Şimdi Ara

Battlefield 1 ülkemizde yasaklanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Battlefield 1 ülkemizde yasaklanabilir 
    Battlefield serisinin uzun zamandır merakla beklenen, 1. Dünya Savaşı yıllarının konu alındığı yeni oyunu Battlefield 1 satış rekorları kırmaya devam ederken yapıma dair sürpriz bir tartışmanın fitili ateşlendi.
     
    DICE ve Electronic Arts ortaklığıyla yayınlanan, grafikleri ve savaş atmosferiyle büyük beğeni toplayan oyunda -Seddülbahir, Haberci ve Kendine Dikkat Et bölümleriyle- yer alan Çanakkale Savaşı oyunseverleri adeta ikiye böldü. Zira çoklu oyuncu (multiplayer) modunda Osmanlı askeri olarak düşmana saldırabiliyorsunuz ancak hikaye modunda -İngiliz ve Anzak askeri rolünde- siperlere girerek Osmanlı askerlerini vurmanız, köylerini bombalamanız gerekiyor.
     
    Kullanıcıların büyük çoğunluğu Osmanlı askerlerini vurmanın doğru olmadığını düşünürken, bazıları ise sadece oyun olduğu için herhangi bir çekince görmüyorlar. Diğer taraftan "Arabistanlı Lawrance" bölümünde Osmanlı’ya karşı başlatılan ayaklanmada imparatorluğa karşı bazı ağır ithamların bulunması tepkilerin daha fazla artmasına neden oldu.
     
    Battlefield 1 ülkemizde yasaklanabilir 

    Çanakkale'deki kahramanlık doğru anlatılmıyor

     
    Battlefield 1'deki senaryonun Çanakkale Savaşı’nda yazılan kahramanlığı doğru olarak yansıtmadığı, fazlasıyla taraflı olarak gösterildiği ve Türklerin aşağılandığı gerekçesiyle oyunun ülkemizde yasaklanabileceği iddia ediliyor. Konuyla ilgili henüz resmi açıklama olmamasına rağmen durumun bu aşamalara kadar gelebileceği ifade ediliyor. Hatırlayanlar olacaktır: Benzer bir şekilde Battlefield 4'ün Şangay'da geçen bölümünde senaryoya göre şehir işgal edildiği gerekçesiyle oyun Çin’de yasaklanmıştı.
     

    Çanakkale Savaşı'nın son bölümünde ekranlara şu ifadeler geliyor:

     
    "Vahşi çatışma 9 ay sürdü ve sonunda Osmanlılar uğruna çok şey feda ettikleri zafere ulaştılar. Gelibolu'yu vermediler. Yüz bine yakın Osmanlı askeri vatanlarını savunurken can verdi. Onların arasından sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'ni kuracak deneyimli liderler çıktı. Bu savaşta Avustralyalılar ve Yeni Zelandalılar ilk kez ülkeleri için savaştılar. Kahramanlık ve kardeşlik öyküleri bu ülkelerin ulusal kimliklerinin oluşmasında büyük rol oynadı."
     







  • Türkiye'de yasaklansa ne olacak ki? Kutulu oyun alan mı kaldı... Origin sitesini mi engelleyecekler? Engellesinler, zaten ülkemizde internet kota ve hız ve kalite olarak yok, internetiniz olsa yasaklı site sayısında iran ve çinle yarışıyoruz. DNS VPN yine bi şekil bağlanır oynar isteyen...

  • çok milletçi olan girer online'a, seçer osmanlı'yı oynar kardeşim.

  • Beta da o kadar musul'u ele gecirmistim :D .

  • Biz onların düşmanıyız kötü göstercekler haliyle.Biz bir oyun yapsak İngilizleri iyi mi göstercez ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 26 Ekim 2016; 14:57:11 >
  • Adı üstünde OYUN kimse osmanlı askeri görünümlü polygonu vurdu diye çanakkaleyi unutacak değil ya da yasak gelirse daha da sevgisi de artmayacak kimsenin göremediğini gören "bak bizi bize vurduruyolar bilinçaltımıza çocuklarımıza nasıl düsünceler aşılıyolar" diyebilecek kapasitede bilimde çığır açacak kadar ileri görüşlü üstün zekalılar önce lise önlerinde uyuşturucu satanları engellemek için uğraş göstersinler ondan sonra battlefield ı konuşuruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizin başbakanı Çanakkale'de yapılacak köprü için "Çanakkele geçilmez deniyordu.
    Şimdi havadan da karadan da geçiliyor." şeklinde bir "espri" yaptı.

    Asıl bunun yadırganması ve sorgulanması gerek değil mi?

  • Çözüm değil bizimde oyun yapmamız gerekiyor herkes kendini ifade ediyor bizim kendimizi dünyaya ifade edecek gücümüz yok umarım olur. Ama yasaklama çok karşı olmamakla beraber kolaya kaçmak.

  • İngiltere'de oyunu Osmanlı tarafına geçip Kraliyet ordusuna karşı savaşıyorum ama bana bazıları burada İngiliz diyor kırılıyorum ama...
    Sadece 1 kez karşı tarafta oynadım onda da casusluk yapmak için teessüf ederim size!

