Şimdi Ara

Avrupa başaramadı: Schiaparelli uzay aracı harap oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa başaramadı: Schiaparelli uzay aracı harap oldu

    Avrupa Uzay Ajansı ve Roscosmos'un ortaklaşa geliştirdiği Schiaparelli uzay aracı maalesef başarılı bir iniş gerçekleştiremedi. İniş anından yaklaşık 50 saniye kadar önce uzay aracıyla olan tüm iletişimlerin kesildiğini açıklayan ESA, Schiaparelli'nin planlanandan çok daha sert bir şekilde iniş yaptığını ve çok büyük bir ihtimalle harap olduğunu duyurdu.




    Başarısızlığın, paraşüt sistemlerinde ortaya çıkan bir hatadan kaynaklandığını düşünen Avrupa Uzay Ajansı, resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "Paraşütler beklenenden daha önce açılmış gibi görünüyor, ancak kesin bir şey yok. Analizlere devam ediyoruz." Ifadelerine yer verdi.

     

    Avrupa başaramadı: Schiaparelli uzay aracı harap oldu

    Ayrıca Bkz.Avrupa ve Rusya önümüzdeki günlerde Mars'a iniyor: İşte tarihi göreve dair her şey

    "Görev %96 oranında başarılı oldu"



    Schiaparelli uzay aracı Avrupa ve Rusya'nın "Mars'ta yaşam var mıydı?" Sorusuna cevap bulmak amacıyla geliştirdiği ExoMars'ın önemli bir parçasıydı. İki farklı kısım ve üç farklı uzay aracından oluşan ExoMars görevinin Schiaparelli ve TGO isimli bir yörünge aracını içeren ilk kısmı 16 Ekim'de Mars'a ulaşmıştı. Görevin gelişmiş bir gözlem aracından oluşan en önemli kısmıysa bundan 4 yıl sonra, 2020'de fırlatılacak.

      

    Schiaparelli'nin bu buyük astrobiyoloji projesindeki tek amacıysa ESA'nın geliştirdiği yeni iniş sistemlerini test etmekti. 2020 yılında fırlatılacak olan Mars gözlem aracının en iyi şekilde iniş yapmasını isteyen ESA, Schiaparelli'yi tamamiyle bu görev öncesinde bir hazırlık olması amacıyla geliştirmişti. Yani Schiaparelli'nin yalnızca tek bir görevi vardı onda da başarısız oldu.



    Ancak Avrupa Uzay Ajansı yetkilileri başarısızlıkla sonuçlanan bu iniş denemesinden inanılmaz değerli veriler elde edildiğini belirtiyorlar. Görevin aslında %96 oranında başarılı olduğunu söyleyen ESA genel müdürü Jan Woerner,"Yumuşak bir iniş gerçekleştiremediğimiz için elbette üzgünüm; ancak Schiaparelli'nin amacı da zaten iniş ekipmanlarımızı test etmekti. Görevin asıl kısmı yörüngedeki uzay aracı tarafından gerçekleştirilecek." Ifadelerini kullandı.




    Uzay aracının iletişimi koparmadan önce gönderdiği verilerin büyük önem taşıdığını da belirten Woerner, bu verilerin önümüzdeki 4 yıl içerisinde gerçekleşecek olan ikinci iniş denemesi için inanılmaz değerli olacağını söyledi.

     
    ExoMars görevinin üç parçası: TGO, Schiaparelli ve gözlem aracı

     

     Avrupa başaramadı: Schiaparelli uzay aracı harap oldu

    Mars'a iniş yapabilen tek uzay ajansı: NASA


    Avrupa ve Rusya'nın yaşadığı bu başarısızlık, böylece Mars'a iniş yapmanın zorluğunu da tekrar gözler önüne sermiş oldu. Zira uzay araştırmaları tarihi boyunca Kızıl Gezegen'e Sovyet Uzay Programı, NASA ve Avrupa Uzay ajansı bir uzay aracı indirmeyi denemiş ancak aralarından yalnızca NASA başarıya ulaşabilmişti. Hatta Rusya, Schiaparelli'yle beraber bu alandaki yedinci başarısızlığını yaşamış oldu.

