Şimdi Ara

'Nintendo, Switch'in Gücü Konusunda Cimri Davranmayacak'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •   Nintendo'nun yeni konsolu olacak Switch hakkında teknik pek bir detay bilmiyoruz ve 12 Ocak tarihine kadar da öğrenemeyeceğiz ancak oyun geliştiricilerinden bazıları küçük tüyolar vererek kullanıcıların aklında küçük fikirler oluşmasını sağlıyor.
     
      Bu kez SteamWorld Dig, SteamWorld Heist yapımlarıyla tanıdığımız Image & Form Games twitter'dan Switch'in teknik detayları üzerine sorulan bir soruya "Maalesef teknik özellikler hakkında bir yorum yapamam. Fakat Nintendo kesinlikle güç konusunda cimri davranmayacak." cevabını verdi. 
     
       Bunun dışında ekran konusuna da değinen Image & Form Games, ekranın harika olduğunu ve sizi hayal kırıklığına uğratmayacağını belirtti. Son olarak cihazın kullanımının ve kontrolcülerinin rahatlığı hakkında bir soruya da Image & Form Games "Cihazı tuttuğunuzda memnun kalacağınızı düşünüyorum." cevabını verdi. 
     
       Şu ana kadar cihazda Nvidia'nın üzerinde epey emek vererek çalıştığını belirttiği Tegra işlemcisi olacağını biliyoruz. Söylenti olarak da 4GB bellek olacağı haberleri var ancak kesin değil.
     
       Bir de Euragamer'ın birkaç kaynağından doğrulattığı bilgiye göre Switch'in 6.2¨ boyutunda 720p çözünürlüğe ve aynı zamanda çoklu-dokunmatik ekrana sahip olduğunu haberinde yazmıştı. İlerleyen dönemlerde cihaz hakkında her şeyi öğrenmiş olacağız. 
     
       Nintendo Switch, 2017 yılının mart ayında piyasaya sunulacak. 
     
     








  • inovasyon budur..Umarım başarılı olur

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Dusunuyorum, ediyorum , tasiniyorum vs gibi memnun edici aciklamalar ne dunur kusturup ne de kizi veriririm mantiginda olan aciklamalar.
    Arkadaslar ben nintendo değilim onlardan da iyi bilmiyorum ancak muhamekeme yeteneğim var ve oluşan manzaradan söyleyeceğim su. Guc bekleyen uzulur benden söylemesi. Eger cihaz guclu olsaydı kesinlikle su an aciklanmisti. Aciklanmamasinin sebebi sadece gucu aciklayip her forumda gucun , donanimin konusulmasini istemiyorlar. 12 ocakda fiyat oyunlar cikis tarihi vs ile donanimin konusulmasini ikinci plana atmaya calisacak nintendo. Bi kac cok eklenen oyun duyurusu ile dikkatleri o tarafa çekip donanimin berbatligini ``Èh güçsüz ama oyunlari yeter yaww `` getirecek anlayacaginjz.

    Birde haberde TEGRA için nvidia nin üzerinde cok calistigi denmiş, Cok calissa zaten okuz gibi guc tüketimi ve en ufak yoğunlukta hemen isinip saat hizini ipi kopmuş asansör gibi asagiya cekez ve böylece tablet ve mobile de kendine yer edinebilirdi.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • insanlar cihazi eğlenceli oyunları için alacak çoğu kimse bir ps4, xbox grafiği göreceğini düşünmüyor zaten. Wii U 'ya nazaran gözle görülür bir gelişme olsa birçok kişiye yetecek, oyunların iyi olması, nintendonun cihazı hiçbir zaman oyunsuz bırakmaması önemli ama 3'cü partiler ne yapar bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yandan katiliyorum bir yandan da katilmiyorum. WiiU da dahil olmak üzere tum konsollara sahibim. Bana gore grafik olayi xbox 360 ve PS3 ile birlikte yeterli seviyeye geldi. Daha ustunu elbette isterim fakat; yapımcılar bu kadar kucuk detaylarla ugrasip oyunun konusu ve kurgusu uzerinde fazla durmadan geçiyorlar. Oyuncuyum diyen biri icin bunu gormemek kör olmak gerek. Switch in guclu olup olmamasi cokta sorun ettigim bir sey degil. Sorun ettigim sey online altyapisı haric WiiU gibi bana gore çok güzel, yenilikçi bir konsolun güçsüz oluşundan dolayı oyun çıkmamasıdır. Nintendo nun çok güzel oyunları var evet ve çoğunu da oynadı ama sonuçta onların da sayısı sınırlı. İşte korktuğum şey Switch in de yeterince güçlü olmayıp yine 3. parti desteğinden mahrum kalması. Umarım Nintendo da bunu görebilmiştir...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Umarım cimri davranmaz. Kaçan ipi sonundan bile olsa yakalaması lazım. Bana göre de donanım çok düşük olmadığı sürece umurumda değil. Fakat 3. parti oyunların gelebilmesi için donanım da önemli.
  • bence 3.parti firmalar switch'e özel oyun çıkaracaklar. tıpkı ubisoftun önce sadece nintendoya çıkardığı zombi wii u ve rayman legends gibi. yani eş zamanlı 3.parti oyunları zor görürüz gibi... ama bn konsolu nintendo exc leri için ve japon geliştiriciler için alıcam zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: necipfazil2041
    İşte korktuğum şey Switch in de yeterince güçlü olmayıp yine 3. parti desteğinden mahrum kalması. Umarım Nintendo da bunu görebilmiştir...


