Şimdi Ara

Türk Telekom, müşterilerini izlediği yönündeki iddialara yanıt verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom, müşterilerini izlediği yönündeki iddialara yanıt verdi

    Merkezi Kaliforniya’da bulunan bir Amerikan şirketi olan Procera Networks çalışanlarının Türkiye için ortaya attığı iddiaları DonanımHaber olarak sizlere aktarmıştık. Çalışanların söylediğine göre Procera Networks, elindeki teknolojileri Türk Telekom’a da satıyordu. Bu teknolojilerin sivil halkı izleme amaçlı kullanıldığı iddiası ile bazı çalışanlar görevlerinden ayrılmıştı.

     

    Şirkette çalışan Kıdemli Mühendis Kriss Andsten’in çalışma arkadaşlarına istifa sonrasında gönderdiği iddia edilen mail’e dayandırılan haberlerde Türk Telekom’un şifrelenmemiş internet trafiği üzerinden kullanıcı bilgilerinin takip edildiği hatta şifrelerinin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

     

    Türk Telekom da bu haberin üzerine kendini bir basın açıklaması yayınlamak zorunda hissetmiş. Gönderilen açıklamayı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:

     

    Basında yer alan, kişisel verilerin gizliliğiyle ilgili Türk Telekom Grubu Şirketlerini konu eden haberler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

     

    Türkiye'nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine her zaman en son teknolojiye sahip ürün ve hizmetler sunmak için çalışmaktadır.

     

    Bu doğrultuda şebekemizde dünya standartlarında ve ileri teknolojiye sahip ekipmanlar kullanılmakta ve her zaman en güvenli iletişim hizmetlerini sunmak için teknolojinin tüm imkânlarından faydalanılmaktadır. Tüm dünyada artan siber tehditler karşısında, kesintisiz ve güvenli iletişim için ihtiyaç duyulan güvenlik yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyoruz.

     

    Türkiye’de haberleşme özgürlüğü, kişisel verilerin kullanılması ve korunması başta Anayasa’nın kişisel verilerin korunmasını isteme hakkını düzenleyen 20. Maddesi ve haberleşme hürriyetini düzenleyen 22. Maddesi kapsamında güvence altına alınmıştır. Bu bağlamda başta 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere çıkartılan yasalar, yürürlüğe giren ikincil düzenlemeler ve düzenleyici kurumların aldığı aksiyonlar şirketimizi kişisel bilgilerin korunması ve gizliliğiyle ilgili detaylı yükümlülüklere tabi kılmaktadır. Aynı şekilde, kişisel verilerin, ticari amaçlarla kullanılması yine yasalar ve yönetmelikler kapsamında düzenlenmiştir.

     

    Saygıdeğer kamuoyunun bilmesini isteriz ki;

     

    Türk Telekom olarak, Türkiye’de iletişimin sürekliliği ve güvenliği için çalışmakta; müşterilerimizin kişisel verilerinin gizliliğinin korunmasına büyük önem vermekte ve bu hususta hassasiyetle hareket etmekteyiz. Bu itibarla, Türk Telekom olarak tabi olduğumuz yasalara ve mevzuata tam uygun şekilde hareket etmekte olduğumuzu kamuoyunun bilgisine önemle duyururuz.

     



  • İşiniz gücünüz yalan dolan... Açıklamaya zerre kadar inanmıyorum.

  • Cidden bunların dediklerine inanan var mı aramızda ? İzliyor olsalar "Özür dileriz hepinizi izliyorduk bu güne kadar" diyecekler sanki...

  • Borclarini odeyemiyorlarmis ya batma noktasina gelcek bununla ilgilide bir basin toplantisi duzenleseler ya yarin devlet el koyup millete yukleyecek bunu pis arapin sizin sokuklerinizi hep bu gariban halkmi odeyecek namussuz serefsizler gerci bunlari basimiza vekil die getirenlerde en buyuk suc deveye diken .......
    Bosuna dememis atalarimiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar izlemiyoruz yada kişisel bilgileri amaçla kullanmıyoruz demimemiş. Yasalar çerçevesinde her haltı yiyoruz demiş.

  • müsadenizle bu açıklamayı türkçe olarak özetleyim:
    aboneler hakkında her türlü veri elimizdedir. kanunlar çerçevesinde bu bilgilerin gizli kalmasını sağlayabilir yada siyasi otoritelere, adli kurumlara, 3. şahıslara verebiliriz.

    açıklamada bahsedilen gizlilikle ilgili kanunlarda, kişisel gizliliğin ihlal edilebileceği durumlar; devletin bölünmez bütünlüğünü tehdit edecek unsurlar diye başlar ve suç teşkil edecek diğer unsurlar diye uzar gider.
    anlayacağınız her türlü bilgi sömürgeci TeyTeynetin elinde zaten mevcut.