  • Bir battlefield sever olarak; bad company 2 (favorim), battlefield 3 ve battlefield 4...battlefield 1'in yasakklanmasına kesinlikle razıyım ve yasaklanmalı da. Kimse bir Türk çocuğunu, gencini ya da insanını, sanal ya da gerçek hiç farketmez, bize bu vatanı emanet bırakabilmek için canlarından vazgeçen başka Türklere namlu doğrultmamalı. Bundan hiçbir rahatsızlık duymayarak aksine kendini "ilerici" olarak tanımlayan insanlar için de üzgün hissediyorum.

  • "Çanakkale destanı" " İstanbul'un fethi" "Kurtuluş Savaşı"... Yıllar boyu bunlara hayran olduğum milletimi severdim. Ta ki, her gün bir kadının yok yere öldüğü, yüzlerce çocuğa tecavüz edildiği, hırsızlığın ayyuka çıktığı yerin tam ortasında olduğumu anlayana kadar. Niye yasaklansın ki? Tam bize göre.. Biz onları silahla vuracak kadar pislik bi haldeyiz zaten.. Süt bozulunca neysede, tereyağ bozulunca iyice tiksindiriyor.



    Not: Yazdıklarımın buraya pek uymadığının farkındayım.. O yüzden sözlerimden rencide olanlar kusura bakmasın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 26 Ekim 2016; 15:05:30 >
  • Bir zamanlar şehidimize "kelle" diyenler mi yasaklayacakmış?

  • Yasaklanması yerinde olacaktır. Güzel bir laf vardır. Aslanlar kendi kahramanlıklarını anlatmadıklarında avcıların hikayelerine konu olurlar. Bizimkisi de o hesap olmuş. Biz kendi oyunumuzu yapıp, gururlanmadığımız sürece böyle durumlara karşı en azından tepkimizi bu yönde koymamız gerekecektir ve şarttır.

  • çok garip dedelerimiz savaşmış ve şehit düşmüş ? avrupalılar da 2. savaşında milyonlarca insan ülkesi için can verdi biz oyunlara taşınınca neden tepki gösteriyoruz? ayrıca savaşı biz kazanıyoruz ben olumsuz birşey göremedim aksine bogazna ingilizler çeklince gurur duydum

  • Şu oyunu oynayan bir ingiliz, fransız, alman ya da amerikalı, arapları türklerden çok sevecek değildir emin olun.

    Kaldı ki senaryo çok kötü olmuş. Hiç bir duyguyu verememişler. Yahu siz kendinizi bir Avusturalyalı olarak bu oyunu oynadığınızı düşünün. Gelibolu sahnesinde duygulanırmısınız? O kadar ciddiyetten uzak yani.



    O kadar hızlı ilerliyorki olay ne olduğunu bile anlamıyorsunuz. Görevler çok saçma ve o savaş ortamında çok yapay duruyor.



    Yani birde osmanlının 600 sene dünyaya hükmettiğini sananlar zaten gavur oyunlarını oynamasınlar. Kendi hayal aleminde yüzsünler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iaaynaci

    Yasaklanması yerinde olacaktır. Güzel bir laf vardır. Aslanlar kendi kahramanlıklarını anlatmadıklarında avcıların hikayelerine konu olurlar. Bizimkisi de o hesap olmuş. Biz kendi oyunumuzu yapıp, gururlanmadığımız sürece böyle durumlara karşı en azından tepkimizi bu yönde koymamız gerekecektir ve şarttır.

    Sus yav boş yapma param yetmedi oyunu almaya demiyorsunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuh bak sen su ise

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten o bölümü geçince belirtiliyor işte "Osmanlı bu toprakları savunmuştur ve geçit vermemiştir" falan diye, yani orda 2 tane bilgisayardan yapılma grafiği vurunca ne oluyo yani anlamıyorum sinirleniyorum böyle haberler çıkınca adamlar oldukça tarafsız yapıyo oyunu biz illa yine bir şeyler çıkartıp işin içine edicez. Küçükken hatırlıyorum neden "Biz" yokuz bu oyunlarda dediğimi şimdi adamlar çıkarmış laf atıyoruz. Ha bir de şu var o sadece hikaye modunda, bu işin multiplayerı var gir osmanlı ol istediğin gibi gebert yabancıları oyundan anladığın buysa...

  • zaten iran gibi olduk hiç şaşırmam

  • işimize gelince işimize geldiği kadar milliyetçi oluruz biz,işimize gelmeyince ırkçılık, kafatasçılık olur milliyetçilik...

    o yüzden burda boykot moykot hikaye oluyor, yasaklara karşıyım fikri ürünlerde, yaş sınırı olabilir fakat bir düşünceyi ancak diğer bir düşünceyle yenebilirsiniz,yasaklarla bu düşüncenin yayılması engellenmez artık günümüz dünyasında,eğer bu oyunda bir haksızlık, bir yalan propagandacılık görüyorsan davasını açarsın cezasi varsa aldırtırsın adama, sadece Türkiye'de de değil amerika'da ,avrupa'da ,uzak doğu'da . diğer taraftan sen bilmem kaç milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da ermeni soykırımı diye bir yalanın meclisten geçmesine izin veriyorsan , kıytırık bir bilgisayar oyununu yasaklasan ne olur yasaklamasan ne olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 26 Ekim 2016; 15:45:2 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.