Şimdi Ara

Microsoft'un dün gece düzenlenen etkinlikte duyurduğu 8 önemli yenilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni ürünleriyle birlikte kullanıcı deneyimini önemli oranda arttırmayı başaran Microsoft, Windows 10 için yayınlanan "Yaratıcıların Güncellemesi" (Creators Update) sayesinde tasarım ve yaratıcılık cephesinde büyük kolaylıklar sağlıyor. Diğer taraftan yıllardır Windows işletim sisteminde aşina olduğumuz Paint uygulamasına da adeta çağ atlayan teknoloji devi, kullancıların çok kolay bir şekilde üç boyutlu tasarımlar oluşturmalarına imkan sağlıyor. İşte Microsoft etkinliğinde dikkat çeken yenilikler.

     



    Windows 10 Creators Update


    Windows 10 için ilk büyük çaplı güncelleme özelliği taşıyan Creators Update'le 3D tasarım araçları, Xbox için canlı yayın ekranı, turnuva oluşturma imkanı ve yeni gelişmiş iletişim seçenekleri geliyor. 

     

    Microsoft'un dün gece düzenlenen etkinlikte duyurduğu 8 önemli yenilik 

    Windows VR gözlükler


    Windows 10'la uyumlu ve HoloLens gibi Windows Holographic üzerinde kullanılabilen sanal gerçeklik gözlüklerini tanıtan teknoloji devi, 299 dolardan satışa çıkacak cihazların üretim ve satışını ise Asus, HP, Dell, Lenovo ve Acer’ın üstleneceğini duyurdu. 

     


     

    Surface Dial


    Xbox canlı yayın


    Windows 10'un yaratıcı güncellemesiyle birlikte canlı yayınlar Xbox için standart bir özellik haline getiriliyor. Xbox Live’ın bir parçası olarak çalışacak canlı yayın fonksiyonuyla arkadaşlarınızı takip ederek yorum ve önerileri anında alabileceksiniz. Dolby Atmos ses desteğine de kavuşan Xbox’ta istediğiniz özelliklere sahip turnuva düzenleyebilmek de artık mümkün. 

     

    Microsoft'un dün gece düzenlenen etkinlikte duyurduğu 8 önemli yenilik 

    Windows People


    Windows kullanıcılarının birbirleriyle daha kolay ve basit şekilde iletişime geçmelerini isteyen Microsoft, belirlenen kişilerle görev çubuğu üzerinden anlık iletişime geçilmesini sağlıyor. Göndermek istenilen dosyaları görev çubuğuna sürükleyip bırakmak yeterli olacak. Windows People bünyesinde mobil mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi çeşitli çıkartmalar ve 3D tasarımlar da yer alıyor. 

     

     

    Surface Studio


    12,5 mm kalınlığa ve 28 inç dokunmatik ekrana sahip Surface Studio, 4K ekranlara göre yaklaşık yüzde 66 daha yüksek çözünürlük sunuyor. Intel i7 işlemci, 32 GB RAM, GeForce 980M ekran kartı ve 2 TB depolama alanı bilinen diğer özellikler arasında. Cihazın fiyarı ise 2,999 dolar. 
     


     



    Surface Book i7 


    Geçtiğimiz yıl duyurulan Surface Book’a bazı iyileştirmeler getiren Microsoft artık i7 işlemci ve 16 saate kadar pil ömrü ile geliyor. İnce bir tasarıma sahip olan ürünün fiyatı ise 2,399 dolar. 

     


     







  • İş için MAC den,oyun için PC den şaşmam..

    Birbirlerine üstünlükleri yok artıları eksileri var ama ikisi de olmazsa olmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 ile çağ atladı resmen. Arayüzü çok şık bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple a baka baka tasarım yapmayı öğrendi sonunda mici mici amcanın çocukları. Tasarımlarını beğendim.

    Hem cihazı yapıp hem sistemi yazdık kafasıyla, batan mobilitelerini biraz olsun yukarılara taşıma hedefindeler. Başarılı olabilirler. Ara segment cihaz da çıkartmalılar ama. $2399 deyip tek cihazla çıkarsa işleri yaş bence.

    Mesela ben şu sök tak olayına acayip gıcığım. Bozuluverecekmiş gibi geliyor. Laçkalaşacak gibi geliyor soketler, bi zaman sonra sallanmaya başlayacakmış gibi. Belki de inovatif bi çözüm geliştirdiler o kısımda, hiç bunlar olmayacak. Bu da olabilir gayet tabii.

    Bir başka husus, ekran kısmısında ayrı donanımlar olacak, kasa kısmısında ayrı. Yarı tablet yarı pc. Ama bana nedense itici geliyor bu tip şeyler. Her işi ben yaparım diyenler hep hüsrandalar. Bakalım tarih tekerrür edecek mi!