    Kardeşim zerre ders çıkarmamıştır Nintendo. Eğer o şirket Nintendoysa tınnn. Yine Mario ile alakalı trilyon oyunu dayayacaklar. Zelda tek teselli olur.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Tegra'nın gücü ne kadar cimri olmayacaksa.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • olaya teknik bakarsak wii u da radeon latte var 40nm 320 core veya shader.switch de nvidia tegra 14-16 nm 256 core veya CUDA core.kabaca bir toparlarsak olayı core sayısı düşük gibi olsa da arada nm uçurumu.tahminen konuşuyorum wii u da ne gördüysek switch de 2 veya 3 katını göreceğiz.birde bunun programlama kısmındaki kolaylık zorlukları yeni teknolojilerin daha optimize olması grafik motoru desteği falan filan uzar gider.grafik takıntısı olan tv de kullanamaz ama dışarı da 6.2 inç de oynar.grafik muhabbetine girmeyen nintendo kullanan kişiler için zaten her türlü alır oynar.mobil de kallavi bir cihaz ev konsolu hali de wii u nun 2 3 kat fazlası olarak kabaca düşünebilirsiniz.3. parti desteği geldikçe nintendo kaçırmazsa milleti özgür bırakırsa aptal saptal politika da uygulamazsa her şeye para ver yok sd kart 100 dolar sony nin yaptığı gibi cihaz baya da satar kullanan da baya güzel eğlenir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • El konsolundan güç beklemek hata olur bakmayın siz evdede oynarsınız dediklerine özünde el konsolu tüm güç o tablette diyordu yapımcının biri bu durumda tabletten ps4 performansı beklemek hata olur

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bir ekleme daha yapayım gflop tflop oranı olarak wii u 352.0 GFLOPS switch deki tegra parker FP32 de 0.75 TFLOPS ve FP16 da1.5 TFLOPS olarak belirtiliyor.kabaca 2 ila 4 kat arası matematiksel hesaplama farkı var bu da köşe de dursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edd121 -- 3 Kasım 2016; 20:36:50 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • O makina nın içinde ddr3 veya ucuz olsun diye yüksek bant genişliği sunan hızlı bellek koymadılarsa darboğazdan bi halta benzemeyen bir şey çıkar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Eski nesilde gta5 i nasıl keyifle oynadık düçük çözünürlük vs ama keyif aldık her oyundan e buda o güçte olsa yetecek aslında mesela yeni zeldayı wiu grafiğinde dışarda oynayabilirsek oda yetecek ama bundan bile şüphe ediyorum ps vitadan hallice bi cihaz olacak gibi geliyor umarım öyle olmaz , bi ps3 gücünde olsa oyunlarıda o kalitede olsa iş yerine arada oynamak için alırım bi tane

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rambocuk

    Eski nesilde gta5 i nasıl keyifle oynadık düçük çözünürlük vs ama keyif aldık her oyundan e buda o güçte olsa yetecek aslında mesela yeni zeldayı wiu grafiğinde dışarda oynayabilirsek oda yetecek ama bundan bile şüphe ediyorum ps vitadan hallice bi cihaz olacak gibi geliyor umarım öyle olmaz , bi ps3 gücünde olsa oyunlarıda o kalitede olsa iş yerine arada oynamak için alırım bi tane


    Yanlis anlasilmasin.
    Ben Nintendo oyunlarina ve kitlesine bir sey demiyorum. Nintendo yapacak kitlesi de 144p bile olsa alicak (kaliteli oyunlar cunki) ancak bu bir firma için yeterli değil. O zaman neden wii u birakildi da nintendo switch cikariliyor durup düşünmek lazim. WII U da da nintendo oyunlari cok iyi satiyordu ve oyunlarin puanlari 8.5 ve uzeri idi.

