Şimdi Ara

Gelecek iPhone'larda OLED paneller kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelecek iPhone'larda OLED paneller kullanılabilir 
    Gelecek sene Apple iPhone'un 10. yılı dolacak ve Apple'ın bununla birlikte önemli yeniliklere ve gelişmelere gitmesi bekleniyor. Daha önce LCD'den OLED panele geçiş yapılması gündeme gelmişti. Şimdi ise Sharp başkanı bu iddiayı doğruladı.
     

    Gelecek iPhone'lar için OLED panel iddiası büyüyor

    Apple'ın daha önce pek fazla dillendirmese de üretim konusunda daha fazla kontrol sahibi olmak istediği biliniyordu. Özellikle kullanılan panel tarafında pek kontrolü yoktu. Sene başında Foxconn'un Sharp'ı 6.2 milyar dolara satın alması ve Foxconn'un Apple'ın en büyük iş ortağı ve üreticisi olduğu düşünüldüğünde hali hazırda beklenen bir hamleydi.
     
    Sharp başkanı Tai Jeng-wu geçtiğimiz günlerde Tatung Üniversitesi'nden onursal doktorasını aldığı konuşmada Apple'ın OLED panellere geçmesi gerektiğini belirtmişti. OLED paneller çok daha yüksek kontrast sunmaları, daha yüksek esneklikleri ve düşük güç tüketimleri ile büyük avantajlar sunuyor.
     
    Japonya'da hali hazırda kurulumu devam eden bir OLED panel fabrikası olsa da Tai Jeng-wu eğer ortaları (Apple) talep ederse ABD ve başka ülkelerde de üretim yapmaya hazır olduklarını belirtti.  
     

    Kavisli üçüncü bir iPhone iddiası

    Apple'ın OLED panellerle birlikte 2 model yerine kavisli 5.5" boyutunda 3. bir iPhone da tanıtabileceği iddia ediliyor. 4.7", 5" ve kavisli 5.5" olmak üzere Apple'ın 3 iPhone modeli tanıtması Nikkei Asian Review'ın kaynaklarına göre bekleniyor.
     







  • kavisli ekrandan hiç memnun değilim estetik durmasından başka hiçbir artısı yok kullanımda zorluk çıkarıyor

  • Samsunglardaki gibi gibi siyahlarda ghosting, burn in leke meke olacaksa kalsın. 20.000 liralık oled tvde kenarlarda kanal logosu izi kalıyor hiç gerek yok.

  • amoled gibi burn-in sorunu yoksa kullansınlar tabi.

  • 2 tane samsung oled ekranlı telefon kullandim logo yanigi ikisindede vardı ips daha iyi gibi (7 plus kullanıyorum)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eleconus

    2 tane samsung oled ekranlı telefon kullandim logo yanigi ikisindede vardı ips daha iyi gibi (7 plus kullanıyorum)

    İpsde de sarı ve beyaz lekeler oluşabiliyor. Kullandığım Z3 te sarı leke var. Önceki telefonum samsungtu ips amoled e göre gerçekten çok üstün ama bu tür sorunları var.
  • apple led ekranın ekmeğini yedi zaten artık değişim şart bu cihaza .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung gibi PenTile ekran kullanacaksa etkin çözünürlük düşer. RGB dizilimi ile yaparsa piyasadaki en iyi OLED ekran olur. Çünkü PenTile diziliminde her pikselin altında iki piksel var. Dolayısıyla bir pikselin altında ya kırmızı-yeşil ya da mavi yeşil olarak iki alt piksel bulunuyor. Yani RGBG dizilimi kullanıyor. Kırmızı-mavi-yeşil olarak üçü birlikte bir pikselin altında bulunmuyor. Samsung'un telefonlarında kullandığı bu dizilimde gerçek çözünürlükleri yazmak gerekirse;





    2560*1440 pikselde 1706*960

    1920*1080 pikselde 1280*720

    1280*720 pikselde 854*480



    Daha açıklayıcı bir ifadeyle PenTile dizilimi kullanılan ekranlarda etkin çözünürlük yaklaşık olarak %55 civarında düşüyor. Kısaca 2K çözünürlüğü olan telefonlarında aslında FHD (1080p) bile olmayan, FHD olan ekranlarında ise aslında HD (720p) olan, HD olanlarda ise FWVGA (480p) çözünürlükte olan ekran kullandığını görüyoruz. Eğer Apple da böyle yapacaksa hiç bulaşmasın. RGB dizilimi ile yaparsa piyasadaki en iyi ekran olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Artik urettigi butun urunlerde zamanin fazlasiyla gerisinde kalan bir okadarda asiri pahali olan apple urunlerinden sonar bu yeni 10. yil serefine yapilacak olan iphonelerden beklentiler buyuk.Benimde yeni nesil iphonelardan beklentilerim su sekilde:

    Apple iPhone 10

    4.7" QHD 2K (624ppi) Oled ekran , Corning Gorilla Glass 5 ve IP69K , max 7.9mm kalinlik
    Apple A11 10nm , 4GB dual LPDDR4 ram , 64gb,128gb ve 256gb hafiza secenekleri
    16MP-24MP OIS kamera phase detection & laser autofocus, dual-LED (dual tone) Flash , Auto HDR panorama , 4K 60fps , 2K ve FHD 120fps , HD 240fps video kayit
    2+1 , 24-bit/192kHz audio , Active noise cancellation with dedicated mic , Dolby Atmos
    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ad , dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot , DLNA
    Bluetooth v5.0, A2DP, EDR, LE
    GPS , NFC ve FM Radio RDS
    Usb v3.1 Gen2 Type-C
    iOS 11
    Removable Li-Po(Li-Ion) 2700 mAh Battery



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 31 Ekim 2016; 13:56:13 >
  • Nasıl bir haber bu zaten oled yaygınlaştıkça bütün cihazlara giricek.