  • 1 yıl sonra üretimden kaldırılır merak etmeyin. Microsoft ne yapsa tutmuyor. hatırlarsanız x box dışında tüm üretilen cihazlar tutmadı. x box' da playstation'ın gölgesinde kalıyor. Ben

  • 5 senedir aynı macbook'u kullanan biri olarak rahatlıkla diyebilirim ki donanım konusunda bilgisayar pazarında microsoft apple'ın önüne geçti.

    tim cook maclere üvey evlat muamelesi yaptı ve yeni macbook ve ipad pro ile profesyonel pazara ne kadar önem verdiklerini gösterdiler. (sıfır) istediğini her şeyi ipad pro ile yapabilirsiniz gibi gerçek dışı ve salakça söylemlerle geldiler. kulaklık girişini kaldırdılar, tek portlu bilgisayar yaptılar. özellikle yeni macbook tam bir oyuncak, ciddi anlamda üretim düşmanı bir yapıya sahip. yenilik diye getirdikleri komik şeyleri dünyanın en büyük inovasyonları gibi tanıtıp apple kullanmaya seçenleri adeta salak yerine koydular. (belkide cidden salağız bugün öğrenecez)

    steve jobs kontrolünde olmayan bir jony ive ve yazılım ekibinin ne kadar saçmalayabileceğini de gördük. (ios 10, yeni macbook) bilgisayarı neden daha fazla inceltme peşinde olduklarını bir türlü anlayamıyorum kredi kartı kalındığında olunca daha mı hoş olacak.

    apple'ın da bilgisayarlarda dokunmatik ekran gereksiz söylemini de tükürdükleri gibi yalayıp dokunmatik ekranlı bir mac yapmak zorunda kalacaklarına adım gibi eminim.




  • Microsoft gerçekten de yeni bir çağa girdi. Satya Nadella'nın aylık 1.2 milyon dolar maaş alması boşuna değilmiş.


    HELAL OLSUN MİKROZORT!

  • Bu ürünlerle microsoft çok pis sempatimi kazanıyor. Şahaneler

  • Windows people özelliği süper olmuş
    Hele birde yüksek boyutlu dosyaları atabilirsek tadından yenmez :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d paint hoşuma gitti gerisi pek beni ilgilendirmiyor.

  • Uzun süre (iphonlar çıkmadan) apple ibook, ve macbook kullanmış biri olarak şunu belirtmeliğim ki; applen'ın stabilizeyşini hikaye. Ötüre öttüre bir kullanın bakın nasıl elinizde kalıyor görürsünüz. Donmaz diyorlardı dondurdum. PC gibi mavi ekran vermez dediler, evet mavi ekran değil ama lacivert bir ekran aldım. Eş zamanlı olarak hem Macbook Pro hemde Vaio Duo 13'' Pro kullandım ve windows işletim sisteminden daha memnun kaldım.

    Microsoft oyuncak aramayanlara, etiket peşinde koşmayanlara güzel ürüneler sunmuş.

    Hele yeni macbook fiyatalrına bakarsanız, bu ciahzlar sundukları özelliklere göre makul bile denilebilir. Ancak bu bilgisayarların hakkını verecek ve bu bilgisayar üzerinden para kazanacak kişilere göre fiyat makul. Evimde olsun kafasıyla buna para harcamak akıllılık değil. Süs niyetine masa da duracak ise boom boook reklamını izleyin.

    Studio'nun tasarımı Lenovadan arak gibi geldi bana. Onlarında aynı tipte bir bilgsiayarı vardı ama dokunmatik değildi.

    Dial gerçekten tasarımcılar ve mühendisler için işleri çok kolaylaştıracak bir donanım.

    Telefon kamerasından 3B tarama yapıp paint ile düzenleme gerçekten güzel bir özellik.





  • Windows People özelliğinin kullanıcıya ne tür faydası olabilir ? Dosya aktarım boyutunun bir sınırı var mı?
  • Bu iletişim uygulamalarını kimse kullanmasın diye yapıyorlar herhalde. Skype nereden satın aldıysa adamlar her işte benzer yapıyı kullanıyorlar. Messenger nerede bu yeni saçmalıklar nerede...

  • Herkes cok da iyi seyler yazmamis ama apple la microsoft cok farkli degerlendirme yaparken iyi dusunmek lazim ornegin apple in isletim sisteminde guvenilir stabil kac oyun oynayabiliyorsun yada kac tane guvenilir muhasebe programi var ticari kullanilabiliyor mu aslinda cok kisitli ben windowscu degilim(aslinda parayla satilan herseye gicigim)ama bence haksizlik ediyorsunuz hele dewindows olmasa bu islemleri yapacak bir alternatifin olmadigi bu ortamda bence cok guzel ozellikle son zamanlarda uygulamalar cok gelistirdiler painte bayildim pc icin fiyat bence pahali olmus diger urunler biraz fantezi olmus bence de

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.