Şimdi Ara

SiS entegre DirectX 10 ve DDR3 desteği ile hiç olmadığı kadar iddialı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alternatif çözümler ile piyasada kendine yer edinmeye çalışan firmalardan biri olan SiS'in son dönemde şansı iyiden iyiye açıldı diyebiliriz. Özellikle ATi'nin AMD tarafından satın alınmasından sonra Intel'in ATi yerine ürün gamını genişletme konusunda ihtiyaç duyacağı yonga seti farklılığını SiS ile gidermeye karar vermesi firma adına belki de son dönemin en önemli ve güzel gelişmesiydi. Bu gelişmenin verdiği şevkle de olsa gerek firmanın yonga seti konusunda planları gün yüzüne çıktı. Özellikle Intel olmak üzere AMD için de çözümler üreten SiS üzerinde çalıştığı yeni yonga setleri ile hayli iddialı. Bu iddianın en büyük güç kaynakları ise, yeni yonga setlerinin sahip olacakları açıklanan DirectX 10 ve DDR3 bellek destekleri.

    Özellikle entegre grafik çekirdeğine sahip çözümleri ile bilinen SiS, hali hazırda var olan yonga setleri 671/671FX ile Intel platformlarını, 771 yonga seti ile de AMD platformlarını zaten desteklemekte. Bahsi geçen bu yonga setleri, sahip oldukları yine SiS çözümü olan Mirage 3 entegre grafik işlemcisi ile kullanııclarına Direct X9, Pixel Shader 2.0, OpenGL 1.5 gibi önmeli özellikleri de sunmakta. Hatta Mirage 3 entgre grafik işlemcisi sahip olduğu donanımsal özellikler ve WDDM desteği ile birlikte, yeni nesil işletim sistemi Windows Vista'nın en önemli yeniliklerinden biri olan 3 boyutlu ara yüzü AeroGlass'ı da sorunsuzca çalıştırabilmekteler. Fakat gelişen donanım teknolojileri ve rakip firmaların ataklarına karşı SiS de hiç boş değil ve bu yıl içerisinde Intel ve AMD için entegre DirectX 10 desteği verecek olan Mirage 4 grafik işlemcisine sahip yonga setlerini duyurmayı planlıyor. Gelin SiS'in yeni ve iddialı yonga setlerine birlikte bakalım.

    Firma DirectX 10 desteğine sahip entegre grafik özellikli yonga setlerine yönelik olarak 3 farklı çözüm üzerinde çalışmakta. Bunlardan ikisi Intel platformu için diğeri ise tahmin edebileceğiniz üzere AMD sistemlere yönelik. Intel için hazırlanmakta olan yeni yonga setleri 673/673FX, AMD için hazırlanmakta olan ise SiS772. DirectX 10 desteğine sahip olacak bu yonga setleri paralelinde Shader Model 4.0 ile WDDM 2.x desteği ve ayrıca H.264, VC-1 ve WMV9 gibi donanımsal video hızlandırma ve işleme yeteneklerine de sahip olacaklar. Entegre grafik işlemcisi konusunda Mirage 4 sayesinde ortak noktaları bulunan bu 3 yonga seti de iş diğer teknik detaylara geldiğinde farklılaşıyorlar. Öncelikle AMD işlemciler için hazırlanan 772 yonga setine bakarsak, sahip olduğu HT3 desteği ile AMD'nin K8L mimarisini baz alan yeni nesil işlemcilerine yönelik olarak hazırlandığı anlaşılan yonga seti, soket AM2+ anakartlar ile birlikte kullanılacak. İlk örneklerinin bu yılın 3. çeyreğinde üretilmesi beklenen yonga setinin ne zaman piyasaya sürüleceği ve diğer teknik özellikleri hakkında şu an için daha fazla bilgi bulunmuyor. Intel'e yönelik hazırlanan DirectX 10 destekli yonga setleri 673/673FX'e baktığımızda ise iki yonga seti arasındaki en büyük farkın destek verdikleri fsb değerlerinde olduğunu görüyoruz. Zira ilk örneklerinin bu yılın 2.çeyreği içinde, seri üretimi için ise yılın 3. çeyreğinin hedef alındığı 673 yonga seti, 1066MHz fsb desteğine sahip iken 673 FX yonga seti 1333MHZ'lik fsb desteği ile Intel'in Temmuz ayında çıkması beklenen yeni işlemcilerine de adeta göz kırpıyorlar. Ayrıca bu yonga setleri sahip olacakları söylenen DDR3 desteği ile de şok etkisi yaratabilirler zira Intel'in DDR3 desteği vermesi beklenen kod adı Bearlake olan yeni yonga seti ailesinin gecikebileceği söyentileri SiS'e bu noktada bir ilki gerçekleştirme şansını da verebilir.

