Şimdi Ara

Samsung’dan Teksas’taki yonga tesislerine 1 milyar dolar yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’dan Teksas’taki yonga tesislerine 1 milyar dolar yatırım


    Özellikle Exynos serisi yonga setlerini tasarlamaya başladıktan sonra yatırımlarını da arttıran Samsung, devasa tesislere sahip hale geldi. Firmanın en fazla yatırım yaptığı tesislerinden birisi Teksas eyaletinde yer alıyor ve büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.


     


    En Büyük Yabancı Yatırım


     


    Samsung’un ilk kez bir mağaza açarak faaliyete başladığı Teksas eyaletinin Austin şehri, zamanla en önemli noktalardan birisi haline geldi. Exynos yonga setlerinin üretildiği Austin tesisleri, toplamda 15 milyar dolar yatırım aldı. Bu haliyle ABD’nin en çok yabancı yatırım alan tesisi durumunda. Ayrıca dökümcü olarak da Qualcomm ve Nvidia gibi müşterilerin siparişlerini işliyor.


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre Austin tesisleri için 1 milyar dolarlık bir yatırım daha planlanıyor. Üretim tesislerinin kapasitesini arttıracak bu yatırım, gelecek yılın sonlarına kadar tamamlanmış olacak. Bilindiği üzere Samsung, ekran ve yarı iletken üretimi için 24 milyar dolarlık bir yatırım planı açıklamıştı. Austin tesisleri bunun küçük bir kısmını oluşturuyor.


     


    Ayrıca Bkz.Sony satışlarda düşüş yaşıyor ancak faaliyet karı yükseliyor

    Yatırım açıklaması Samsung’un gelecek yıl bazı önemli müşterilerini kaybedeceği iddiasından sonra geldi. 10nm fabrikasyon sürecinde takvimin gerisinde kaldığı için Qualcomm’un Samsung’dan vazgeçtiği ve TSMC ile çalışmalara başladığı gündeme gelmişti. Muhtemelen üretim bantlarına yapılacak optimizasyon ile 10nm sürecinde verimliliğin arttırılması hedefleniyor. 


     







  • Samsung'dan oyun konsolu bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu editör adam olmayacak yine haber kaynağında olmayan şeyleri (10nm fabrikasyon sürecinde takvimin gerisinde kaldığı için) yumurtlamış alenen fanlık yapıyor yazıklar olsun

  • Nasıl haber yapıyorsunuz editöre bak vaybe. Çeviri haber yapıyorsunuz onuda düzgün yapın mümkünse.

  • eeee.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ekrem ah ,alenen fan'lık yapıyorsun...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.