    Uzun lafin kisasi insanlar hem nintendo oyunlarini hemde 3. part oyunlarini hatirisayilir grafiklerle oynamak istiyorlar ancak nintendo bunu anlamiyor bir turlu.
    SOny de 4.2 Tflops cihaz var aha haftaya cikiyor yil bitmeden 6.4 Tflosp scorpio gelecek ama ikisinin ortasinda cikan cihaz 1 ila 1.2 tflops gücünde olucak ? Simdi adam Switch e ciksa bile read dead 2 yi scorpio da yada PSPRO4 de görünce switch de oynamak ister mi ? Demissin ya ps3 de gta5 i bayilla batila oynadık diye. Eger ps4 de ki surumunu once görsen oynamazdin ama. Yada Psone de ki oyunlari bayila bayila oynuyorduk o zaman grafik takintimiz yoktu diyorlar cunki o zamanin da 4k si zaten o cozunurlukler yani 240 320 lerdi. daha iyisi yokdu o yüzden oynuyorduk,(ha birde o zamanlar yapimcilar vermek istediklerini yüzde 30 grafik yüzde 70 oynanabilirlik ve seneryo ile yaparlardı simdi ise tam tersi maalesef)

    Tek bir sey soyliycem.
    GameCUBE e benzeyen, içinde nvidia 1070 GPU i5 bi işlemci ve 12 gb bi ram istemez miydiniz ? Zelda yi uncharted in orman bolumunden 4 kat daha fazla detay seviyesinde oynamak istemez miydiniz ? yYaninda da 3, party firmalarin oyunlarini da en az 1080p 60 fps ULTRA FULL detay da oynamak istemezmiydiniz ? Neden hep az olsun ne gerek varcilik yapıyorsunuz.Neden hep az ile yetinmeye calisiyorsunuz ki ?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Yahu arkadaş ammada güç manyağı olmuşsunuz sony yada microsoft güçlü makine çıkartsa ne olacak oyunlar dandik olduktan sonra tutturmuşunuz bi grafikler güzel olsun gerçeğe yakın olsun yapıyolarda ne oluyo dandirikten oyunlar çıkartıyolar insana hiç zevk vermeyen oyun olduğunu hissettirmeyen eğlendirmeyen yapımları ne yapayım nintendo eğlenceli oyun yapsın birde cihazın fiyatı uygun olsun varsın ps4 pro gücünde olmasın ben alırım ve tegra işlemci diyince neden düşük kapasite bir şey aklınıza geliyo nvidia tegra der ama güçlü bir şey yapabilir umarım uygun fiyatta çıkarda oyunlarıda eğlenceli olur hemen bir tane alırım özledim valla eski konsolların zamanını ps1 ps2 ve dreamcast zamanlarını.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Alete özel geliştirilmiş çok oyun çıksın gerisi boş. 3ds ile Wii U birleşmiş gibi düşünün bu aleti en kötü Wii U'dan kabaca 2-3 kat daha güçlü olacaktır. Ben bir problem göremiyorum. Oyunsuz kalmadığı sürece ve saçma uygulamalar yapmadıkça nintendo iyi satacaktır ki Wii U'da olduğu gibi özel oyunsuz da çıkmayacak cihaz bunu da biliyoruz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kasatka

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: rambocuk

    Eski nesilde gta5 i nasıl keyifle oynadık düçük çözünürlük vs ama keyif aldık her oyundan e buda o güçte olsa yetecek aslında mesela yeni zeldayı wiu grafiğinde dışarda oynayabilirsek oda yetecek ama bundan bile şüphe ediyorum ps vitadan hallice bi cihaz olacak gibi geliyor umarım öyle olmaz , bi ps3 gücünde olsa oyunlarıda o kalitede olsa iş yerine arada oynamak için alırım bi tane</blockquote>

    Yanlis anlasilmasin.
    Ben Nintendo oyunlarina ve kitlesine bir sey demiyorum. Nintendo yapacak kitlesi de 144p bile olsa alicak (kaliteli oyunlar cunki) ancak bu bir firma için yeterli değil. O zaman neden wii u birakildi da nintendo switch cikariliyor durup düşünmek lazim. WII U da da nintendo oyunlari cok iyi satiyordu ve oyunlarin puanlari 8.5 ve uzeri idi.