    NASA'nın yörüngedeki uydusu Schiaparelli'nin iniş yaptığı yeri görüntüledi


    ESA, Schiaparelli'nin sinyal vermeyi kesmesinin ardından uzay aracından tüm ümidi kesmiş ve kaybolduğunu açıklamıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da NASA'nın Mars yörüngesindeki uydusu, Schiaparelli'nin iniş yaptığı yerin fotoğraflarını yakalayıp Yeryüzü'ne gönderdi.



    İşte Schiaparelli öncesi ve sonrası:



    Avrupa başaramadı: Schiaparelli uzay aracı harap oldu







  • Avrupa sanki lokasyon belirleme sisteminde de çuvallamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüs durağına araç yanaştırmıyolar abi olur böyle şeyler. İnşallah bizde bu seviyelere geliriz de üzüldüğümüz şey parçalanan uzay aracı olur.

  • marsa paraşütle inmek bu troll kim acaba ?

    paraşüt yüzünden heba olmak ?

    bu paylaştıgınız haberler stüdyolarda üretilmiş bilim-kurgu masalları ... animasyon videolar fotoşop cgi görüntüler ...

    nasa en kodaman olan kurum bu sahtekarlığı yapan ki yukarda gif resminde resmen insanlarla dalga gecmiş ler

    1 saati degil 30 dakkasını almaz o görüntünün oluşturulması . insanlarla alay etmek resmen




  • tebrikler savunman iyiydi esa yı ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    tebrikler savunman iyiydi esa yı ..

    https://www.donanimhaber.com/savunma-sanayi/haberleri/Turk-Havacilik-ve-Uzay-Sanayii-icin-yeni-bir-donem-basliyor.htm

    https://www.donanimhaber.com/savunma-sanayi/haberleri/ASELSANdan-gemileri-torpidolardan-koruyacak-teknoloji-TORK.htm

    Bu linklerde attığım yorumlara bak istersen kardeşim. :) Ben savunma amaçlı yorum atmadım. Sonuçta bilmem kaç bin km uzakta uzaya bir şey gönderiyorsun hatalar olabilir. Burdan kendimize pay çıkarmamız lazım bu işi yapmak istiyorsak. Nerede hata yapmışlar nerelerde iyiler bunları inceleyip bizlerinde birşeyler yapması lazım.

    Ama tebrik ediyorum seni bir yorumu ancak bu kadar anlamak istediği gibi anlayabilir insan. :)




  • ben okudugumu anlayan biriyim . bu açıklaman zekama hakarettir . rica ederim
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar, nanoteknoloji falan diyede bir şey yok zaten. Hepsi uydurmaca. 10nm falan nedir yahu. Uyduruyorlar. Yok saniyede bilmemkaç trilyon işlem yapabiliyormuş, yok grafik işliyormuş. Daha neler. Bir de akıllı telefon falan diye bir şeyler zırvalıyorlar, daha neler. İnsansız hava aracı falan da diyorlar, hatta sözde son kullanıcı içinde drone adında cihaz çıkarmışlar. Hatta telefonun varsa seni akıllı bir şekilde takip falan ediyormuş, yok deve. Havada durup düşmeden, kontrol edilmeden bizi bilip takip edecek, önündeki engelleri falanda anlıyormuş. Hepsi amerikanın falan uydurmaları. Dünya da düz zaten.
  • Kim ne derse desin NASA.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mars'ta ESA'nın nur topu gibi bir beni olmuş tebrikler.

  • Abi uzayda Nasa Haber de donanım tek geçerim

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    bu nasıl bir mantık

    yani bilgisayar üretilebiliyor e o zaman marsa paraşütle inebiliriz .

    ne alaka !!! bu konu için düşüncemi dile getiriyorum alakasız bir bağlantı kuruyorsun bilgisayar drone ve cep telefonu örneği vererek . saçmalama !! biraz mantıklı düşün ve sonra itiraz et .



