Şimdi Ara

Türkiye’ye 340MW’lık rüzgar enerjisi yatırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’ye 340MW’lık rüzgar enerjisi yatırımı

    Ülkemizdeki yenilenebilir enerji yatırımlarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Özellikle hükümetin bu yönde destekleyici bir politika izlemesi yabancı yatırımcıların da ilgisini ülkemize çekiyor.

     

    Türkiye’de bir süredir faalyet gösteren ACWA Power da ülkemizde rüzgar enerjisine yatırım yapmaya karar vermiş yeni isimlerden. Henüz yapım aşamasında olan 927.4MW kapasiteli Kırıkkale Doğalgaz Santralinin de arkasındaki isim olan ACWA Power’ın yeni hedefi Ankara’da rüzgar enerjisinden elektrik üreten bir tesis kurmak.

     

    Kapasite 340MW Olacak

    Ülkemizdeki hali hazırda kurulu güç olarak en büyük Rüzgar Santrali Soma’da yer alıyor. Polat Enerji imzasını taşıyan bu santral, 240MW kurulu güce sahip. ACWA Power ise 340MW kapasiteye sahip bir sistem kurmayı planlıyor. Dünya genelinde farklı enerji yatırımları bulunan şirketin, Güney Afrika’da kurulu 50MW kapasiteli güneş santrali mevcut. Ayrıca Mısır için açıklanmış 1.5GW güneş, 500MW rüzgar enerjisi projesi bulunuyor.

     

    Ülkemizde enerji üretim hedefleri doğrultusunda 2023 yılına kadar ihtiyaç duyulacak olan enerjinin %30’luk kısmının yenilenebilir enerji santrallerinden üretilmesi planlanıyor. Bu oran içinde rüzgar santrallerinin kurulu gücünün ise 7 yıl içinde 20GW seviyesine ulaştırılması hedef koyulmuş.

     

    Hali hazırda Türkiye sınırları içinde 159 adet Rüzgar Enerjisi Santrali bulunuyor. Kurulu güç ise 10GW seviyesine yaklaşmış durumda. Tüketilen elektriğin %5’ten fazlası rüzgar türbinlerinden karşılanıyor.








  • Bunların parasını çıkarmak için zam yaparlar elektriğe şimdi. =)
  • Süper gelişme ! Eğer böyle giderse, bununla beraber, toplumdaki sert fikir ayrılıklarının yumuşamasıyla güzel ve umut dolu bir gelecek inşa edebiliriz.

  • Konya ya da güneş panalleri kurulmuştu galiba güzel gelismeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle sevindirici haberleri okumak guzel de reklam desem reklam uslubunda degil, haber desem haber olacak kadar buyuk bir sey degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyanın, Almanyadaki ortalama rüzgar hızlarına göre verimliliği ayarlanmış kanatlı rüzgar türbünlerini satsınlar size bakalım, burada aynı rüzgarı alamayınca enerji verimliliği grafiğinde logaritmik olarak verimliliği düşen (yani dramatik şekilde!) rüzgar türbünlerini bize, sizde sevinip haber yapın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 1 Kasım 2016; 2:08:23 >
  • Fiyatlara + olarak yansımayacağı için desteklemiyorum. Maliyeti düşürüp kendilerine daha çok para bırakmış olacaklar. Biz de aynı fiyatı milletin kullandığı kaçağı trt nin dandik dizilerinin parasını ödeyeceğiz.

  • Circassian81 kullanıcısına yanıt
    Hatayda da uzun süredir var. Bu konuda baya bir çalışma var, umarım çok daha yüksek oranda bu enerjilerden faydalanılır, sonuçta neredeyse bedava geliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüzgar enerjisi ile ilgili yeni yatırım haberinin altında, sen homofobiksin, sen yumuşaksın tartışması yaşanan başka ülke var mıdır sanmıyorum.

    Vallahi dualarla ayakta duruyor bu ülke arkadaş, başka türlüsü mümkün değil

  • cari acigi kapatma yollarindan biri ...

    guze gelisme. bulgaristan`da dahi gunes enerjisi icin enerji tarlalari kurulu ...

    Tabi parasi AB kalkinma fonundan geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonborn95

    Fiyatlara + olarak yansımayacağı için desteklemiyorum. Maliyeti düşürüp kendilerine daha çok para bırakmış olacaklar. Biz de aynı fiyatı milletin kullandığı kaçağı trt nin dandik dizilerinin parasını ödeyeceğiz.

    Maliyetin düştüğünü falan mı sanıyorsunuz? Rüzgar enerjisi öyle pek ucuz bir enerji kaynağı diye değil temiz enerji kaynağı diye popüler. Nükleer, HES halihazırda bilinen en ucuz enerji kaynakları. Su barajlarını yıkıp yerine komple rüzgar enerjisine geçersek maliyet ve doğal olarak birim fiyatları baya artacaktır.
  • İnşallah , adamlara " 49 yıllığına , duble fiyattan alırız elektriğini" dememişizdir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim ülkemiz için güzel gelişmeler
    ülkemizde üretilen elektriğin %56 gibi bölümü kömür ve doğal gaz gibi yollardan üretildiği düşünülürse bu oran azalırsa daha büyük projeler için yatırım olarak dönebilir (tabi bir kısımı yolsuzluğa gidiyor ama yapacak bir şey yok)


  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böylece ay yüzeyine lazerle TC harflerini kazıyabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yaparsan yap birilerine yaranamayacaksın arkadaş bu memlekette.hoş o birilerine yaransan ne olur yaranmasan ne olur o ayrı mesele ya neyse artık.
  • Neden araplar yapıyor? Kendi enerji şirketlerimiz de var. Sırf rüzgar enerjisi için arge yapan firmalarımız var?

    Güzel yatırımlar var ancak mühendislik tecrübesi de kazanmak yerine sürekli bir şeyleri hazırından satın alıyoruz.
  • güzel haber ama hiçbir önemi yok
    çünkü habire termik santral yapılıyor yakında nükleer santralde yapılacak. mis.
  • eğer şimdi 10 GW ye ulaşılmışsa 2023 için daha agresif hedefler belirlenmeli mesela %50 gibi
  • güneş panelleri ve bu konuda gelişmeler var inşallah gelecek güzel olacak.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.