  • Ben sevemedim açıkçası. Lcd deki biraz daha soft renkler daha hoşuma gidiyor. Ayrıca elmas dizilim midir nedir. Çözünürlük istediği kadar artsın yakından kendini belli ediyor.

    Oled diye illa elmas dizilim ve renkler de böyle olmak zorundnda değil. Note 2 rgb ydi mesela. Ve renkleri de fena değildi diye hatırlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 31 Ekim 2016; 14:21:10 >
  • Nokia C7'imde vardı.
  • Konu nasil olduysa samsung a kaka atmaya dönüştü yine salayan sallayana yok pentileymis yok elmasmis yok gözleriyle alt pixellleri goren varmis yok çozunurluluk aslinda dusukmus dunyanin en bilgin insanlari bizim memleketten cikiyor herseyi biliyorlar ama üretim icat sıfır herseyi o koca yagli kıclarının üstüne oturarak koltuktan hallediyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranuslu61 -- 31 Ekim 2016; 16:20:26 >
  • Telefonlar oldukca agir, herseyden once en az yari yariya hafifletmeleri lazim, 50-60gr max

  • killnOd kullanıcısına yanıt
    bu dediklerinin yarısı gelsin dua et.ama şöyle bişey var 7s şeklinde aynı kasatyla gelicekse bu dediklerinizin bazıları gelebilir(ama dlna ve fm radyo imkansız).ama kasa değişecekse büyük çoğunluğu gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    Samsung gibi PenTile ekran kullanacaksa etkin çözünürlük düşer. RGB dizilimi ile yaparsa piyasadaki en iyi OLED ekran olur. Çünkü PenTile diziliminde her pikselin altında iki piksel var. Dolayısıyla bir pikselin altında ya kırmızı-yeşil ya da mavi yeşil olarak iki alt piksel bulunuyor. Yani RGBG dizilimi kullanıyor. Kırmızı-mavi-yeşil olarak üçü birlikte bir pikselin altında bulunmuyor. Samsung'un telefonlarında kullandığı bu dizilimde gerçek çözünürlükleri yazmak gerekirse;





    2560*1440 pikselde 1706*960

    1920*1080 pikselde 1280*720

    1280*720 pikselde 854*480



    Daha açıklayıcı bir ifadeyle PenTile dizilimi kullanılan ekranlarda etkin çözünürlük yaklaşık olarak %55 civarında düşüyor. Kısaca 2K çözünürlüğü olan telefonlarında aslında FHD (1080p) bile olmayan, FHD olan ekranlarında ise aslında HD (720p) olan, HD olanlarda ise FWVGA (480p) çözünürlükte olan ekran kullandığını görüyoruz. Eğer Apple da böyle yapacaksa hiç bulaşmasın. RGB dizilimi ile yaparsa piyasadaki en iyi ekran olur.

    Aaaaa doğru mu kardeş bu yazdıkların Bende Galaxy s7'im 2k ekran diye üzülüyordum Biliyorsun çözünürlük arttıkça grafik kartının yükü de artıyor. Yani full hd ekranlı 5,1 inç bir telefon ile bizim 5,1 inçlik Galaxy s7'nin aynı işlemciyi kullandığını düşünürsek aynı performansı mı veriyorlar? Biraz düşük bir cümle oldu ancak anlamışsındır inşallah :D
    Bana kalırsa full hd ekran yeter de artar bile. Android 7'ye ekran çözünürlüğünü düşürme özelliği gelecek diyorlardı bende ekran çözünürlüğünü düşürmeyi planlıyordum. Söylediklerin doğru ise gerek kalmadı o zaman .




  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    O özellik zaten var. İstediğiniz oyunun çözünürlüğünü düşürebiliyor, 30-60fps olarak ayarlayabiliyorsunuz Game Tuner uygulamasıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    O özellik zaten var. İstediğiniz oyunun çözünürlüğünü düşürebiliyor, 30-60fps olarak ayarlayabiliyorsunuz Game Tuner uygulamasıyla.

    Kardeş fps düşürme değil bana çözünürlük düşürme ayarı lazım? Çözünürlüğü zaten fps'yi arttırmak için düşürmek istiyorum. Neden 60 fps'den 30'a düşürmek isteyeyim ki?
    Telefonun çözünürlüğünü düşürmedikten sonra oyunun çözünürlüğünü düşürmek fayda sağlıyor mu ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 31 Ekim 2016; 20:39:21 >




  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Hem çözünürlük hem fps ayrı olarak değiştirilebiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.