  • Kısaca biz izlemiyoruz ama izliyorlarsa bilmiyoruz.

  • Ne haliniz varsa görün dedirten cinsten

  • Açıklamada yasalara göre hareket ediyoruz diyor. Yapmıyoruz diye bir sonuç çıkarmadım.

  • quote:

    Türk Telekom olarak, Türkiye’de iletişimin sürekliliği ve güvenliği için çalışmakta; müşterilerimizin kişisel verilerinin gizliliğinin korunmasına büyük önem vermekte ve bu hususta hassasiyetle hareket etmekteyiz.


    http://shiftdelete.net/btkdan-ttnete-kisisel-bilgi-cezasi-34223

    üketici Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2011 tarihli başvurusundan sonra inceleme başlatan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), abonelere ait kişisel bilgilerin gizliliğinin ve güvenliğinin sağlanmasını gerektiren güvenlik tedbirlerinin alınmadığı görüşünü savunarak TTNET'ten açıklama istedi.

    Konuya ilişkin olarak TTNET'in savunmasından sonra BTK, yapılan denetlemelerin ardından abonelere ait kişisel bilgilerin farklı ortamlara kaydedilebiliyor olmasının tüketici mağduriyetlerine sebebiyet verebilecek önemli bir açık olduğu görüşünü savundu.

    Yıllık satışın binde ikisi kadar ceza

    Firmaya, ihlalin gerçekleştiği yıldan bir önceki yıl olan 2010 yılı net satış tutarının %0,2'si (4.975.336 TL) oranında idari para cezası uygulanacağını belirtti.

    11.01.2012
  • Aynı şekilde, kişisel verilerin, ticari amaçlarla kullanılması yine yasalar ve yönetmelikler kapsamında düzenlenmiştir.

    Yani diyor ki biz kullanıyoruz ama yasalar çerçevesinde kullanıyoruz. Vay anam vay neler dönmüş Serhat ya?
  • Bir insanın evine kamera yerleştirmek dışında ne farkı var ?

    Bugün benim herhangi bir endişem yok ,şirket beni izleyebilir dinleyebilir diyenler , yarın benim evime kamera yerleştirip beni izleyebilir mi diyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 27 Ekim 2016; 17:11:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • işleri güçleri yalan.
    Bugün inkâr eden Telekom, daha önce de kullanıcı bilgilerini Phorm adlı, Avrupa Birliği dahil bütün ülkelerde kovulan ve parazit şirket ilan edilen şirkete satan Telekom.
    http://www.btnet.com.tr/konuk-yazarlar/phorm-ve-gercekler-bizi-izleyenleri-kim-izleyecek-[analiz]/1/13727
    http://bianet.org/bianet/hukuk/142861-btk-ttnete-sorusturma-aciyor

  • Minareyi çaldık kılıfı hazır demiş
  • Lafı amma dolandırmışlar ki, bu durumdan ben izledikleri sonucunu çıkarıyorum. Zira adamlar verileriniz bizimle güvende, başkalarıyla ticari amaçlar için kullanmıyoruz diye açıklama yapmış ama sizin trafiğinizi izlemiyoruz diye tek bir kelime yok. Ben sana başkalarıyla paylaşıp paylaşmadığını ya da ticaret amaçlı kullanıp kullanmadığını sormuyorum; benim hangi sitelere girdiğimi ya da internette neler yapıp yapmadığımı izleyip izlemediğimi soruyorum.

    Basın bültenini hazırlayan kimse çok iyi laf ebeliği yapmış

  • criss adında biri Türk Telekom adına açıklama yapıyor, siz hala inandım inanmadım tarafındasınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elazığ'da internet 1 gündür kesik sebebi ise belli, diyarbakır tarafı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeYLeR.

    Adamlar izlemiyoruz yada kişisel bilgileri amaçla kullanmıyoruz demimemiş. Yasalar çerçevesinde her haltı yiyoruz demiş.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKK yeniden yapılandırılacaktı iyileştirmeler olacaktı komple kalkacaktı ne oldu bana ondan bahset bilmediğimiz birşey değil zaten bu internete AKK koyma sebepleride hız düşüklüğüde Ping sorunuda hep bu yüzden
    izlemeyin demiyorum hobi olarak yine izleyin ama sansürü kotayı kaldır sormayacam zaten neden izliyorsun diye bu devirde herkez herkezi her yerde her zaman izliyor

  • Nedense aklıma bu geldi
    Türk Telekom, müşterilerini izlediği yönündeki iddialara yanıt verdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.