Şimdi Ara

Kullanılan 10 akıllı telefondan 9’u Android olmak üzere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanılan 10 akıllı telefondan 9’u Android olmak üzere

    Küresel ölçekte akıllı telefon satışlarına ilişkin bir takım rakamlar paylaşan Strategy Analytics, üçüncü çeyrek itibariyle satılan akıllı telefon sayısının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %6 arttığını ortaya koydu. Geçen yıl 354.2 milyonluk satışa karşın yeni dönemde 375.4 milyon seviyesi yakalanmış. Bir önceki yıl ise büyüme %9.5 olarak gerçekleşmişti.

     

    Özellikle gelişmekte ve geri kalmış ülkelerdeki uygun fiyatlı akıllı telefon satışlarındaki hızlı artışın etkisiyle ortaya çıkan satışlardaki yükselme, üst seviye cihazlar tarafında ise ciddi bir yükseliş yaratmadı. Özellikle Asya, Orta Doğu, Hindistan ve Güney Afrika bölgelerindeki ucuz akıllı cihaz satışları rakamlara önemli katkı yapmış durumda. Bu da Android’e yaramış durumda.

     

    Android, geçen yıla kıyasla %10.3’lük bir büyüme yakalamayı başarmış. iOS tarafında ise geçen yıla kıyasla %5.2’lik bir kayıp söz konusu. Geçen yıl iOS 48 milyonluk satış seviyesini yakalarken bu yıl 45.5 milyona gerileme var. Android tarafı ise 298 milyondan 326.6 milyona yükselmiş. Windows ve diğer işletim sistemlerine sahip cihazlar ise 8.2 milyondan 1.3 milyona gerileyerek %84.1 kayıp yaşamış.

     

    Bu rakamların ardından küresel pazarlarda Android’in hakimiyeti %84.1’den %87.5’e yükselmiş, iOS ise 13.6’dan %12.1’e gerilemiş oldu. Diğer platformlar ise %2.3’ten %0.3 düzeyine gelerek piyasadan tamamen silinme seviyesine yaklaşmış durumda.








  • Son derece esnek bir işletim sistemi neye derlesen çalışıyor normaldir

  • Her gün bir çinli firma android cihaz çıkarıyorken bu tablo hiç şaşırtıcı değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şunu gösteriyor; android hızlandığı ve kararlı hale geldiği zaman hep ilk tercihtir. İnsanlar internetsiz dosya paylaşımı ve otg destekli cihazlara ihtiyaç duyuyor.

  • Microsoft elini hızlı tutsaydı rakip olabilirdi ama fırsatı kaçırdı. Apple ise işletim sistemini diğer markalara vermediği için IOS oranlarının git gide gerilemesi normal.
  • Japonya için konuşuyorum her 10 telefondan 9u iphone hatta 20 telefondan 19 tanesi bile iphone olabilir. Sanki iphone kullanmayanı dövüyorlar.

  • Ne zaman ki ios kapalı cezaevi olmaktan kurtulur işte o zaman bir sürü Android kullanıcısı da Apple'a döner.

  • Geri tuşu şart arkadaş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Microsoft elini hızlı tutsaydı rakip olabilirdi ama fırsatı kaçırdı. Apple ise işletim sistemini diğer markalara vermediği için IOS oranlarının git gide gerilemesi normal.

    Elin hızlı yavaş tutulması ile alakası yok. Düzgün, kullanışlı, tercih edilebilir bir sistem hazırlamayı becerip becerememekle alakalı bir durum var. MS yavaş yaptı geç kaldı da sanki düzgün birşey mi çıkardı ortaya. Hep hayal kırıklığı, hep hayal kırıklığı, ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benhuraxu

    Bu şunu gösteriyor; android hızlandığı ve kararlı hale geldiği zaman hep ilk tercihtir. İnsanlar internetsiz dosya paylaşımı ve otg destekli cihazlara ihtiyaç duyuyor.

    Tabi, piyasada 500-600 liraya iOS'lu vestel venüsler cirit atıyor ama alan yok :))
  • Kimse demeiş Türkiye için bile konuşursak 2000 TL üzeri telefonlarda diğerlerinin toplam satışı iPhone'a yaklaşıyor mu acaba diye. Elma armut kıyaslayarak saçma sapan şeyler yazmak kolay.

  • Cebimizde 5000 lirayı harcayacak para vardı da biz mi iPhone 7+ almadık...

  • İos geçen yıla oranla pazar payı düşmüş ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden derdim bir gün android bilgisayarda windows ne ise telefonda o olacak diye neredeyse olmak üzerine geldiler pc deyince akla nasıl windows geliyors telefon deyince de android gelmek üzere ios artık rakipten çok standart dışına çıkmak isteyen farklı bir deneyim isteyenlere hitap ediyor tıpkı mac os gibi bundan 3 4 sene sonra da bence ps o kadar büyüyecek ki konsol diyince akla playstation gelecek.

  • Bir android hissedarı olarak beni sevindirdi bu haber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 3 Kasım 2016; 20:03:13 >
  • Android herşeyiyle esnek nereye çekersen oraya gidiyor apple gibi dediğim dedik öttürdüğüm düdük demiyor.en alt segmentten en üst segmente boy gosteriyor.apple lafın özü para para paraaa diyor.sonu nokia gibi olucak bu gidişle apple hala kullaniciyla inatlasiyo kullaklik meselesinden ve degiştiremedigi tasarimdan sonra buz gibi sogudum muhtemelen bir sonraki cihazim apple olmiyacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoNaNıMcı -- 3 Kasım 2016; 20:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ucuz android telefon 3200 tl den başlasaydı adil bir kıyaslama olurdu.

  • Iphone u gucu yetmedigi icin alamiyorlar diyenlere duyurulur..



    Piyasada sifiri 1000 tl ye dolu iphone 5,1300 tl ye 5s 1500 tl ye 6 var.. Hele 2.ellerine bakarsaniz cok daha dusuk fiyatina kamyonla Iphone var..



    "Iphone a ulasamadiklari icin ucuz Android aliyorlar o yuzden" ayaklarini gecin yemezler..



    Orta seviye Android cihazlarin fiyatlari da 1000 tl seviyelerinde.. Daha kimsede 300 tllik Android cihaz gormedim oyle de bi cihaz yok zaten..



    Millet uyandi Iphone da bi b*k olmadigini anladi ben de dahilim buna..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olsun o kadar hep android telefon çıkıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıskançlığından ölecek kullanıcılar var. Yahu piyasa %100 Android olsa eline ne geçecek ki. Sen zaten iPhone almayacaksın gelip burada hapishane desen kaç yazar kapalı kutu desen kaç yazar.

    Android telefon üretmek için bir kural mı var. Önüne gelen istese Android telefon üretir. Artık kimin ne ürettiği belli olmayan zibilyon tane model var. Bu mu yani Google'ın yarattığı %90'lık ekosistem. Tüküreyim ben böyle ekosistemin içine.

    Yalnız Google sadece Pixel modeliyle piyasada boy gösteriyor o da cümrü kadar yer yaksın iPhone kim Pixel kim. Diğer modeller ise sadece Google'ın yazılımını kullanan telefonlar. Google tarafından kazanılmış bir zafer varsa sadece sizin gibi android kullanıcılarını fişlemektir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.