Şimdi Ara

Masaüstü Kaby Lake-s işlemciler sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Masaüstü Kaby Lake-s işlemciler sızdı 
     Intel'in 14nm mimarisiyle üreteceği yeni Kaby Lake işlemci ailesinin masaüstü modelleri ve 200 serisi yeni çipset modellerinin isimleri sızdı.
     

    14nm+ üretim ve arttırılmış verimlilik  

    Yeni Kaby Lake işlemci ailesi üretim mimarisi itibariyle fazla değişim göstermeyecek olsa da transistör seviyesinde özelleştirmeler, arttırılmış verimlilik ve frekanslarla SkyLake-S  modellerine göre %12 daha yüksek işlem performansı vaat ediyor.
     
    Artan frekanslar ve verimlilik sayesinde Skylake muadillerine kıyasla aynı güç tüketiminde daha fazla performans veya aynı işi daha hızlı/ düşük güç tüketimi ile yapacak olan Kaby Lake işlemcilerin mobil sürümleri hali hazırda tanıtılmış olsa da masaüstü modelleri için Ocak ayına kadar beklememiz gerekecek.
     
    Speed Shift teknolojisiyle birlikte uygulama açılışları ve ani yük durumlarında önceki modellere göre 2 kat daha hızlı tepki verebilen işlemciler en yüksek frekansa önceki modellerdeki 100 milisaniye yerine sadece 15 milisaniyede çıkabiliyor ve frekansı daha uzu süre en yüksek seviyede tutabiliyor. Önceki modellerden de 14nm+ üretim ile daha iyi Overclock başarımı beklenen işlemciler 2.nesil Core i5 ve i7 modelleri olan i5 2500K ve i7 2600K'nın tahtını yerinden edebilir. Speed Shift teknolojisini ve mimari özelliklerini Erdi Özüağ'ın "Apple MacBook Pro detaylı analiz "Performans, özellikler ve dahası..." " haberinden okuyabilirsiniz.
     
    Gelelim yeni Kaby Lake-S işlemcilere. Tek tek sayarak sıkmak istemiyorum. Öne çıkan farklar genel olarak muadillerine göre 100-300MHz arası frekans artışı olarak gözüküyor. Çekirdek, izlek olarak bir değişiklik gözükmüyor. 
     
    Popüler işlemciler olan i7 6700K yerine i7 7700K,  i5 6600K yerine de i5 7600K geliyor. B0 revizyonu olduğu bildirilen işlemciler çok önemli bir durum olmadığı sürece yapısal bir değişiklik geçirmeyecek ve hacimli üretime hazır demek oluyor.
    Masaüstü Kaby Lake-s işlemciler sızdı  
     

     Intel 200 Serisi Çipsetler

     H270, Z270, B250, Q250, Q270 çipsetler LGA 1151 soket yapısını kullanırken C422 ve X299 çipsetlerin LGA 1151 mi yoksa başka bir soket mi kullanacağı belirsiz durumda. Bildiğiniz üzere Intel X serisi çipsetler en üst seviye için kullanılıyor. Yukarıda da bahsi geçen Xeon E3-1205v6 işlemciyle birlikte kullanılır mı tartışmaları sürse de öğrenmemiz için biraz daha beklememiz gerekecek anlaşılan.
     
     



  • quote:

    Speed Shift teknolojisiyle birlikte uygulama açılışları ve ani yük durumlarında önceki modellere göre 2 kat daha hızlı tepki verebilen işlemciler en yüksek frekansa önceki modellerdeki 100 milisaniye yerine sadece 15 milisaniyede çıkabiliyor ve frekansı daha uzu süre en yüksek seviyede tutabiliyor. Önceki modellerden de 14nm+ üretim ile daha iyi Overclock başarımı beklenen işlemciler 2.nesil Core i5 ve i7 modelleri olan i5 2500K ve i7 2600K'nın tahtını yerinden edebilir.


    0,85 saniye ciddi bir iyileştirme ancak hala 2500k/2600k/2700k katili olduklarını düşünmüyorum.
  • i7 7700k 91 wat olarak gelcek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garip, adamlar sadece çarpan kilidini kaldırınca yeni model yapmış, yolmaya devam intel.

  • Yine kronik bir sorun ile gelmezse iyi. Benim için hâlâ geçmeye değer değil. i7 4790K kullanıyorum.