    hiçte üzerine ayak basacagımız bir topragı varmış gibi görünmüyor gerçek gözlemlerimizden konuşalım nasa nın fake imajlarından degil ... bilimsel metod önemlidir

    test gözlem yani gözlem yap yıldızlarla ilgili boşver nasa esa jaxa yı .. amerikanın avukatlığınada gerek yok zaten yargıladım hükmümü verdim





  • Zaten uzun zamandır iniş sistemleri muallakta idi. Umarım gelen veriler yeterli olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CooL_ROMEO kullanıcısına yanıt
    nasa yetişmiş imdada veriler şöyle : nur topu gibi beni olmuş esanın paraşüt sayesinde buda yani
  • -abd gibi süper güç olmak o kadar basit değilmiş.
    -tecrübe, bilgi birikimi, vs. parayla satın alınmıyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    bu nasıl bir mantık

    yani bilgisayar üretilebiliyor e o zaman marsa paraşütle inebiliriz .

    ne alaka !!! bu konu için düşüncemi dile getiriyorum alakasız bir bağlantı kuruyorsun bilgisayar drone ve cep telefonu örneği vererek . saçmalama !! biraz mantıklı düşün ve sonra itiraz et .



    hiçte üzerine ayak basacagımız bir topragı varmış gibi görünmüyor gerçek gözlemlerimizden konuşalım nasa nın fake imajlarından degil ... bilimsel metod önemlidir

    test gözlem yani gözlem yap yıldızlarla ilgili boşver nasa esa jaxa yı .. amerikanın avukatlığınada gerek yok zaten yargıladım hükmümü verdim




    Sen hüküm verdiysen tamam abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • boşver amerikayı nasa yı .. sen gözlem yap .. bak teknoloji gelişti zoom kameralar var teleskop gibi .. nikon p900 ile çekilmiş 2000 tl civarı .. göğü gözlemle yıldızları gözlemle fikir yürüt teoriler üret sorular sor ..
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Ya siz gözlem yaptığınızdan emin misiniz? Fotoğraf makinasıyla Marsa bakmakta nedir ya. 2000 liraya bir teleskop alsaydınız da doğru düzgün baksaydınız. Uzaya teleskopla bakılır. Benim teleskobum var. Youtube da hurafeler aratırsanız daha milyon tane sonuç çıkar. Kamera takılan ev tipi teleskoplarla adamlar hd kalitede jupiteri bile görüntülüyorlar.

    Ki bunlar ev tipi teleskoplar. Gidip Antalya'daki gözlem evinden bir bakın. Bina kadar teleskop ile. Neyle neyi kıyaslıyorsunuz. Adamların yine elinize verdiği cihaz ile adamları yargılıyorsunuz. Ancak elinize verdiklerinde inanırsınız zaten.

    Bilgisayar örneğinde demek istediğim de şu. Ben dahi hala daha insanoğlunun böyle inanılmaz sınırları aşacak bir cihazı yaptığına inanmakta zorlanıyorum. Ama bu bilgisayarları yapan uygarlık pardon ama uzayada gider hatta uzayı da büker. Ne kadar inanılmaz bir çağda yaşadığımızın farkında değilsiniz. Adamlar özellikle bizim gibi okulda teleskop, mikroskop, deney vs görmeyen düşük eğitim seviyesinde bir ülke insanları için ne yazık ki başka zaman diliminden gibi icatlar yapıyorlar. O yüzden aklınızın görmedikçe inanamaması normal.

    Ama inanın bu bilgisayarı icat eden Amerikalılar, eğer ülke dışına satmasalardı bunu. Şu an herkes bilgisayar diye bir şeyin mümkün olamayacağını, öyle saçma şey olur mu diye konuşuyor olurdu. Ortadoğu da da hala aslında dünya düz, gözümle görmeden yuvarlak olduğuna inanmam diyen insanlar var yahu. Nedense ülkede eğitim sadece ezberden kitap okumayla olunca böyle oluyor. Adamlar ise direk her şeyi deneyler ile görüp test edip öğreniyorlar.




  • Avrupa Birliği çöküyor.Almanya bizi kıskanıyor.Hedef 2023 ????????

  • cadence'i takmayın, kendisi Milattan Önce 10.000'li yıllardaki mağara adamlarıyla felan yaşamakta şuan.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.