    Güçlü özellikleri ve geniş destek yetenekleri ile dikkat çeken bu 3 yonga seti üzerine SiS'in önemli bir planı da bu yonga setlerini 80nm üretim teknolojisi ile üretebilmek. Zira firma bu sayede elde edeceği daha iyi termal yapı ve daha düşük güç tüketimi ( hedeflenen rakam 3 watt ) ile firma entegre grafik işlemcisinin saat hızını da ciddi şekilde arttırmayı amaçlıyor.


    Sayfanın Linki : http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=738009








  • Vaaay be, budur işte... Rekabet her zaman son kullanıcıya yarar.
  • bısmıllah daha ddr2 yı kullanamadan ddr3 neymıs?
  • sis i tebrik ederim, piyasa şenlensin böyle
  • daha ortada bişey yok. bunları yapabileceğine inanmıyorum sis in.
    inşallah yaparda beni utandırır. ortalık şenlenir. özellikle anakartlar çok pahalı. fiyatları düşerse bende geçerim core2 ye
  • desteklemek demek başarımı yüksek ürünler piyasaya sunabilmek değil , intelin hedefi kendi üst seviye chipsetleri yaparken sis gibi alt markanın da alt seviyeye hitap etmesi . Sonuçta o.c için ,performans için uygun olcak bi ürün olmayacaktır, zaten bunu alacaklar da onları aramayacak kesimden...

    yani sorun yok gelsin,çeşit olsun güzel
  • IMC nedir? sis772 deki ram kısmında yazıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    IMC nedir? sis772 deki ram kısmında yazıyor.



    allah ne verdiyse demek heralde

    daha belli değilmiş demek
  • S3 de Dx10 lu kartlarla piyasaya girecekti. Ayrica nvidia ve amd nin eli armut toplamayacaktir. Via da yanlış hatirlamiyorsam satiş aşamasındaydi. İyiden iyiye NVIDIA vs AMD seklinde geçecek anakart piyasasi.

    Umarim ekran karti işinde S3, Anakart piyasasinda VIA ve SiS yeniden pazara rekabet getirir.

    işlemci piyasasinda VIA geri gelir demiştim ama x86 tabanli işlemcilerden vazgeçmişler anlaşılan. Hiç ses soluk yok....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamikazeden


    quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    IMC nedir? sis772 deki ram kısmında yazıyor.



    allah ne verdiyse demek heralde

    daha belli değilmiş demek

  • sanırım ddr3 olması lazım..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    IMC nedir? sis772 deki ram kısmında yazıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamikazeden

    desteklemek demek başarımı yüksek ürünler piyasaya sunabilmek değil , intelin hedefi kendi üst seviye chipsetleri yaparken sis gibi alt markanın da alt seviyeye hitap etmesi . Sonuçta o.c için ,performans için uygun olcak bi ürün olmayacaktır, zaten bunu alacaklar da onları aramayacak kesimden...

    yani sorun yok gelsin,çeşit olsun güzel


    Sisin sunduğu ürünler rakiplerine göre başarım konusunda çok geri kalmayan ürünler. Fakat fazla hız aşırtma olmuyor bu yongalar. En aazından %50 hız aşırtsın tercih sebebi olaabilir. Çünkü çok ucuzlar. İntelin 975p, nvidia 680 veya ati rd600 fiyatına sis yongalayı anakart alabilrsiniz.

    Nvidia nın intele ağırlık vermesi ile birlikte amd sistemlerde sis ve viaya pazar payı oluşabilir. Ayrıca atinin boşluğunuda doldurma ihtimali olabilir

    Anlıyan anladı




  • ben intel için üretilecek olan ikinci yi beğendim. zaten böyle giderse bir sonraki işlemcim yine intel olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.