Şimdi Ara

Bilecik 2.Nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
5
Favori
434.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben 88/4 askerliğimi bilecikte yaptım.Bilecik göründüğü kadar kötü bir yer değil.İlk 1 ay uygun adımdı ki ben nefret ederim hala onu öğretiyorlar.Meslekçi seçimi 15 gün içinde yapılıyor ve 1 ayın sonunda yani yemin töreninden sonra gönderiyorlar.Bando seçimleri var,şöför seçimleri var,tank nişancısı seçmeleri var.Yani yemin töreninden sonra pek fazla kişi kalmıyor bölüklerde.tim mantığıyla eğitim alıyorlar ve eğitimlerin yüzde 60 ı komando eğitimi.Yani bilecikte eğitim ve soğuk dışında sıkıntı yok.Çarşısı çok küçük ve halkı askeri öpmek için elinden geleni yapıyor.Yerel halka 1 ytl biz askere 2 ytl.Yemekler güzel çıkar,komutanlar askerlerini sever.Tuğgeneralimiz,tabur komutanımız,bölük komutanımız askerlerini çok değer verir.Sürekli askerlerin içindedirler ve sıkıntın derdin var mı diye sürekli sorarlar.Timlerin yüzde 98 i doğuya gönderiyorlar.Biz cumartesi günü toplu halde vana gidiyoruz uçak ile.Askere gidecek arkadaşlar korkmasınlar hiçbirşeyden.Sizlere anlatırlar dayak,kavga eksik olmaz.İnanmayın.Gittiğiniz ve gördüğünüz zaman daha iyi anlayacaksınız.Hala içinde korku olanlar varsa benimle irtibata geçebilirler.Ben kendilerine yardımcı olurum.Çünkü 75 gün boyunca sürekli millete moral vermekten askerliği öyle bitirdim.Doğuyu da gözünüzde büyütmeyin.Batıdan daha rahat olacaklar ve eskisi gibi ülkemizde terör olayları olmuyor.Bir de yorumları okudum yok yemekleri berbat.Yok şu bölük berbat.Orası kendi eviniz değil.Annenizin sıcak yemeklerini,sıcak çorbasını bulacağınız yer de değil.Bunu yazan adamların yorumlarını asla okumayın.Sıkıntı çekilmekten hiçbir başarı ve savaş kazanılamaz.75 gün boyunca yaptık görevimizi aslanlar gibi şimdi de devam ettireceğiz.Yazılan yorumları kafanıza takmayın o kadar söylüyorum.İsteyen gelsin konuşalım msnden.Çok asker ailesine telefonda moral verdim,rahatlattım.Münferit olun,meslekçi olun diyen adamlar da benim gözümde hainlerden bir farkı yoktur.Bin canım olsa binini de feda ederim bu vatanın uğruna tamam mı.Şehitliğin nasıl bir mertebe olduğundan haberleri yok.Gidin aslanlar gibi eğitminizi alın ve vatan borcunuzu tamamiyle erkekler gibi ödeyin.kaçmayın.Söğüte de gitmeyin şöför olarak çok sıkıntı çekersiniz.

    mehmetusta2005@e-kolay.net
    Facebook:Mehmet Usta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flashget29 -- 25 Şubat 2009; 15:00:54 >




