Şimdi Ara

11 inçlik MacBook Air’e elveda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11 inçlik MacBook Air’e elveda


    Hafta içindeki etkinlikte MacBook Pro ailesine önemli özellikler kazandıran Apple, MacBook Air ailesinde ise kesintiye gitti. MacBook Pro serisinin yaşadığı gelişmeler artık MacBook Air ailesine ihtiyaç bırakmıyor. Bu bakımdan 11 inçlik MacBook Air satıştan kaldırıldı.


     


    Perşembenin Gelişi


     


    Bilindiği gibi MacBook Air ince yapısı nedeniyle, çok güçlü işlemciler barındıramıyor ve RAM veya depolama gibi bileşenlerde de büyük yükseltmeler yapılamıyor. Yıllar içerisinde, sınıfında rekabetçi ürünler piyasaya çıktı. Örneğin Asus Zenbook 3, kendi inceliğindeki en güçlü dizüstü bilgisayar sloganıyla tanıtılmıştı.


     


    Diğer taraftan MacBook serisinin ortaya çıkışı ve kameralar önünde daha fazla boy göstermesi, MacBook Air serisini biraz daha ikinci plana attı. Aynı kategoride birbiri ile rekabet eden iki farklı ürünün olması, Apple’ın stratejilerine uymuyor.


     


    En son geçen yıl güncellenen MacBook Air serisinin rafa kalkacağı bir süredir konuşuluyordu. Yeni tanıtılan MacBook Pro modelleri de incelik konusunda ilerleme kaydedince harekete geçme zamanı geldi. Bundan sonra sadece MacBook Air 13 inçlik modelin satışı devam edecek.


     


    Ayrıca Bkz.Apple Final Cut Pro X’e Touch Bar desteği

    Satıştan kaldırılan MacBook Air modeli sonrasında ailede bir fiyat değişimi yaşandı. Artık en düşük maliyetli MacBook modeli MacBook Air 13 ve fiyatı 4069TL civarında. MacBook ve MacBook Pro tercihlerinde fiyat giderek artıyor MacBook Air 11 halen bazı perakende sitelerinde bulunabiliyor ve fiyatı 4000TL civarında.


     


    Bundan sonra MacBook Air serisine ne olacağı konusunda soru işaretleri giderek artacaktır. Bazı kaynaklar 2017 yılında serinin tamamen üretimden kaldırılacağını iddia ediyor. Teknoloji dünyasına Steve Jobs’un elindeki zarfın içerisinde merhaba diyen MacBook Air, bu kez sessiz sedasız veda etmiş olacak.


     







  • Görende şapkadan tavşan çıkardı falan sanır
    İnce yapacaz diye diye bir çok özellikten mahrum kaldı, sonra asus zenbookla ince ve güçlü laptop nasil yapılır öğretti fiyata değinmiyorum bile

    11 inçlik MacBook Air’e elveda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Macbook air elveda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Air'a gerek kalmadı. Macbook'lar core m işlemcisi ile donamanın olarak yeterince zayıf zaten :)

  • hay macbookunuza sabah akşam macbook haberi yapıyonuz altı üstü amd den grafik kartı alıp intelden işlemci alıp birleştirilmiş bir alet.üstelik aynı donanım fiyatına diğer markalara göre 1.5 kat fark ile satıyorlar.nintendo switch hakkında 2 haber microsoft o kadar şey tanıttı 3 haber klavyenin üstünde dokunmatik olan laptop ile 10 dan fazla haber var haber olacak tek konusu amd nin yeni mobil kartları.bnce bu ekrem 71 daha 10 tane daha yapmayı planlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 29 Ekim 2016; 10:30:39 >
  • Pahalı ama şık bir ürün.
    Asus var bende, ondan daha iyi.

  • Ekrem71 şok.

  • aire gerek yok zaten proda fazladan 1 tane usb girişi varken

  • Gerek kalmadı artık kendisine. Macbook'u da dandik Intel Core M işlemciden kurtarıp Apple A serisi mobil işlemciye getirip maliyeti düşük tuttular mı tamamdır.

  • Dead Gear Apple D kullanıcısına yanıt
    zenbook larda airlere göre ucuz değil açıkcası

    ayrıca 2016 yılının sonlarında apple ürünlerinde donanım değil yazılım ve tasarımın sattığını anlamamış insanlar var
  • Air gereksizdi cidden

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • air cok gereksizdi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.