    Uzun lafin kisasi insanlar hem nintendo oyunlarini hemde 3. part oyunlarini hatirisayilir grafiklerle oynamak istiyorlar ancak nintendo bunu anlamiyor bir turlu.
    SOny de 4.2 Tflops cihaz var aha haftaya cikiyor yil bitmeden 6.4 Tflosp scorpio gelecek ama ikisinin ortasinda cikan cihaz 1 ila 1.2 tflops gücünde olucak ? Simdi adam Switch e ciksa bile read dead 2 yi scorpio da yada PSPRO4 de görünce switch de oynamak ister mi ? Demissin ya ps3 de gta5 i bayilla batila oynadık diye. Eger ps4 de ki surumunu once görsen oynamazdin ama. Yada Psone de ki oyunlari bayila bayila oynuyorduk o zaman grafik takintimiz yoktu diyorlar cunki o zamanin da 4k si zaten o cozunurlukler yani 240 320 lerdi. daha iyisi yokdu o yüzden oynuyorduk,(ha birde o zamanlar yapimcilar vermek istediklerini yüzde 30 grafik yüzde 70 oynanabilirlik ve seneryo ile yaparlardı simdi ise tam tersi maalesef)

    Tek bir sey soyliycem.
    GameCUBE e benzeyen, içinde nvidia 1070 GPU i5 bi işlemci ve 12 gb bi ram istemez miydiniz ? Zelda yi uncharted in orman bolumunden 4 kat daha fazla detay seviyesinde oynamak istemez miydiniz ? yYaninda da 3, party firmalarin oyunlarini da en az 1080p 60 fps ULTRA FULL detay da oynamak istemezmiydiniz ? Neden hep az olsun ne gerek varcilik yapıyorsunuz.Neden hep az ile yetinmeye calisiyorsunuz ki ?


    asla yetinmek değil ama bunu bir el konsolu sayıyorum ben bu yüzden ps3 kadar olsa bile yeter dahası tegrayla mümkün değil , evdeki ps4 ile pc nin yanıa yaklaşabilicek bir sistemle kesinlikle gelmeyecekti nintendo el konsolu olayından yürümek istediler doğruda yaptılar

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Herkes haklı herkesin dediği doğru, fakat daha global, daha genel düşünmek lazım. Nintendo güçlü bir alet çıkarmasa da ben alırım, siz alırsınız ve dünya çapında 10-15 milyon insan alır. Fakat geriye kalan toplamda 60 70 milyon insan Xbox One ve PlayStation 4 alır. İşte can alıcı yerde burası: Eğer Nintendo güçlü bir alet yapmazsa, diğer konsollara çıkan oyunlar Nintendo Switch e çıkmazsa, Benim korkum konsolun yeterince satmamasından dolayı yine oyun desteğinin çekilmesi. Yapımcılar Switch bu oyunu kaldırmaz deyip oyunlarını getirmeyecek. Kim BO2 yi wiiU da oynamak ister şu an? Multi de kimsenin bulunacağını sanmıyorum.. tersi bir durumda herkes oyun çıkarmak için sıraya girer. Eğer tutsaydı ben şahsen tüm oyunları tabletinden dolayı wiiu da oynamak isterdim.

    Yani demem o ki grafik önemli değil ama buna önem veren büyük bir kitle için önemli bu da konsolun kaderini değiştirecek kadar önemli bunu da göz ardı etmemek lazım

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • necipfazil2041 kullanıcısına yanıt
    Eğer 3. parti oyunlar olamazsa Nintendo kendi oyunlarıyla ne kadar çevirebilecek ki. Tamam Nintendo çok güzel oyunlar yapıyor fakat sadece Nintendo ile olmaz o iş.

    Bakıyorsun herkes sadece Nintendo oyunu olsun yeter zihniyetine bürünmüş. Böyle diyenlerin yorumlarını incelersek zaten amaçlarının Switch'i ikinci plan konsolu olarak görmelerinden kaynaklı. Buna hayır denilebilmeli artık. Donanım gücü yerine oyunlar kapıştırılırsa zaten kimin birinci plan kimin ikinci plan olduğu gayet açık.

    Ama senin dediğin CoD'un Wii U'da oynamak istenmemesinin sebebi de zaten Nintendo'nun oyuncu kitlesi değil Wii U'nun başarısızlığıyla alakalı. Yani Nintendo'nun oyuncu kitlesi shooter oyun oynamıyor diye bir şey zaten yok. Metroid, Turok, GoldenEye 007, Perfect Dark gibi oyunlar da buna örnek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.