  • askerde eşleri,nişanlıları, erkek arkadaşları olan arkadaşlar... lütfen askere yeni dönem gidecek kardeşlerimizin morallerini bozmayalım.. onlar doğuya tatil yapmaya deil bizim vatanımızı korumaya gidecekler neticede.. ve hepside allahın izniyle sağ salim geri dönecek.. bilecike yeni dönem giden kardeşlerimize hayırlı teskereler diliyorum... vatan size emanet..
    şfk 81
  • Arkadaşlar bilecik 2.tugayda akbank şubesi var ve ilk girdiğinizde kayıtlarınız yapılırken akbank hesaplarınız açılıyor maaşlarınızda buraya yatıyor. bu sayede askerde içerdeki bankamatiklerden para rahatça çekebiliyorsunuz. Bunun dışında dışardan alacağınız eşyalar merkez kantimizde oldukça ucuz temin edebilirsiniz. mesela kazak:8 ytl içlik alt üst : 8 ytl gibi
  • nişanlım dün teslim oldu bilecik söğüt jandarma ulaştırmaya 1. bölükteymiş bana bunun hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • benim sevgilim 25.02.2009 da teslim oldu..2.jandarma er eğitim tugay komutanlığında ypck görevini... vatani görevini yapan bütün askerlerimize hayırlı teskereler diliyorum...hepsi gittikleri gibi sapasağlam geri dönerler inşallah...!bana bilgi verebilecek olan var mı???varsa bekliyorum
  • Aklınızda en ufak bir şüphe olmasın.Acemilik eğitimi soğuklar ve eğitimin ağırlığı dışında sorunsuz geçer.Aslanlar gibi yapıp geri dönecekler.Tersini iddaa eden varsa gelsin tartışalım.
  • arkadşlar bana yardımcı olun ne olur hiç birşey bilmiyorum.benim sevgilim bilecikte şoför adayı olarak gitti.6.bölük 3.tabur da.nasıldır ve ben ona telefonla ulaşabilirmiyim.gerçekten yardımcı olursanız beni ekleyin.milka-sevdigim@hotmail.com acele yardım edin bilgi verin onu arayabilirmiyim.bölüğü nasıldır.
  • hiççmi buraya giren yok bana yardımcı olun lütfen.
  • nişanlım şu an bilecik merkezde orayı google earth den arıyorum fakat göremedim galiba askeriyeyi belitmiyorlar, jandarma nereye yakın etrafında nereler ne var biri tarif edebilir mi?
  • arkadaslar nısanlım 2. jandarma er eğitimde bende mart 27 de yemin törenine gideceğim canakkale bigadayım burdan otobusle bandırma bursa yada eskisehire gecebiliyorum ordan bilecik e nasıl gıdebilirim bana biraz bilgi verirmisiniz? birde orda uygun pansıyonlar varmıdır fıyatlar nelerdir yemin torenınden sonra izin veriyorlarmı ona?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrkyn

    arkadaslar nısanlım 2. jandarma er eğitimde bende mart 27 de yemin törenine gideceğim canakkale bigadayım burdan otobusle bandırma bursa yada eskisehire gecebiliyorum ordan bilecik e nasıl gıdebilirim bana biraz bilgi verirmisiniz? birde orda uygun pansıyonlar varmıdır fıyatlar nelerdir yemin torenınden sonra izin veriyorlarmı ona?


    Bursa'ya kadar otobüsle gidebilirsin, oradan Bilecik'e aktarmalı olarak geçebilirsin..
    Yada Eskişehir otobüsüne gidip, Bozüyük'te inipte oradan Bilecik'e geçebilirsin..
  • hayirli teskereler tum asker arkadaslara
    cok sevdigim bir dostumu 25 inde 89/1 bilecige asker yolladik fakat yogunlugumdan dolayi iletisim kuramadim kimseyle,
    yemin torenleri ne zaman yapilacak bu asker kardeslerimizin bilgisi olan acilen yazabilir mi rica ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duygushepherd -- 15 Mart 2009; 18:37:03 >
  • yemın torenınden sonra evcıl ıznı cıkarıp ıstanbula goturebılırmıyız yoksa sadece o sehırdemı kalınabılıyor? birde evcil icin ailenın hangı belgelerı alması gerekıyor bız telefonda gorusemedıgmız ıcın bunları ogrenemıyoruz cevaplarsanız sevınırım.
  • arkadslar cok acıl benım orda rutbeli bırıne ulasmam gerekıyor bır tane telefon numarası buldum 2282120600 ama oda sureklı mesgul baska bır telefon numarası verebılırmısınız lutfen cok onemlı
  • yaa niye ulaşamıyorum hem askere gidiyor hemde ne numara veriyor ne başka bişey bide üstüne üstn küsüyor ffffffff napcam ben 2 haftadır aramıyor ulaşmam lazım.birisi bana numara verebilir miiii?????:S:S:S




