Şimdi Ara

Adil kullanım kotasıyla ilgili şaşırtıcı iddialar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
1
Favori
4.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adil kullanım kotasıyla ilgili şaşırtıcı iddialar

    Ekim ayında adil kullanım kotalarının çok hızlı bir şekilde dolduğunu iddia eden kullanıcılar sosyal medyada gündem yarattı. Türk Telekom, Turkcell Superonline, Uydunet gibi birçok internet servis sağlayıcısından hizmet alan kullanıcılar, Adil Kullanım Kotası ile ilgili olarak kullanım alışkanlıklarının dışında gelişmeler yaşadığını iddia ediyor.
     
    Adil kullanım kotasıyla ilgili şaşırtıcı iddialar 

    Birçok kullanıcı, normal kullanım şartlarında ay boyunca adil kullanım kotasını doldurmadığı halde ilk defa Ekim ayında kotanın %80’inin doldurulduğu veya tamamının bittiği yönünde bilgilendirme mesajı aldığını iddia ediyor. Bazı kullanıcıların iddiasına göreyse ayın büyük çoğunluğunda evinde olmadığı halde kotası biten abonelikler varmış.

     

    Kullanım istatistiklerinde özellikle son bir haftada yoğun bir kullanım rakamından bahsedilmiş. Konuya ilişkin olarak elimizde kesin bir bilgi yok ancak problem yaşayan kullanıcılar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tüketici.btk.gov.tr adresinde yer alan şikayet sayfalarından yaşadıkları mağduriyeti dile getirebiliyor. BTK bu tür durumları inceleyip gerektiği takdirde servis sağlayıcıdan savunma isteyerek konuya dair araştırma yapabiliyor. Probleme ilişkin bir gelişme olduğunda sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

     
    Sorunla ilişkili olarak sizin kullanım alışkanlıklarınıza aykırı şekilde yaşadığınız benzer türde bir durum var mı?
     







  • Toptan kapatın da siz de kurtulun biz de kurtulalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halbuki kaldırsalar böyle şeyler olacak mı? Halkı düşünen yok ki

  • Bir ay boyu Battlefield 1 i indireyim diye azami şekilde kullandım 6 gün il dışındaydım indirmeye başladım yatarken uyandığımda oyunun sadece 20GB indiğini ve 36 saat kaldığını söyledi makina klasik Ttnet diyecektim ama hepsinde olmuş garip.

  • Adil kullanım kotasıyla ilgili şaşırtıcı iddialar
    Google Fiber ne olur gel.
    https://fiber.google.com/

    beyler herkes yaşadığı yerin adresini fazla detaya girmeden bıraksın "ya tutarsı" mantığı bizimki işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 31 Ekim 2016; 19:4:17 >




  • Arkadaşlar bu olay tamamen doğru. Bu ay kotam çok çabuk bitti ayrıca internet hızı düştü ama 1.2 ve 1.8 civarı hız aldım. Kesinlikle Ekim ayı içerisinde bir gariplik var.

  • Özelleştirme iyi bir şey halka iyi hizmet sırada Milli piyango idaresi var.

  • ben de piyango sadece bana vurdu sanıyorum, genelde varmış demek

  • Allah belalarını versin! Başka da bir şey demiyorum.

  • Yahu millet intetnetten birşey indirebilmek için bütün gece 7/24 bilgisayarı açık bırakmak zorunda kalıyor, yazık değil mi giden elektriğe, devletin buna ciddi anlamda el atması lazım yeter artık, 3Mbit 50gb gibi son derece absürt söz konusu bile olmayacak şeyler konuşuyoruz.

  • Birileri bu sigorta, elektrik ve internet şirketlerine dur demeli. Adamlar istedikleri gibi fiyatlandırma yapıp istedikleri gibi kuralları uyguluyorlar. Sanki bir boşluk var ve bu şirketler bu boşluktan yararlanıp istediklerini yapıyorlar gibi?

  • Darbe ve kalkışma olsa bu yavaş internet yüzünden haberimiz olmayacak. Düşünseniz ya Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan darbe akşamı FaceTime ile bağlanırken AKK'ye takılsaydı? Söyledikleri anlaşılamazdı ve kim bilir halimiz ne olurdu.

    Bence bu AKK denen illete, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümetimiz dur diyecektir. Güvenimiz sonsuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Adil kullanım kotasıyla ilgili şaşırtıcı iddialar
    Google Fiber ne olur gel.
    https://fiber.google.com/

    beyler herkes yaşadığı yerin adresini fazla detaya girmeden bıraksın "ya tutarsı" mantığı bizimki işte

    Google Fiber kapanıyor dostum. Boşa hayal seninki. Elemanların çoğunu ya çıkardılar ya da yeni kurdukları Wireless şirketine kaydırdılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir katakulli olduğu kesin ancak bir son çıkmaz.

  • Yaklaşık 7-8 aydır kotalar yenilense de yenilenmese de hız aynı 3mbps. Kaç kere aradım kayıt alıyoruz dediler. Geldik yaptık dediler hâlâ aynı. Artık aramıyorum alıştık.

  • Çaktırmadan Roket'i de kaldırdılar. Benim de bu ay normalden önce bitti kotam. Üstüne 3mbitten de aşağıya düşürdüler.

    Ama bizim ülkede seçimler gelmedikçe halkın yararına icraat görmek zor. Başkanlık gelsin, seçim falanda anlamsız olacağından zaten bir daha kimse bir şey yapmaz, yapmak zorunda kalmaz. 2009'da seçimler olduğundan BTK da zaten 2009 da bir şeyler yapacak gibi gözüküyor. Yani bizim internet seçimden seçime ancak artar.

  • Gariplik vardı sorun bende sanıyordum sadece herkezde varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 185GB kullanımım var(evdeki her şeyin kullandığı interneti üşenmeden tek tek hesapladım) VodafoneNet 211GB kullanım gözüküyordu dün akşam. Dün akşamdan bu sabaha kadar da 6GB daha kullanmışız. Bugün evde kimse yokken de bir 5GB kullanılmış. Toplam kullanım VodafoneNet'e göre 222.5GB, gerçek kullanım 190GB'tan az. Arada 30GB'tan fazla fark var.

  • 15 Temmuzdan sonra verdiklerini alıyolar sanırım
  • BTK bildiri yayınladı ya onun hatrına millete rastgele mesajlar gönderiyorlar işte. Kontrol eden yok, memleket dingonun ahırına döndü her şirket kafasına göre beş para etmez internet tarifelerine absürt fiyatlar koymaya devam ediyor. Bu btk niye var acaba sadece bakanların milletvekillerinin hesapları çalındığında işe yarar internet sitelerini kapatmak için mi? Ya da yetişkin sitelerini kapatmak için mi sadece? Bu mantıkla devam etsinler bravo btk büyük iş başarıyorsunuz diyanete de gerek yok onu da kapatın hacı hocalarla internet alemini yönetin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.