Şimdi Ara

Yeni MacBook Pro modelinin OLED paneli Magic Toolbar adını alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni MacBook Pro modelinin OLED paneli Magic Toolbar adını alabilir


    Apple’ın gelecek hafta yapacağı etkinlikte yeni MacBook Pro modelini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Modelin en dikkat çekici tarafı klavyenin üstünde yer alan OLED fonksiyon tuşları. Elbette bunun pazarlanması için bir isim bulunması gerekli. Son marka tescili bunun ipuçlarını veriyor.


     


    Aslında isim tescili çok farklı bir firma tarafından yapılmış. Yılın başlarında ticari hayata atılan Presto Apps adındaki bir şirket, kısa süre içerisinde Magic Toolbar ismini tescil ettirmiş ve 16 000 Avro da bedel ödemiş. Peki bunun Apple ile ne alakası var?


     


    Perde Arkası


     


    Konusuna hakim bazı otoriteler, Presto Apps şirketinin Apple çalışanları tarafından kurulmuş olduğunu veya en azından ortak olduğunu düşünüyor. Bu düşüncenin sebebi ise Apple’ın Magic ismini ön plana çıkaran herhangi bir tescil kararı için hukuki mücadele başlatması.


     


    Bilindiği üzere Magic isimlendirmesi artık Apple ürünleri ile özdeşleşmiş durumda. Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Trackpad yıllardır Apple’ın ürün gamında yer alan ve isimleri tescillenmiş aksesuarlar. Firma hiçbir şekilde Magic ismi altında kendisinden rol çalınmasını istemiyor. Şansını denemek isteyenler için uzun hukuki süreçlere ve büyük masraflara katlanmak zorunda kalıyor. Uzmanlar da bu davranıştan yola çıkarak Magic Toolbar isminin aslında Apple tarafından tescil edildiğine inanıyor. Ayrıca AirPods ismini tescil eden avukatlar ile Magic Toolbar ismi için başvuran avukatlar aynı.


     


    Ayrıca Bkz.iPhone 7’deki Intel modem performans konusunda geride kalıyor

    Apple’ın yeni OLED paneli için Magic ile başlayan bir isimlendirme kullanması zaten bekleniyordu. Şu aşamada Magic Toolbar akla oldukça yakın geliyor. Ekrandaki aktif uygulamaya göre üzerinden kısayol simgelerini dinamik olarak değiştiren OLED ekran, MacBook ailesindeki en önemli yeniliklerden birisi olarak görülüyor. Yine TouchID sensörü, USB Tip-C bağlantısı ve Polaris tabanlı grafik kartları yeni nesil MacBook Pro modelinde karşımıza çıkacak yenilikler arasında.


     







  • Appleoğlu: Yaptık oldu, nagıt bar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yani Magic Lamp ismini tescil ettirsem, Apple bana dava mı açacak? Kendini ne zannediyor bu apple? Magic kelimesinin tapusunu mu almış? Daha üretmediği ürünün, tescil ettirmediği ismin hakkının kendinde olduğunu nasıl iddia edebilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fotoğraf uzun zaman önce bir tasarımcının konsept çalışması olarak duyrulmuştu. Gerçeği bu mu göreceğiz.

  • Bu isim misim konuları biz kullanıcıları ilgilendirmeyen şeyler, oled touchbar olarak bilsek yeter. Yok o ismi almış, yok patentti oydu buydu. Bunların bize bir faydası yok.
  • aslında touchbar'la falan uğraşmadan klavyenin yerine kocaman ışıklı bir touchpad koyacaklar yogabook'taki gibi, olay bitecek. ama kademe kademe yenilikleri sunacaklar ki daha çok kar etsinler. hepsini birden verirse geriye ne kalır, bir sonraki ürünü nasıl satar :)

    http://tabtimes.com/wp-content/uploads/2016/08/lenovo-yogabook-hands-on-TabTimes-4-of-21-1024x576.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Ekim 2016; 12:02:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranı dokunmatik yapmamak için 40 takla attın apple taklacı güvercin misin nesin...

  • gxhero kullanıcısına yanıt
    ipad satışlarını baltalar. ipad pro yu nasıl satacak o zaman? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi artık.ghosting,burn-in olayları olur.Oled nedir ya pc'ye.İPS-LCD dışında ekran tanımam pc'de.Hadi televizyonda telefonda felan eyvallahta oled'e.Adam ekranı açık unutacak saatlerce aynı kalan ekran sonunda kalıcı izler oluşacak panelde.Akıl işi değil oledli laptop almak.

  • %100 peşinle cep telefonu veriyoruz. Daha napalım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    iyi artık.ghosting,burn-in olayları olur.Oled nedir ya pc'ye.İPS-LCD dışında ekran tanımam pc'de.Hadi televizyonda telefonda felan eyvallahta oled'e.Adam ekranı açık unutacak saatlerce aynı kalan ekran sonunda kalıcı izler oluşacak panelde.Akıl işi değil oledli laptop almak.

    Gelmesi muhtemel Magic Toolbar'da kullanılan ekran yapısından bahsediyorlar kardeş. Bilgisayarın ekranından değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.