  • sevgilisini bekleyen arkadaşlar .. biraz sakin olun lütfen.. daha yolun başındasınız.15 ay sürecek bi yolculuğun ilk aylarındasınız.. sevgilileriniz çok daha zor dönemlerden geçicek.. onlara siz ve ailelerinden başka kimse destek olamıycak.. biraz sabredin.. kafalarını topladıkları zmn sizi arayacaklardır.. neden aramadın, sana ulaşamıorum, rütbeli biriyle konuşmam gerek gibi endişeli bi davranış sergilemeyin.. çünkü onlar zaten tuhaf bi hayatın ortasındalar, birde siz sıkıntıya sokmayın.. ben yaptım siz yapmayın günler çok zorda olsa geçio.. nasıl geçicek bu 15 ay dediğim günün üzerinden 13,5 ay geçti.. sabırlı ve güçlü olun.. .. naçizane bi tavsiye..




  • ARKADAŞLAR BEN BİLECİK 2. JANDARMA ER EGİTİM TUGAYLIGINDA GÖREVİMİ YAPTIM..SÖYLECEKLERİME İYİ KULAK VERİN KİMSEYİDE DİNLEMEYİN..BİRİNCİSİ İŞTE GELİN BİR BİRMİZİN MSNLERİNİ VERELİM ORDA BERABER TAKILIRIZ BÖYLE BİŞEY YOK ARKADAŞLAR ORDA 12 BÖLÜK VAR ASKERİ KAMAFOLAŞLARI GİYDİGİNİZ ZAMAN HERKES AYNI OLUYOR EN YAKIN ARKADAŞINI BİLE TANIYAMIYOSUNUZ..YANİ LAFIN KISASI SİVELDE TANIŞIP TUGAYDA BULUŞMANIZ DÜNYANIN EN ZOR İHTİMALI... 2.Sİ BİRDE GERİZAKALI DEMİŞKİ ORDA KAMUTANLAR MELEK YÜZLÜ ŞEYTAN SİZİ ZORLA TİMÇİ YAPMAYA ÇALIŞIRLAR DEMİŞ..ÖYLE BİR ŞEY YOK ARKAŞLAR TİMÇİ OLMAK İSTEYEN VARMI DİYE BAGIRIR VE OKADAR ÇOK İNSAN TİMÇİ OLMAK İSTER.. BİLECİKTE 28 GÜN YAPIP GİTMEK İSTEYENLER UTANIR KENDİNDEN BENDE DAHİLİM BUNA..KAMUTANLAR ADAMINA GÖRE DAVRANMIYOLAR ARKADAŞLAR HERKESE EŞİT DAYAK KESİNLİKLE YOKK.AMA ARKADAŞLAR OKADAR MAL İNSANLAR VAR Kİ KAMUTAN ONLAR Bİ İKİ ÇAKIYO ÇÜNKÜ ONLAR İNSAN DEGİL..ARKADAŞLAR SAKIN KAVGA ETMEYİN AF YOK BİR KİŞYÜZÜNDEN BÜTÜN BÖLÜK ÇEKER..ORDA DOGULU İNSANLARI KÜRTMÜŞ OYMUŞ BUYMUŞ DİYE AYIRMAYIN BEN ORDA ASKERLİK YAPTIGIM SÜRE İÇERİNDE GÖRDÜMKİ EN UYUMLU İNSANLAR DOGULULAR BATILI İNSANLAR AYIP OLACAK AMA BİRAZ YAVŞAK BENDE BATILIYIM BATILI