  • Yine kronik bir sorun ile gelmezse iyi. Benim için hâlâ geçmeye değer değil. i7 4790K kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14nm+ satış reklamı gibi duruyor gelişen bir şey yok ortada. Sadece 300-400 mhz fazlalaştırıp %12 performans elde edilmiş.Bunu zaten son kullanıcılarda yapardı overclock ile.
  • Ceann Capall kullanıcısına yanıt
    %5 frekans artışı %10 veya daha fazla performans artışı getirmez. Arka tarafta verimlilik ve kaçakların azaltılması için çalışmalar var. 14nm+ olarak bahsettikleri de bu verimlilik güncellemeleri büyük oranda.
  • intelin mantığına göre şu kalitesiz macunu kaldırıp ellerinde kalan 6.nesil işlemcilerini adını 7.nesil yapıp sunmuşlar biraz daha iyi soğutucu accıkta overclock bu iş tamamdır

    yer miyiz? Evet çünkü delid garanti dışı bırakıyor bu ısı dağıtıcı arasındaki kaliteli macuna ihtiyacımız var
  • İ3 7300 oyun için ideal gibi bendeki 6100'ün yerini alır.

  • i7-3820 devam. AMD gelemedi bir türlü.

  • Pentium G4620 4 thread ile gelecek sanırım.
    Masaüstü Kaby Lake-s işlemciler sızdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    Garip, adamlar sadece çarpan kilidini kaldırınca yeni model yapmış, yolmaya devam intel.

    Ama artık transistörler in küçültülmesi sürecinde sona doğru geliniyor dostum belli ki bazı sorunlar var yoksa İntel ''tick-tock'' prensibinden kolay kolay vazgeçmez. Allah ömür verirse Quantum Bilgisayarları da göreceğiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AcarCagdas

    İ3 7300 oyun için ideal gibi bendeki 6100'ün yerini alır.

    Tekil cekirdekde 4ghz ile i5 tokatlayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakipleri olmadığı için kaplumbağa gibi ilerliyor amd kendini azcık gelştirse nvidianın 980 -1060 veya 980-1080 farkını gördüğümüz gibi bi gelişme görsek.(Yenileri alcağımdan değilde var olanlar ucuzlar :) ).

  • Sandybridge serisinden sonra Cannonlake işlemcilere geçilebilir bende geçmeyi düşünüyorum.

  • ya bu kadar şerefsiz bir şirket olamaz ya nedir bu ya hersene aynı mimariyi biraz daha güncellenmiş hali olarak önümüze sunuyorlar ya yeter ya 2000 serisinden beri aynı tas aynı hamam
    bu saatten sonra intel sistem falan toplamam yıllardır intel sistem kullandım bu pişkinlikleri görünce yok arkadaş amd isterse yine intelin gerisinde kalsın fark etmez ya adamlar anakart olarak geri kaldılar ama zamanında 990fx anakartı olan fx8150 fx8350 fx 9370 gibi işlemciler güncelleyebiliyor intel hersene soket değiştiriyor sanki çorap değiştirir gibi amd işlemciler performans olarak intelin gerisinde doğru ama hersene önümüze ısıtıp koymuyor
    tüm şirketler para amaçlı kuruluşlardır hiç biri babamız hayrına iş yapmazlar ama intel bu işi abarttı artık 5 nesil arkadaş yani yeter 4 çekirdek 8 iş parçacığı yani artık turşu oldu bari i7 7770 ve i7 7700k 6 çekirdek olsun bir adım ilerlesin 14+ nm zaten sadece daha verimli oluyor ama bu bana yarar değil şirket için fayda
    zaten dolar uçmuş 3.10 falan zaten artık bizim gibi insanlar malesef konsol alıp 3-4 kullanıp satıcaz
    konsolda oyunlar pahallı değil arkadaşlar adamlar şuan battlefield 1 titanfall 2 gibi oyunlar standart olarak 80 tl satılıyor yolları var iyi araştırın ama kontroller çok dandik ama klavye mouse ile daha iyi hale geliyor

  • intel Soket 2011 i 2017 içerisinde terk edecek diye biliyorum muhtemelen X299 chipset gelirse yeni nesil soket yapısı olan 2066 pin ile gelmesi muhtemel.

  • Haberlere göre Ocak ayında AMD ZEN, İntel Kabylake çıkacak. Umuyorum ve dua ediyorum ki, AMD şu İntel'i ezsin. i86 savaşları yeniden başlasın. Ortalık biraz panayır yerine dönsün. Amd Zen umarım Ocak ayında sağlam bir kroşe çeker.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.