin, onlar da belki katı önlemler alabilirlerdi ama bunu çok daha edeplice yaparlardı yani yasa çıkarırlardı. Ancak gözden kaçırdığın bir gerçek var. İktidarın internet kesintileri ilk kez olmuyor. Her büyük bomba eyleminden sonra kaç kez Facebook ve Youtube kapatıldı, ben saymayı bıraktım. Alenan defalarca insanların haber alma özgürlükleri engellendi. O zamanlar bunu mahkeme kararıyla yapıyorlardı çünkü internetin hangi hallerde kesilebileceğini düzenleyen kapı gibi bir yasa var. Şimdi artık kendi çıkardıkları kanuna bile uymaya gerek duymuyorlar. mahkeme kararı hak getire. Biri karar veriyor, hop internet kesildi. Sen bugün buna ses çıkarmazsan, sadece iktidarı daha fazla cesaretlendirişin ve yarın internette artık giremediğin sitelerin sayısının binleri bulduğunu görürsün. Yaşın kaç bilmiyorum. Ben yeterince şey gördüm. 12 Eylül faşist diktatörlüğünü yaşadım. O dönemde bile bu kadar baskı yoktu. Ayrıca Son internet kesintisi HDP'liler interneti kullanıp sokağa dökülmesin, protesto etmesin diyeydi, Terör saldırısına önlem olsun diye değil. Salak değiliz, biz kanmıyoruz bu numaralara. Ama siz bunları yemeğe dünden hazırsınız. Vakti zamanında okullar olmasa maarifi ne de güzel idare ederdim demiş biri. Bunlarınki de o hesap. Muhalifler olmasa ne güzel idare ederim memleketi deyip, muhalif olan herkesi susturmaya başladılar. Ülkeye resmen ve alenen faşizm geldi. Bahane de hazır: Teröre önlem. Yersen!.. HDP'liler tutuklandı diye oraya buraya bomba koyacak adamın, eline silah alıp polis asker vuracak adamın internete ihtiyacı yoktur. Alınan önlemin HDP'lilerin meydanlara doluşup protesto etmesini önlemeye yönelik olduğu gün gibi ortada. Terör bahane, faşizm şahane!

    Ayrıca, yasaklı site sayısı on binleri buldu, haberin var mı? Kendi hak ve özgülüklerine sahip çıkamayan sizleri gördükçe üzülüyorum. Siz iktidara değil, iktidar size hizmet etmeli ama tabii insanlar layık oldukları gibi yönetilirler.
    3. sınıf, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, mahkemelerine güven olmayan bir ülkeyi anlaşılan kendine uygun ve yeter buluyorsun. şaşırmadım.
    Çok guzel yazmissin arkadasim , birde eleman yazmis benim guvenligim icin devlet hersey yapabilir diye.

    Yarin birgun devlet buna ya vatandas senin guvenligini saglamak icin cok guzel bir kafes yaptim. İcine seni sokup guvenligini saglayacagim dese bu eleman onuda savunur.Birey olmaktan cikmis sistemin kolesi olmus. Bende devletimi sever sayarim ulusalciyimdir ama yanlisada karsi dururum.
  • Özgürlüğü kökten yok eden hükümet olarak tarihe geçin de tüm dünya bunu konuşsun.

  • Hala bu ulkenin ileriye gittigini inananlar?

  • Bir iktidar vatandaşının bilgiye ulaşmasını neden engeller? Kolay gütebilmek için... Uyu milletim uyu. Uyu Osmanlı(!)'nın torunları. Osmanlı'da bile padişah şeyhülislama hesap vermek zorundaydı, şuanki padişahın kimseye verecek hesabı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memlekette temizlik var zen cim. Doncez biz sana

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Yasalar açık terör suçları kapsamında kısıtlamalar

    ve yasaklar getirilebilir.