ÇOCUKLA GEÇİMSİZ AKSİ SORUN ÇIKARTAN KAMUTAN MARŞ SÖYLEYİN DER BATILILAR ÇESET GİBİ BAGIRIR... AMA DOGU İNSANI ÖYLE KUVVETLİ VEDE ÜLKESİNİ SEVER BÜTÜN KÜRT KARDEŞLERİM 17 KİŞİLİK DAGA KAMONDA OLMAYI GÖNÜLLÜ OLARAK KABUL ETTİ BATILILAR İSE MESLEKÇİ OLUP 28 GÜNDE KAÇMANIN HESABINI YAPTI..BİLECİK HAVASINA ALDANMAYIN ARKADAŞLAR HER ZAMAN SIKI GİYİNİN ARTİSTLİK YAPMAYIN SABAH GÜNEŞ ÖGLE YAGMUR AKŞAMDA KARI GÖREBİLİRSİNİZ AMA ARKADAŞLAR ALIŞIYOSUNUZ BUNA İNANIN İLK 1 HAFTA BİRAZ ZORLANIRSINIZ BAŞINIZA ZATEN YÜNLÜ ŞAPKA VERİYOLAR İÇLİK VERİYOLAR..SİZ DİGER YAZILANLARA BAKMAYIN..ŞUNU KAFANIZA KOYUN EGER ORDA MESLEKÇİ ŞÖFÖR.YADA BANDOCI OLAMASSINIZ ARKADAŞLAR 17 KİŞİLİK TİMDESİNZ KORKULUCAK BİR ŞEY YOK.. HER TÜRLÜ EGİTİMİ ALIYOSUNUZ.. DOGUDA GÖREVİNİ YAPMIŞ EN İYİ KAMONDOLARDAN YADA EMEKLİ BORDO BERELİ ASKERLEDEN ALIYORSUNUZ EGER KAMUTANINIZIN VERDİGİ EGİTİMLERİ DİNLER YAPARSINIZ ALLAHIN İZNİNLE ASKERLİGİNİZ YAPAR BİTİRİR SİVİLE DÖNERSİNİZ...SİZE ORDA BÖLÜK SÜRÜNNNN DİYE BAGIRICAKLAR SİZ KIZACAKSINIZ İÇİNİZDEN BELKİDE KÜFÜR EDİCEKSİNİZ AMA ARKADAŞLAR SÜRÜNMEK BİLE YERDE EGİTİM YAPMAK HAYATTA KALMA MÜCADELİSİDİR O.. SİZE KARŞI HEDEF ALANIN MEVZİ KÜÇÜLTMEKTİR O..FORUMLARDAKİ YAZILANLARA ALDANMYIN ONLARIN HEPSİ VATAN HAİNİ KORKAK 10.KAT ÇOCUKLARI ERKEK GİBİ OLUN KENDİNİZE GÜVENİN KAMUTANINI SİZE GÜLDÜMÜ HEMEN CIVAMAYIN HİÇ SEVMEZLER BEN BİLECİK 2. ER JANDARMA TUGAYINDAN ÇIKARKEN HÜNGÜR HÜNGÜR AGLADIM KAMUTANIMIN BİLE GÖZLERİ DOLDU ASKERLİGİN KOLAYI OLMAZ ASKERLİK ZORDUR ÇÜNKÜ EMİR VARDIR YASAK VARDIR DİSİPLİN VARDIR BUNLAR OLMASA ORDAKİ ASKERLER BİRBİRİNİ YER..BİLECİGİ 2.JANDARMA ER EGİTİM TUGAYINA DÜŞENLER FARKLI ASKERLERDİR ŞANSLI KİŞİLERDİR BUNU UNUTMAYIN ARKADAŞLAR HERKESE HAYIRLI TESKERELER...SON SÖZÜM ORDA ASKERLİK YAPMIŞ BİTİRMİŞ ASKERLERE: KÖTÜ ŞEYLER YAZIP ANALARIN BABALARIN EVLİ İNSANLARIN CANINI SIKMAYIN BİRAZ ERKEK OLUN




  • '' komando'' gerçekten çok teşekkürler böyle güzel yazdığın için.. herkesin tabiki derdi farklı bende sözlümü yolladım üzülmüyomuyum tabikide üzülüyorum ama sonuç olarak burdan oturup konuşması kolay ve Allahın izniyle biticek.. en başta hayırlısı neyse o olsun.. bilecik e gelelim... askerliğini bi rahat yapan vardır bi de rahat yapmayan herkesin şansı ayrı ... zaten hayat ne getiriceği belli olmuyo ama elbette bazen katlanmak gerekiyo.. askerlikte böyle malesef yapılması zorunlu ve bir okadar da gurur duyulucak bir şey.. inanın ben bütün askerlerimzle gurur duyuyorum .. hepsi gerçekten mükemmeller.. ben 26 mart yemin törenindeydim bu arada söğüt değil merkezde.. içeri girer girmez ağlamaya başladım zaten girerken tek ağlayan bendim : )) ya mükemmel bir duygu yani ben erkek arkadaşıma bana bunu yaşattığın için gerçekten çok teşekkür ederim dedim.. moral vermek.. onları okadar mutlu edicek birşeyki.. elbette uzaktan sana rahat tabi konuş sen diyolardır.. ama olsun dicekler elbet el üstünde tutmak lazım onlar bizim için ordalar.. gerçekten arkadaşlar kötü olarak bahsetmeyin komutanın serti var yumuşağı var ama onlarda bu raddeden geçiyolar hiç biri kolay kolay askerinin kötülüğünü istemez elbette vardır sizi üzücek tiplerki gerçekten kulak asmayın siz işinizi en mükemmel bir şekilde yapın .. Unutmayın gerçekten allah yanınızda ne dualarla yollanıyosunuz.. bayan arkadaşlar telefon sıkıntısı çekiyosunuzdur ben inanın sanki nazi kampındaymış gibi bir gün arayamıyo ki gerçekten arayamıyo aramıyo die bişi yok hayatım kararmış gibi ağlıyorum.. ne yapsınlar kendi evi diilki yani bunu elbet sizde çok iyi biliyosunuzda işte napalım geçicek elbet en başta sağlıklı olsunlar.. hayat zor askerlik görevi hele çok zor.. şu an bende ne olucak onu bile bilmiyorum intikaldeler şuan yorulucaklar hemde çok biliyorum ama yapıcak ne var .. sadece burda moral bozmayın öyle yandın olum sen.. ben gittim hayatım karardı.. yemekler iğrenç.. direk doğu başka şansın yok.. canlarım ya ne elinize geçiyoki ben anlamıyorum tatminlikse bu neyse : )) tabikide karışmak için yazmıyorum ama insan üzülüyo çok.. bile bile de güllük gülistanlık yazıcak haliniz yok tabide sadece pozitif ve moral verici olmaya çalışın.. sadece tavsiye .. : )) doğuya gidicek yani bilemeyiz o da bilmiyo ama napalım gidicekse gidicek.. doğu diye karalara bağlanmak ordada asker burdada asker .. çok sinir bozucu bir durum ama şunu biliyorum mükemmel bir eğitim veriyolar bilecikte bile bile ölüme yollıcak halleri yok elbette zaten ööle bişi imkansız.. kader.. allah iyi yazılar yazsın .. en başta sağlık bide .. ben eminim hepiniz nasıl gittiyseniz öyle sevdiklerinize kavuşucaksınız.. hayat asker yolu beklicek olsada güzel.. ve ben sevgilim asker olduğu için çok mutluyum.. çok konuştum ama ne biliyim hep okuyorum burayı.. bende eksik kalmiyim dedim .. hepiniz allaha emanet olun.. HAYIRLI TEZKERELER.. 433.. : )) AZ KALMIŞ DİMİ : ))




  • "we are strong" güzel olmuş yazın gücünüzü kaybetmeyin ...
  • fallen forest.. bende teşekkür ederm..: )) kesinlikle ne olursa olsun yola sonuna kadar devam.. ALLAHA EMANET OLUN..
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.