    sadece senin neti kessinler o zaman.
  • Kutsal bilgiye 30 saat geç ulaşmak 1 tane bile insan hayatından önemli değil. Gerekirse 1 ay kullanmam İnterneti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patates cumhuriyeti
  • ZenMate: Türkiye’de VPN şirketleri engelleniyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Yasalar açık terör suçları kapsamında kısıtlamalar

    ve yasaklar getirilebilir.

    ya git makarnanı kömürünü ye abicim gelip burada adamın sinirini bozmayın
  • Ensar da çocuğa tecavüz ederler interneti kapatırlar Demirtaş tutuklanır interneti kapatırlar sanki biz youtube'den video izleyince Demirtaş hapisten kaçacak

  • Bu sınırlamalar hainlikleri önlemek için ise tamam da onun dışında bir amaç güdülüyorsa vay halimize

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık VPN'e de VPN'le gireceğiz gibi işe bak

  • Doğuda adam kapı kapı dolaşır mitinge çağırır, kapı kapı bildiri dağıtır. Ben interneti kullanarak örgütlenmeye ihtiyacı olduklarını sanmıyorum. Bir şey olsa olurdu zaten. Geçin bu güvenlik için yapıyorlar zırvasını. Bunun altından da çıkar bir şeyler yakında.

  • O zaman ya BTK yalan söylüyor ya da birileri yasaları ihlal ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Hala bu ulkenin ileriye gittigini inananlar?

    Sen ve senin gibi olan 38 kişi olduğu sürece zor. Bi öneri veriyim size neden ileri gitmiş bir ülkeye taşınmıyorsunuz. ? Edit : Bu 38 kişi gittikce yükseliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe42TRK -- 7 Kasım 2016; 12:40:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre 42

    quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Bir iktidar vatandaşının bilgiye ulaşmasını neden engeller? Kolay gütebilmek için... Uyu milletim uyu. Uyu Osmanlı(!)'nın torunları. Osmanlı'da bile padişah şeyhülislama hesap vermek zorundaydı, şuanki padişahın kimseye verecek hesabı yok.

    Yaşın kaç senin, 15 mi ? Çünkü bu yorumu yazmanın tek bi açıklaması var ya çoçuksun yada kafan basmıyor. Yasaklamasının sebebi tutuklamalarla ilgili kışkırtıcı paylaşım yapılıp kara propaganda yapılmasın diye kesin işe yaramaz belki ama önlem alınması gerekli. Şimdi de devlete bu yasak olayı üzerinden saldırmaya başladınız, ABD ve siz kuduruyorsunuz.

    Bunun farkındayım, şuana kadarki yasaklamalardan sadece geçen günkü sosyal medya yasaklamalarını haklı buluyorum bizim güvenliğimiz için, fakat şuan sosyal medya açıldı öyle değil mi güzel kardeşim... Sanki ilk defa yasakladılar, sanki sadece ülkeyi korumak için yaptılar bugüne kadar bu yasaklamaları, kendinizi kandırmayın, geçmişe bakın. Geçen günkü yasaklamayı haklı olarak yaptılar diye herzaman haklı olacak değiller.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mesele ileri,geri gitme değil,mesele parasını verip aldığım hizmetin sanki bana bedava verilmişcesine istenildiği zaman kesilebilmesi.Dünya ülkeleri içinde enpahalı interneti kullanıyoruz,en çok vergiyi ödüyoruz ve sahibi olamadığımız bir hizmet için para ödüyoruz.şimdi,''bu normal aaaa sen nediyorsun'' diyecek varsa aklına şaşarım.

  • Firmaların zararini sen karşılasın o zaman var mısın ? piknik yapmış muhabbet yapmış milletin işi gücü internette 2016 senesindeyiz teknoloji cagi diyoruz bi bakın teknoloji markalarına bizim ülkenin kaç katı bütçeleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MasaAllah yorumlarda Vatan düşmanları kaynıyor. Eminim çoğunun yaş ortalaması 15-18 arasıdır, yazık..

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.